Logo regio-voetbal.nl
Bergambacht-dames overtuigend kampioen
Bergambacht-dames overtuigend kampioen (regio-voetbal.nl)

Bergambacht-dames overtuigend kampioen

  •   keer gelezen   Nieuws

BERGAMBACHT - Vrouwen 1 van vv Bergambacht is zaterdagmiddag door een 6-1 overwinning op Gouderak kampioen geworden. Het damesvlaggenschip zette hiermee twee wedstrijden voor het eind de kroon op een mooi seizoen.


Het gretige maar ook wel zenuwachtige team begon sterk en kwam al gauw op een 2-0 voorsprong. Toen het verschil nog duidelijker in de score werd uitgedrukt, viel de spanning weg.

Feestgedruis
Werner de Bruin, naast Joost Ouwerkerk en Chris den Besten een van de drie trainers/coaches, kijkt in al het feestgedruis terug op een mooi seizoen. "Vorig jaar eindigden we nog onderin, maar desondanks hadden we als doelstelling om ons nu bij de eerste vijf te spelen. Toen het eenmaal begon te lopen en we onze grootste concurrent Moerkapelle zowel thuis als uit klopten, kwam het geloof in het kampioenschap bovendrijven."

Een van de smaakmakers dit seizoen is Anne Rink. De 19-jarige Bergambachtse scoorde er in de jeugd al flink al op los en trok die lijn bij de dames rustig door. "Ik vond het in het begin best wel spannend of ik het een niveautje hoger ook kon", zegt Anne, die dit seizoen overkwam van MO19. "Het is toch allemaal wat fysieker. Maar in de eerste wedstrijd maakte ik er gelijk vijf en was de onzekerheid weg. Ik heb inmiddels 56 doelpunten op mijn naam." Tegen Gouderak was Anne met twee goals opnieuw trefzeker.

De prestaties van de jonge goalgetter wekten de belangstelling van andere, hoger spelende clubs. "Ik ben door drie verenigingen benaderd, maar heb besloten in ieder geval nog een jaar bij Bergambacht te blijven. Ik heb wat blessures gehad dit seizoen en mocht ik hogerop gaan spelen dan wil ik eerst helemaal fit zijn. Overigens heb ik het hier ook prima naar mijn zin. Dit is zo'n leuk team."

Rots
Een andere pijler, zonder de rest van het team tekort te willen doen, is Fee Bektan. De aanvoerster is als laatste vrouw de rots in de branding. Uitgerekend net voor de kampioenswedstrijd raakte ze geblesseerd, maar dit belette haar zaterdag niet om een helft te spelen. "Door een sliding afgelopen week op mijn enkel is deze bont en blauw. Ik wilde er per sé bij zijn in de kampioenswedstrijd, maar eigenlijk kwam het te vroeg." Ze moest op haar tanden bijten om de rust te halen.

Bergambacht kan nog maar even genieten van de inzet van de Schoonhovense. "Ik kwam hier spelen toen het damesvoetbal bij vv Schoonhoven werd opgeheven. Met veel plezier heb ik deel uitgemaakt van dit gezellige team, maar ik wil een stapje hogerop."

Dat bracht haar bij toeval –via een kennis- bij IJFC in IJsselstein. "Zij spelen in de derde klasse en ze zochten nog dames. Het lijkt me wel wat. Ik ben 24 jaar en wil kijken waar mijn plafond ligt."

Vertrouwen
Ook enkele andere dames stoppen, maar daar staat de komst van enkele nieuwe (jonge) speelsters tegenover. Volgens Werner maken ze een goede kans om in de  vierde klasse te overleven. "In het bekertoernooi hebben we ook tegen enkele vierdeklassers gespeeld. Daar deden we niet voor onder. Ik heb er wel vertrouwen in."

Overigens stopt hij zelf ook. "Ik heb het nu twee jaar met heel veel plezier gedaan, maar ga volgend jaar met nog twee anderen mijn zoon Wessel coachen, die in JO17-1 speelt. En ik voetbal zelf ook nog, in zondag-1."

Ook Anne Rink ziet komend seizoen vol vertrouwen tegemoet. "Dit team is zoveel beter geworden. Ik ben ervan overtuigd dat we het een klasse hoger ook kunnen. De promotie is in ieder geval een leuk vooruitzicht."

Platte kar
Ondertussen is het team op de bekende platte kar gehesen voor een rondje door het dorp. Heel Bergambacht zal weten dat Vrouwen 1 kampioen is geworden!

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup