Kozakken Boys 2 naar finale EM Cup, Papendrecht-GJS in halve finale
Kozakken Boys 2 naar finale EM Cup, Papendrecht-GJS in halve finale regio-voetbal.nl

Kozakken Boys 2 naar finale EM Cup, Papendrecht-GJS in halve finale

Nieuws Regio-Voetbal Toernooien 96 keer gelezen

REGIO - Kozakken Boys 2 gaat naar de finale van het Regio-Voetbal Toernooi om de EM Kantoorsystemen Cup. De andere finalist komt uit het duel tussen tweedeklasser Papendrecht en eersteklasser GJS. Deze halve finale wordt dinsdag 21 mei om 20:00 uur gespeeld.

Het was een tubulente week voor de toernooi-organisatie. Zo is de kwartfinale tussen SteDoCo en Unitas-zondag niet gespeeld, door een late afmelding van de Gorinchemse hoofdklasser. Na intern overleg besloot hierop ook SteDoCo zich terug te trekken uit het toernooi. In deze beslissing heeft meegespeeld -naast eerdere afzeggingen waarmee de derdedivisionist uit Hoornaar werd geconfronteerd- dat SteDoCo op de finaledag (Tweede Pinksterdag) door onder meer vakanties geen elftal op de been kan brengen. "De gang van zaken is jammer, maar dan krijg je wel twee terechte finalisten", aldus SteDoCo's teammanager Mark Peeters.

Een gebaar dat de organisatie zeer waardeert. "Want op de finaledag de belangrijkste finale niet kunnen spelen, zou een doemscenario zijn dat geen recht doet aan het toernooi", aldus Chris de Lange en Rick den Besten namens de toernooicommisie.

Opzet
"We balen van het verloop van het toernooi. Want het idee is leuk!", verwoordt Peeters het treffend. Reden voor de organisatie om nogmaals goed naar de opzet te kijken en de clubs erbij te betrekken. "We doen het immers primair voor de clubs", zegt De Lange. Volgende week gaat er een enquête uit naar de clubs. De uitkomst zal mede bepalend zijn voor de toekomstige toernooi-opzet. Want in principe gaan de Regio-Voetbal Toernooien ook volgend seizoen weer door.

Loting
Vanwege de afzegging heeft de organisatie van de EM Cup besloten -"hoe vervelend ook"- dat Unitas niet door kan gaan naar de halve finale. Als gevolg hiervan moest er één ploeg worden vrijgeloot. Toernooicommissielid André de Borst had een gelukkige hand van loten voor Kozakken Boys 2. Papendrecht en GJS treffen elkaar op dinsdagavond 21 mei om 20:00 uur op het Slobbengors.

Bekijk op onderstaande link de beelden van de loting:

[[{"fid":"63693","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden