MVV’58 kan zaterdag tegen Kerkwijk kampioen worden | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl

MVV’58 kan zaterdag tegen Kerkwijk kampioen worden

  •   keer gelezen   Nieuws
MVV’58 kan zaterdag tegen Kerkwijk kampioen worden
MVV’58 kan zaterdag tegen Kerkwijk kampioen worden (regio-voetbal.nl)

REGIO LEERDAM – Koploper MVV’58 kan zaterdag thuis tegen Kerkwijk kampioen in de vierde klasse worden. Daarvoor is wel beslist een Meterense overwinning nodig, want anders is de kans groot dat de laatst overgebleven naaste concurrent Brakel via duidelijke thuiswinst op SV Noordeloos alsnog met de titel gaat strijken.


In Kerkwijk won MVV’58 in oktober met 2-5 maar dat lukte na een 1-1 ruststand pas in de tweede helft. Ook de andere topclubs Groot Ammers en Brakel hadden in de laatste weken veel moeite om Kerkwijk te verslaan. Middenmoter Kerkwijk is defensief kwetsbaar maar scoort vaak volop. MVV’58 is dus gewaarschuwd, temeer daar de verdedigers Patrick van den Hurk en Bart van Leeuwen zaterdag zijn geschorst. Toch moet MVV’58 op het eigen kunstgras in Meteren tegen Kerkwijk kunnen winnen en zo voor het eerst sinds tien jaar weer eens kampioen kunnen worden.

WNC - Nieuw-Lekkerland
WNC kan zaterdag thuis tegen Nieuw-Lekkerland de derde periode in de eerste klasse winnen. Dan is in Waardenburg een zege voor WNC wel vereist, want anders is het risico groot dat die prijs naar één van de rivalen gaat. Revanche voor de teleurstellende 4-1 nederlaag in Nieuw Lekkerland en voor het 3-1 verlies van vorige week in Giessen is dus voor WNC een absolute noodzaak. Nieuw-Lekkerland is door een zwakke competitieslotfase al uitgeschakeld en dus zou WNC op eigen veld inderdaad ook moeten kunnen winnen. Dan is voor het derde jaar op rij kwalificatie voor de promotienacompetitie voor WNC een feit.

LRC-GRC 14
LRC en GRC 14 maken zaterdag in Leerdam allebei ook nog een kans op de derde periode, mits favoriet WNC in het slotduel faalt. Hoofdzaak voor GRC 14 is echter om de prachtige eindsprint met een vierde zege op rij te bekronen en aldus de zo lang bedreigde plaats in de eerste klasse veilig te stellen. In Giessen won LRC met 0-2, maar de laatste weken speelt LRC niet zo best meer. In die vorm lijkt LRC weinig in de promotienacompetitie te zoeken te hebben. LRC is inmiddels wel veilig en dat bestempelt GRC 14 met de vermaarde teamgeest ondanks enkele schorsingen zaterdag eigenlijk tot favoriet. 

Heukelum-Altena
Heukelum ontvangt Altena, waarvan in Nieuwendijk met 0-1 werd gewonnen. Met erg veel invallers verloor Heukelum de laatste drie competitieduels echter duidelijk, zelfs tegen lager gerangschikte opponenten in de tweede klasse. Alleen als koploper Nivo Sparta op de slotdag in haar kampioensmatch thuis faalt, kan Heukelums tegenstander Altena de derde periode nog winnen. Voor alle zekerheid zal Altena in Heukelum wel willen zegevieren. De vraag is of het gehavende Heukelum dat op eigen veld zal weten te verhinderen.

Brederodes-Tricht
Tricht speelt in Vianen tegen Brederodes, dat al tot de degradatienacompetitie is veroordeeld. Zelf stelde Tricht twee weken geleden in Woudrichem de plaats in de tweede klasse al veilig en daarmee is het seizoen voor de jonge ploeg van trainer Marcel van Steenis reeds geslaagd. Thuis won Tricht heel royaal van Brederodes, maar zo simpel zal het zaterdag in Vianen zeker niet worden. Misschien kan Trichts spits Marijn Bransen wel nog jacht maken op het predikaat seizoenstopscorer in de regio Leerdam met nu al twintig competitiegoals.

Asperen-SC Everstein
Asperen is in de derde klasse D definitief voorlaatste en weet dus nu al dat in juni in de nacompetitie twee rondes moeten worden gewonnen om zich in de derde klasse te kunnen handhaven. In elk geval is directe degradatie al door Asperen afgewend. SC Everstein deed heel dit seizoen mee om het kampioenschap, maar dat is inmiddels voorbij en zelfs heeft SC Everstein door een zwakke tweede competitiehelft bijna alles verspeeld. Alleen bij eigen succes in Asperen en falen van één van de rivalen (zeker ingeval van GDC) op de slotdag kan SC Everstein de promotienacompetitie nog halen. In Everdingen won SC Everstein met 4-3, maar dat garandeert bij het nu belangenloze Asperen nog geen nieuwe zege. Toch zal SC Everstein voor alle zekerheid zaterdag wel willen winnen. Dan is het maar afwachten of de concurrentie met een misstap tegen clubs in gevaar meewerkt. Niks lijkt in deze spannende afdeling ook onmogelijk.

Haaften-SV Capelle
Haaften staat in klasse 3D nu weer net boven de streep maar is bepaald nog niet veilig. Thuiswinst op periodekampioen SV Capelle is zaterdag voor alle zekerheid absoluut nodig. Anders is het risico groot dat Haaften op de slotdag toch nog tot de degradatienacompetitie zou worden veroordeeld. BLC, RFC, Sparta’30 en Vuren azen immers ook op succes en een stunt in soms lastige duels. Zelfs een gelijkspel tegen SV Capelle is zaterdag voor Haaften door een relatief ongunstig doelsaldo niet bij voorbaat genoeg. Daarom zal Haaften net als in Brabant met 3-5 al lukte opnieuw van SV Capelle moeten zien te winnen. 

HSSC’61-Vuren
In Hei- en Boeicop zijn de belangen bij de streekderby tussen HSSC’61 en Vuren zaterdag levensgroot. Als koploper Sleeuwijk op de slotdag faalt, kan HSSC’61 zelfs nog kampioen worden. Heicopse deelname aan de promotienacompetitie is door de mooie opmars als terugvaloptie voor HSSC’61 al wel bijna zeker. Vuren staat net boven de streep, maar heeft nog één punt nodig om in de derde klasse D veilig te komen. Anders is Vuren afhankelijk van het falen van één van de vier andere nog bedreigde clubs. Thuis won Vuren met 3-0 van HSSC’61, maar nu zal HSSC’61 zeker gezien de kampioenskans heel andere plannen hebben. Omdat ook koploper Sleeuwijk thuis tegen het bedreigde Sparta’30 voor een beladen streekderby staat, kan het op de slotdag in klasse 3D zowel bovenin als onderin nog alle kanten uit. En HSSC’61 heeft in de kopgroep wel het voordeel van het beste doelsaldo. Net als Vuren in de onderste helft van de ranglijst.

Herovina-Leerdam Sport
Herovina heeft zich via de definitieve vierde plaats in de vierde klasse D inmiddels verzekerd van deelname aan de promotienacompetitie en er tevens voor gezorgd dat enkele al lang dreigende schorsingen dan al voorbij zijn. Begin juni wordt derdeklasser IFC in Hendrik Ido Ambacht de eerste horde. De winnaar van dat treffen speelt een week later op neutraal terrein de finale tegen de Tilburgse studentenclub Merlijn, de hoogste periodekampioen in de vierde klasse C. Het duel Herovina-Leerdam Sport kent zaterdag weinig belang meer. Voor Herovina is het vermijden van blessures en kaarten de hoofdzaak. Of Herovina nu net als in Leerdam fortuinlijk vlak voor tijd met een 1-2 zege lukte, zal winnen is secundair. Ook voor Leerdam Sport staat er in Herwijnen na een matig seizoen na de degradatie uit de derde klasse alleen de eer op het spel.

Rhelico-Lekvogels
Ook bij de wedstrijd tussen Rhelico en Lekvogels zijn er zaterdag in Rumpt geen belangen meer. Toch zal Rhelico graag revanche willen voor de 4-1 nederlaag in Lexmond. Ook een remise tegen Lekvogels zou voor Rhelico trouwens al een mooi competitieslot betekenen.

SVS’65-ASH
SVS’65 en ASH speelden in Hellouw tegen elkaar met 2-2 gelijk. SVS’65 kwam toen in de extra tijd nog langszij. Ook zaterdag op het kunstgras in Spijk zal het krachtsverschil tussen beide regioteams vermoedelijk gering zijn.

Beesd-RKTVC
Beesd ontvangt zondag RKTVC, dat in de vierde klasse alleen bij volle winst nog een serieuze kans op de promotienacompetitie heeft maar dan mag concurrent SCR in Geldermalsen niet ook zegevieren. In Tiel won RKTVC met 4-1 duidelijk van Beesd, dat ondertussen zelf al enige tijd veilig is en met deze competitiematch afscheid neemt van het zondagvoetbal. De vraag is of Beesd het nu tegen RKTVC in dit slotduel beter zal doen.

GVV-SCR
GVV is compleet van slag met diverse royale nederlagen achtereen. In het Gelderse Rijswijk werd eerder ook al ruim met 5-2 van SCR verloren. Bovendien voetbalt SCR nu om behoud van minstens de belangrijke vierde plaats. Als het Bossche Wilhelmina zoals verwacht zondag in Buren de derde periode pakt, kan SCR immers zo de promotienacompetitie halen. In de huidige vorm lijkt GVV niet bij machte om SCR te verrassen. Of GVV-aanvoerder Marcel van der Heijden moet in Geldermalsen als regiotopscorer nog eens uit zijn slof schieten.

MEC’07-Ophemert
Ophemert gaat zondag op bezoek bij kampioen MEC’07, dat het eerste duel in Ophemert met 1-5 al ruim won. In Maurik zal Ophemert nu beter tegenstand willen bieden. Dat zal niet meevallen want MEC’07 heroverde niet voor niets al in één jaar de plaats in de vierde klasse met Guido van Dijk als onbetwiste topscorer met al meer dan dertig competitiedoelpunten.

DSS’14-BZS
DSS’14 speelt zondag in Heesselt tegen BZS, waarvan in Beusichem met 3-1 werd verloren. BZS heeft alleen bij een ware monsterzege en een gelijkspel in het duel HRC’14-SCZ nog een louter theoretische kleine kans op de derde periode. Zover zal DSS’14 het echter niet willen laten komen. De thuisclub hoopt juist zelf de competitie met een zege positief af te sluiten. Dat zou tegen BZS ook niet onmogelijk moeten zijn.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup