Cabauw kiest na zestig jaar voor zaterdagvoetbal
Cabauw kiest na zestig jaar voor zaterdagvoetbal regio-voetbal.nl

Cabauw kiest na zestig jaar voor zaterdagvoetbal

Nieuws 211 keer gelezen

CABAUW - Het duel van Cabauw tegen Aalsmeer werd door de thuisclub vooraf gezien als laatste strohalm om het derdeklasserschap in het zondagvoetbal zonder deelname aan de nacompetitie te verlengen. Donderdagavond koos de dorpsclub echter tijdens een ledenbijeenkomst om na dit seizoen over te stappen naar het zaterdagvoetbal.

Cabauw voldeed zondagmiddag aan zijn sportieve plicht. Aalsmeer werd na een doelpuntloze eerste helft met 2-1 verslagen. Met de wind in de rug bezorgden Nick van Kats en Tom van Dijk de thuisclub een 2-0 voorsprong.

Aalsmeer dat zich bij winst nog veilig kon spelen, kwam in de slotfase sterk terug. De 42-jarige doelman André Slootjes, die een tegendoelpunt moest toestaan, hield zijn team met kunst- en vliegwerk op de been.

,,Ondanks de overstap naar het zaterdagvoetbal zijn we er vol voor gegaan,” vertelde de 24-jarige aanvoerder Desley Steenbergen. ,,De laatste weken loopt ’t lekker. Vorige week klopten we zelfs de koploper. Uit een enquête onder de selectie bleek dat bijna iedereen voor zaterdagvoetbal was. Ik kijk uit naar de potjes tegen SPV’81, Bergambacht en Stolwijk, want ik wil nog een aantal jaren bij Cabauw in de hoofdmacht spelen.

Niet iedereen blij
Niet iedereen is blij met de overstap. Het dameselftal, dat drie keer op rij kampioen werd, is bang dat zij in de toekomt de support van de mannenselectie gaan missen. Aanvoerder Romy Vreeswijk (20) van het succesvolle zondagteam, dat zich nu tweedeklasser mag noemen, roemt het collectief van het vrouwenselectie. ,,In het veld gaan we voor elkaar door het vuur. We spelen onze thuisduels voor de mannenwedstrijd. Er is dan reeds aardig wat publiek aanwezig. Na onze wedstrijd gaan we altijd bij het eerste kijken.”

Nienke Koorevaar (21) – de topscoorster met 21 doelpunten - moedigt na haar wedstrijd haar vriend Bart van Klaren aan, die in het eerste van Cabauw speelt. ,,Twee jaar geleden nam ik met mijn oude club Haastrecht deel aan een toernooi in Cabauw. Ik had meteen een klik met de Cabauwse speelsters. De sfeer is goed. In het veld corrigeren we elkaar op een normale manier. We trainen op dezelfde avonden als de mannenselectie. Na afloop is het hartstikke gezellig in de kantine. Ik vind het jammer dat de mannen op zaterdag gaan spelen en wellicht niet meer onze wedstrijden bezoeken.”

"Nou, dat gaan we wel doen hoor,” vult Desley Steenbergen aan. ,,Volgend seizoen zijn we op zondag vrij en komen we zeker bij de meiden kijken.”

Tevreden
Voor Cabauw-trainer Rob Wolsleger zit het er na dit seizoen bijna op. Hem rest nog de begeleiding van de voor Cabauw onnodige nacompetitie. Zijn taak om de piepjonge A-selectie als team beter te laten spelen, komt er pas de laatste weken uit.

,,Dit jaar verliep niet zoals ik wilde,” zegt Wolsleger, die in het verleden Cabauw acht seizoenen onder zijn hoede had, eerlijk. ,,Nu zie ik dat we voetballend vooruit zijn gegaan en dat spelers individueel sterker zijn geworden. Zo kan ik toch nog tevreden terugkijken. ”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 16 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 17 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44