Willem Looijen: 'Hier staat de gelukkigste man van de Bommelerwaard'
Willem Looijen: 'Hier staat de gelukkigste man van de Bommelerwaard' regio-voetbal.nl

Willem Looijen: 'Hier staat de gelukkigste man van de Bommelerwaard'

Nieuws 35 keer gelezen

ZALTBOMMEL - Nivo Sparta greep zaterdag het kampioenschap. Topschutter Willem Looijen was in zijn laatste wedstrijd in Zaltbommel 24 karaat goud waard.

"Die voorzet komt van Erik, ik kop 'm terug richting Willem. En ik zag 'm vanaf de achterlijn draaien.. Ik dacht dat-ie over ging, joh! Ging-ie net in het dak van het doel. Ik hou zo van die gozer, niet normaal. Fenomeen." - Frenk Schaap, een kleine twintig minuten nadat 'zijn' Nivo Sparta zich verzekerde van het kampioenschap.

Het moest zaterdag in de beslissende wedstrijd tegen laagvlieger Zwaluwe van ver, héél ver komen. De mooiste kansen werden door de thuisploeg in de eerste helft om zeep geholpen en toen de bezoekers uit de eerste de beste veelbelovende aanval in de tweede helft de 0-1 maakten, leek het horrorscenario zich te gaan voltrekken. Stoïcijns ging Nivo Sparta door met kansen creëren en twintig minuten voor tijd was er loon naar werken toen Looijen op aangeven van Schaap de 1-1 binnen schoot. Sportpark De Watertoren ontplofte en dat deed het nogmaals toen scheidsrechter Danny van Helden de wedstrijd beëindigde. Maar liefst veertien jaar geleden kroonde Nivo Sparta zich voor het laatst als kampioen. En dat de laatste titel lang geleden was, werd na het laatste fluitsignaal duidelijk. 

Waterige ogen
Zelfs de ervaren Looijen stond met waterige ogen. Hij schoot twee jaar geleden in de nacompetitiefinale tegen GJS in de allerlaatste minuut voor een leeg doel over. Nivo Sparta liep mede daardoor promotie naar de eerste klasse mis. In zijn laatste seizoen in Zaltbommel wist de spits dat - tot grote vreugde - via de titel alsnog te bewerkstelligen. 

"Hier staat de gelukkigste man van de Bommelerwaard. Het was in de eerste helft allemaal pech, pech, pech, maar in de tweede helft krijg ik 'm voor m'n voeten en knal ik 'm héérlijk in het dak van het doel. Dan word je helemaal dol. We hebben hier al twee jaar op rij niet gedaan wat we wilden. En nu lukt het eindelijk wel. Het is niet per se revanche, want niemand bij 'Nivo' heeft me erop aangekeken dat ik die kans tegen GJS miste, maar voor mij persoonlijk is het wel lekker dat-ie er nu wél in vliegt."

Eindelijk gedaan
Ook Nivo-trainer Theo de Boon, die traditiegetrouw met kleren en al onder de douche werd geduwd, kon zijn geluk niet op: "Ik heb wel vaker kampioenschappen meegemaakt, maar iedere keer blijft het fantastisch. Altijd wordt er geschreven dat wij de favoriet zijn - 'de club uit Zaltbommel moet promoveren' - en nu hebben we het eindelijk gedaan. Complimenten ook voor Pelikaan en Papendrecht, wat twee uitstekende ploegen zijn, maar wij hebben vanaf januari bovenaan gestaan en zijn kampioen."

Supertijd
Voor Looijen was de allesbeslissende treffer overigens zijn laatste hoogstandje in dienst van Nivo Sparta. Hij gaat deze zomer terug naar vierdeklasser SVS'65. Een keuze waar hij, ondanks de promotie, nog altijd helemaal achter staat: "Het voetbal op niveau is klaar. Ik heb genoten van dertien jaar en ik heb er alles uit gehaald wat ik in me had, dat weet ik zeker. Ik heb een supertijd gehad, maar er zijn ook andere dingen die het leven mooi maken. Ik heb twee fantastische kinderen, daar ga ik nu lekker mee aan de slag. En bij Spijk ga ik ook gewoon twee keer trainen, voetballen en stinkend m'n best doen", aldus Looijen, die erop rekent dat Nivo Sparta zich in de eerste klasse weet te handhaven. 

"Ik heb er alle vertrouwen in dat ze erin blijven. Ze gaan er in ieder geval niet op achteruit, want ze hebben weer een goeie spits. (Christiaan Perrier, red.) Een gezellige gast die lekker een pilsje drinkt en goals maakt. Wel een andere voetballer dan ik, maar ook hij frot ze er wel in. En mochten ze dan toch degraderen, dan kom ik ze hier volgend jaar nog wel effe het geluk geven", besluit Looijen met een grijns van oor tot oor.

Geen modderfiguur
Ook Schaap verwacht dat Nivo Sparta in de eerste klasse allesbehalve een modderfiguur gaat slaan: "We krijgen goeie versterkingen, bijna iedere positie is volgend seizoen dubbel bezet. Dan kunnen we gewoon meedoen om een periodetitel. Het gaat ons in de eerste klasse beter af dan in de tweede klasse. Daar ben ik heilig van overtuigd."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden