Logo regio-voetbal.nl
Ameide, SV Meerkerk en Peursum ruiken de nacompetitie
Ameide, SV Meerkerk en Peursum ruiken de nacompetitie (regio-voetbal.nl)

Ameide, SV Meerkerk en Peursum ruiken de nacompetitie

  Nieuws
Ameide, SV Meerkerk en Peursum ruiken de nacompetitie
Ameide, SV Meerkerk en Peursum ruiken de nacompetitie (regio-voetbal.nl)

ALBLASSERWAARD - Opvallend veel beslissingen vallen dit seizoen pas in de laatste speelronde. De liefhebber van het regionale amateurvoetbal hoeft zich zaterdag 25 mei dus niet te vervelen en heeft de duels waar nog iets op het spel staat voor het uitkiezen.

We beginnen maar weer in de 3e klasse C. ASV Arkel gaat voor de tweede keer op rij kampioen worden, dat lijkt zeker. Ameide hoopt dat dit met een overwinning op SVW gebeurt, want dan kan 'Termei' derde worden en de nacompetitie in. Al ligt ook Groote Lindt nog op de loer.

Afijn, de beste papieren zijn voor Arkel. De Zwerver heeft nog een minimale kampioenskans, maar zal de thuisderby tegen De Alblas dan hoe dan ook met grote cijfers moeten winnen. SVW speelt ook nog ergens voor. Als het Arkel weet pootje te lichten, gaan de streepjes de nacompetitie in.

Ameide kijkt dus met een schuin oog naar Molenburg en moet zelf zo ruim mogelijk proberen af te rekenen met Alblasserdam. Voor SV Meerkerk komt er minder gereken aan te pas. De derde periode kan de geelzwarten nauwelijks meer ontgaan, ongeacht het resultaat tegen VVAC. Aan een punt heeft Meerkerk sowieso voldoende. VVAC maakt zich op voor het allesbeslissende nacompetitieduel op zaterdag 8 juni. De tegenstander zal Oosterhout, DOSKO of Peursum worden.

Streefkerk-Unitas en Schelluinen-Hardinxveld hebben, behoudens de sportieve eer, geen belangen meer.

HSSC'61
In de 3e klasse D ligt HSSC'61 op de loer om toe te slaan. Dat zou een bekroning zijn op een sterke tweede seizoenshelft. HSSC'61 weet zich wel afhankelijk van Sleeuwijk. Als Sleeuwijk op eigen veld wint van Sparta'30 gaat het kampioenschap naar de jubilerende Brabanders. HSSC'61 zal vol aan de bak moeten tegen Vuren, dat nog niet helemaal veilig is.

Papendrecht en Drechtstreek
Bij een misstap van Nivo Sparta maakt Papendrecht nog kans op de titel in 2F. De koploper uit Zaltbommel treft Zwaluwe en zal naar verwachting echter geen steekje laten vallen. Papendrecht zal hoe dan ook zelf voor een positief resultaat gaan tegen degradant NOAD'32. Drechtstreek heeft geen belangen meer tegen Wilhelmina'26, dat nog vierde kan worden (= nacompetitie) en er dus vol voor zal gaan.

Peursum
Peursum heeft nacompetitieplaatsing in 4C niet in eigen hand. De Giessenburgers moeten zelf winnen van Olympia'60 en dan maar zien of Oosterhout, of DOSKO het laat liggen.

SteDoCo
In de derde divisie kan SteDoCo een stabiel seizoen bekronen met de (al dan niet gedeelde) vijfde plaats. Dan moet thuis gewonnen worden van FC Lisse.

Eerste klasse C
In 1C is de pijp leeg bij Nieuw-Lekkerland. WNC kan hiervan wellicht profiteren en pakt bij winst op de Lekkerlanders de derde periode. Voor Sliedrecht (nacompetitie om promotie) en GJS (degradant) staat er in de laatste speelronde niets meer op het spel, voor hun tegenstanders Heerjansdam (nacompetitie om promotie) en VVGZ (ontlopen nacompetitie voor handhaving) daarentegen wel.

Vierde klasse D
Groot-Ammers liet het kampioenschap in 4D afgelopen zaterdag door de vingers glippen. Bij RKVSC, dat terugkeert naar het zondagvoetbal, zal het een grote overwinning worden en dan moet het 8 juni voor de geelzwarten gebeuren. Lekvogels (uit tegen Rhelico) en SV Noordeloos (uit tegen Brakel) hebben niets meer om voor te spelen; Brakel natuurlijk wel, voor het geval koploper MVV'58 struikelt over Kerkwijk.

Unitas-zondag
Hoofdklasser Unitas-zondag maakt zich op voor de nacompetitie. De tegenstander, het Ambachtse IFC, tracht de nacompetitie met handhaving als inzet juist te ontlopen. Als Unitas haar sportieve plicht doet, is het noodzakelijke toetje voor IFC de mogelijke reddingsboei.

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup