Logo regio-voetbal.nl
Saillante belangen bij Herovina - Groot-Ammers
Saillante belangen bij Herovina - Groot-Ammers (regio-voetbal.nl)

Saillante belangen bij Herovina - Groot-Ammers

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Herovina speelt zaterdag in Herwijnen tegen Groot-Ammers, één van de drie grote kampioenskandidaten in de vierde klasse D. Zelf staat Herovina bijna muurvast op de vierde plaats. Een saillante zaak voor dit duel is dat die klassering aan het eind van de reguliere competitie voor Herovina voldoende is voor deelname aan de promotienacompetitie, mits juist tegenstander Groot-Ammers kampioen wordt of de derde periode wint.


Curieus genoeg lijkt Herovina thuis tegen Groot -mmers dus het meest bij een nederlaag gebaat, want Groot-Ammers staat er in die derde periode het beste voor. Met 1-3 winst was Herovina wel de enige club die Groot Ammers dit seizoen op sportpark Gelkenes in de vierde klasse wist te verslaan. Nu gaat Groot-Ammers echter vol voor het kampioenschap. Bij nog drie zeges, inclusief thuis over een week op koploper MVV’58 en een week later de verwachte hoge score op de slotdag uit bij RKVSC is Groot-Ammers vrijwel zeker dankzij een beter doelsaldo dan Brakel kampioen.

Op een nacompetitie zal Groot-Ammers het ook liever niet willen laten aankomen. Dat werd vorig jaar thuis tegen RFC immers een bittere teleurstelling. De vraag is echter of Groot-Ammers zaterdag ditmaal wel van Herovina zal winnen. Dat lukte in Herwijnen tot nu toe alleen Brakel vlak voor tijd. Maar nu is de situatie voor Herovina wel erg intrigerend. Menigeen en zeker ook MVV’58 en Brakel zullen erg benieuwd zijn hoe de wedstrijd Herovina - Groot-Ammers zaterdag in Herwijnen zal gaan aflopen.

LRC-Montfoort
LRC ontvangt zaterdag Montfoort, dat vijf punten boven de streep in de eerste klasse nog zeker niet veilig is. Zelf heeft LRC voor alle zekerheid nog één punt nodig. Bovendien maakt LRC ondanks enkele erg matige laatste wedstrijden nog steeds een serieuze kans op de derde periode. Dan zal er echter wel snel veel beter gevoetbald moeten gaan worden. Ook om de 0-1 zege in Montfoort nu in Leerdam te kunnen prolongeren. Dat wordt voor LRC thuis tegen Montfoort nog een pittige opgave.

WNC-Geinoord
WNC voetbalt in Waardenburg tegen Geinoord, dat op de voorlaatste plaats alleen nog via de nacompetitie degradatie kan ontlopen. Hoofddoel voor Geinoord is om hekkensluiter GJS definitief onder zich te houden en zo rechtstreekse degradatie in elk geval te vermijden. WNC kan zich thuis via een zege definitief in veiligheid brengen. Bovendien ontvouwen zich dan voor WNC mooie perspectieven in de derde periode, waarin WNC er al het beste voorstaat. Na de 0-4 winst in Nieuwegein zal WNC dus zaterdag thuis weer over Geinoord willen zegevieren.

Brederodes-Heukelum
Heukelum snakt na alle blessures en met veel invallers naar het einde van de competitie. Dat moet Brederodes zaterdag in Vianen tegen Heukelum een mooie kans bieden op succes, dat zo nodig is om in ieder geval directe degradatie uit de tweede klasse te ontlopen. In Heukelum werd het tussen beide teams een 1-1 gelijkspel. Nu zal Brederodes het niet voor minder dan de volle winst willen doen. Het eergevoel bij Heukelum moet zich daartegen minstens verzetten.

Woudrichem-Tricht
Tricht heeft nog één winstpunt nodig om in de tweede klasse helemaal veilig te komen. Woudrichem telt echter nog goed mee in de derde periode en wil revanche voor de late 2-1 nederlaag die in Tricht werd geleden. Daarom mag Tricht in Brabant met een gelijkspel alleszins content zijn.

Asperen-Vuren
Asperen is in de derde klasse D voorlaatste en alleen redding via de nacompetitie lijkt nog een realistisch doel. Hoofdzaak voor Asperen is eerst om directe degradatie te voorkomen door hekkensluiter SSC’55 onder zich te houden. Vuren staat dankzij een mooie opmars juist net boven de streep en wil zich in de wedstrijden tegen Asperen en SSC’55 door meer zeges in veiligheid brengen. In Vuren bereikte Asperen in de slotfase nog een 2-2 gelijkspel. Nu telt voor Asperen alleen de volle winst echt aan. Daarop is Vuren echter eveneens gebrand. Ook de scheidsrechter bij deze derby komt zaterdag uit de Leerdamse regio want dat is arbiter Pascal van der Zwan.  

Lees ook: https://regio-voetbal.nl/nieuws/op-weg-naar-een-zinderend-slot-3e-klasse-d

Haaften-NEO’25
Slechts twee punten boven de streep is Haaften in klasse 3 D vooral door de zware blessures van veel sleutelspelers in grote problemen geraakt. Thuiswinst op NEO’25 is zaterdag urgent. Dat vergt dus Haaftense revanche voor de in Sprang Capelle  tegen het wisselvallige NEO’25 geleden 2-1 nederlaag.

Sleeuwijk-SC Everstein
Het duel tussen de koplopers Sleeuwijk en SC Everstein is zaterdag in Sleeuwijk in de derde klasse D de absolute topper. Van de vier titelkandidaten presteren beide lijstaanvoerders na de winterstop overigens duidelijk minder goed en constant dan de twee naaste achtervolgers HSSC’61 en GDC. Daarom is de uitslag in Sleeuwijk zaterdag volstrekt onzeker en is zelfs de winnaar nog beslist geen kampioen. In Everdingen werd het tussen beide ploegen een 1-1 gelijkspel. Ook nu in Sleeuwijk zal de spanning groot zijn. Arbiter bij dit toptreffen tussen Sleeuwijk en SC Everstein is scheidsrechter Jeroen Bos uit Zwijndrecht.

Lees ook: https://regio-voetbal.nl/nieuws/op-weg-naar-een-zinderend-slot-3e-klasse-d

BLC-HSSC’61
In Den Bosch  zijn zaterdag de belangen bij de wedstrijd tussen BLC en HSSC’61 voor beide teams groot. BLC is onder de streep beland en strijdt voor directe handhaving in de derde klasse. HSSC’61 telt op de derde plaats nog volop mee voor zelfs het kampioenschap en ook voor een plaats in de promotienacompetitie. BLC was echter wel de enige ploeg die HSSC’61 in Hei- en Boeicop met 2-4 een thuisnederlaag wist te bezorgen. HSSC’61 is dus voor deze return in Brabant terdege gewaarschuwd.

MVV’58-Leerdam Sport
Koploper MVV’58 zal in de vierde klasse thuis van Leerdam Sport moeten winnen om over een week vol vertrouwen en met een voorsprong voor de topper naar Groot Ammers te kunnen afreizen. In Leerdam kwam MVV’58 tegen Leerdam Sport overigens niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Leerdamse perspectieven op een plaats in de promotienacompetitie zijn inmiddels al bijna helemaal verdampt. Behalve als Groot Ammers in de derde periode nog twee keer zou falen en Leerdam Sport zelf in Meteren zaterdag zou stunten. Die kans lijkt evenwel tamelijk beperkt.

Brakel-ASH
Brakel kan dit seizoen bij straks een voor hen gunstig resultaat in de topper Groot Ammers-MVV’58 nog kampioen worden, maar dan moet er zaterdag thuis wel van ASH worden gewonnen. In Hellouw lukte dat Brakel met 0-2 goed. ASH zal er echter op gebrand zijn om in Brakel voor een verrassing te zorgen. Met een gelijkspel zou ASH trouwens bij het thuis nog ongeslagen Brakel al een prima prestatie leveren. Groot-Ammers en MVV’58 zouden er de Hellouwse club dankbaar voor zijn.

SVS’65-Well
SVS’65 kwam destijds in Well in de vierde klasse niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Zaterdag in Spijk op het eigen kunstgras moet SVS’65 wel van Well kunnen winnen.

Rhelico-Zuilichem
Rhelico is al vier duels op rij keurig ongeslagen maar heeft thuis tegen Zuilichem nog wel heel wat goed te maken voor de royale 9-1 nederlaag in de Bommelerwaard. In Rumpt moet Rhelico in elk geval beter weerwerk aan het wel favoriete Zuilichem kunnen bieden.

Beesd-Jan van Arckel
Beesd ontvangt zondag Jan van Arckel, waarvan in Ammerzoden met 3-6 werd gewonnen. Als Beesd thuis opnieuw over die ploeg zegeviert, is een eindrangschikking boven de streep in de vierde klasse verzekerd. Jan van Arckel heeft evenwel al wekenlang niet meer verloren en behoort tot de vele kandidaten voor de derde periodetitel. Dus Beesd is gewaarschuwd.

GVV-Maliskamp
GVV speelt zondag in Geldermalsen tegen Maliskamp, dat samen met koploper DSC uit Kerkdriel in een spannende tweestrijd om het kampioenschap in de vierde klasse is verwikkeld. In Rosmalen verloor GVV met 3-0 van die ploeg. Ook nu start Maliskamp duidelijk als favoriet. Zeker omdat GVV al drie keer op rij een nederlaag leed en slechts moeizaam meer scoort.

DSS’14-MOSA’14
DSS’14 wil zondag na de mooie stunt bij het sterke SBV nu thuis tegen MOSA’14 ook revanche voor de nipte 2-1 uitnederlaag. In Heesselt kan DSS’14 door een overwinning tegen deze even oude collega-fusieclub tot op één punt van MOSA’14 in de stand van de vijfde klasse naderen.

Ophemert-SBV
Ophemert presteert erg wisselvallig. Opponent SBV staat in de vijfde klasse op de tweede plaats en zal via de nacompetitie moeten zien te promoveren want MEC’07 is inmiddels al duidelijk kampioen geworden met een snelle rentree in de vierde klasse als beloning. In Haren pakte Ophemert tegen SBV met 0-0 een punt. Zo’n remise zou zondag tegen SBV ook nu voor middenmoter Ophemert al zeker een bevredigend resultaat zijn.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup