Logo regio-voetbal.nl
DSC start met walking football: DSC Old Stars
DSC start met walking football: DSC Old Stars (regio-voetbal.nl)

DSC start met walking football: DSC Old Stars

  •   keer gelezen   Nieuws

KERKDRIEL • Voetbalvereniging DSC gaat walking football aanbieden onder de naam DSC Old Stars. Selectiespelers van de Kerkdrielse club uit het seizoen 1978-1979 geven zaterdag de aftrap. 


Walking football is een relatief nieuwe spelvorm binnen de KNVB die steeds populairder wordt onder zestigplussers. Al ruim 250 clubs in Nederland zijn daarmee actief bezig, alleen binnen de gemeente Maasdriel en misschien wel binnen de gehele Bommelerwaard staat dit onderdeel nog in de kinderschoenen. Vandaar dat DSC dit nieuwe onderdeel uit wil gaan rollen.

Kampioenschap
Een aantal selectiespelers uit het seizoen 1978-1979 is bereid gevonden om deze pilot vorm te geven. Dit elftal komt op 1 juni weer bij elkaar om na veertig jaar met z'n allen nog eens terug te kijken op dat prachtig verlopen seizoen, dat uiteindelijk op zondag 27 mei 1979 werd bekroond met een kampioenschap. 

Van de selectie van toen is actief speler Willy Broekmeulen inmiddels overleden en daarnaast ook vier spelersvrouwen.  Oud-trainer Ad van Alebeek is na ruim veertig jaar nog steeds betrokken bij DSC en daarom was het verzoek vanuit het bestuur van DSC aan hem een inkoppertje. 

Aangepaste spelregels
Van Alebeek zal zelf als spelbegeleider optreden, want er zijn voor dit onderdeel natuurlijk ook aangepaste spelregels. Zo wordt op een kwart veld gespeeld met zes tegen zes zonder keeper, doeltjes van drie bij één meter en een wedstrijdduur van twee keer tien minuten met vijf minuten rust. 

Geen slidings
De bal mag niet boven heuphoogte komen, slidings zijn niet toegestaan en de ingooi wordt vervangen door een pass of dribbel. Hetzelfde geldt voor de achterbal, de hoekschop en de vrije trap, welke altijd indirect zijn. Bovendien mag er vanaf de eigen speelhelft niet gescoord worden, is buitenspel niet van toepassing en worden eventuele penalty's genomen vanaf de middenstip. 

De aftrap van deze promotie-wedstrijd walking football is op zaterdag 1 juni om 16:00 uur op het hoofdveld van DSC in Kerkdriel. Bij voldoende animo wil DSC na de zomervakantie daarmee dan ook actief aan de slag gaan onder de toepasselijke naam DSC Old Stars. Er wordt intern gekeken welk dagdeel het meest geschikt zal zijn. 

"Dus zestigplussers: oude tijden kunnen weer gaan herleven", moedigt Van Alebeek oudere voetballiefhebbers aan. "Er is uiteindelijk niet veel veranderd, alleen dat we met z'n allen wat ouder zijn geworden!"

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup