Op weg naar een zinderend slot in 3e klasse D

Nieuws 108 keer gelezen

REGIO LEERDAM - De spanning in de 3e klasse D is om te snijden. SC Everstein gaat zaterdag op bezoek bij Sleeuwijk. Beide ploegen gaan bovenin nek-aan-nek op kop met HSSC'61 en GDC drie punten daarachter hijgend in de nek. Onderin moeten Asperen en Vuren zaterdag tegen elkaar vol aan de bak in de strijd tegen degradatie. We spraken met enkele hoofdrolspelers.

Sander Bergshoeff, aanvoerder van SC Everstein, is bezig aan zijn tiende seizoen bij de roodwitten. Niet alleen voor hem is dit een competitie met een bijzonder vreemd verloop. "De eerste maanden ging het erg goed en waren we vooral buitenshuis onverslaanbaar. Na de winterstop hebben we veel punten laten liggen, mede door blessures en schorsingen van dragende spelers als Victor Snoek. We gingen ervan uit dat de titel er niet meer in zat. Maar ook Sleeuwijk raakte in een dip."

"Na twee weken zonder wedstrijd hebben we als voordeel dat de pijntjes van alle spelers nagenoeg over zijn en we zo goed als zeker op volle oorlogssterkte kunnen aantreden tegen Sleeuwijk. Ik ben met SC Everstein al eens kampioen in de tweede klasse geworden, maar voor de andere spelers is het de eerste keer dat ze in de race zijn voor de titel. We hebben nog niet de vorm van het begin van de competitie, maar daar staat tegenover dat we heel weinig weggeven. We hebben er vertrouwen in dat we kunnen winnen en in dat geval doen we heel goede zaken."

Ver boven verwachtingen
Dat HSSC'61 nog altijd in de race om de titel is, is ver boven de verwachtingen van vóór dit seizoen. "We hadden dit niet verwacht, maar zeker na de winterstop hebben we laten zien dat we gewoon een leuke ploeg hebben", zegt middenvelder Koen Looy. Dat hij daar zelf zo'n belangrijke rol in zou spelen, had hij ook niet verwacht. Het is na enkele jaren in het tweede elftal pas zijn eerste seizoen in Heicops hoofdmacht en hij behoort vrijwel wekelijks tot de uitblinkers.

"Dat is inderdaad ook wel onverwacht, ja. Het gaat goed. Ik voel het vertrouwen van de trainer en dat voelt goed. Maar ik voetbal ook een stuk beter dan de laatste seizoenen."

Hoewel HSSC'61 kanshebber is voor de titel, is de kans dat de ploeg met lege handen achterblijft net zo groot. "Ja, we moeten wel wat geluk hebben", weet Looy. "Maar onze opdracht is wel duidelijk. Het klinkt makkelijk, maar we moeten gewoon drie keer winnen. Ik heb het gevoel dat er dan best wat in zit voor ons. Het kan een mooi slot worden. Te beginnen zaterdag bij sv BLC."

Degradatiestrijd
Onderin zijn er hele andere zorgen. Hoewel Asperen zich theoretisch nog direct veilig kan spelen, richt de ploeg zich erop om SSC'55 onder zich te houden.

"We moeten nu echt eerst naar beneden kijken", weet ook middenvelder Tareq Ibrahim. "We moeten er tegen Vuren wel echt staan, want daarna krijgen we nog sv Capelle en SC Everstein. Ik denk wel dat áls we winnen van Vuren, dat het dan genoeg is om in ieder geval geen laatste te worden."

Ibrahim weet dat het lastig is de moed er dit seizoen in te houden. "We gaan op zaterdag echt wel met een positief gevoel naar de wedstrijden toe. Maar het lijkt wel of dat bij ons heel snel om kan slaan. Bij tegenslag zakt het soms in elkaar en dan krijgen we veel te veel doelpunten tegen. We hebben er echter wel vertrouwen in. Vorig jaar hebben we in de nacompetitie gezien dat het gat tussen de derde- en vierde klasse nog best groot is. We hebben echt nog kans om ons te handhaven."

Angstgegner
Vuren zette afgelopen weekend met de winst op Sparta'30 een belangrijke stap richting directe handhaving. Winst in Asperen kan een volgende stap zijn, maar Bas van der Vliet is er niet gerust op. "Asperen is wel een soort angstgegner voor ons. Daar winnen we moeilijk van", weet de aanvaller, afgelopen weekend met twee treffers belangrijk voor zijn ploeg.

"We zijn echter wel goed in vorm en dat merk je in de ploeg. Er is meer vertrouwen." Vuren won vier van zijn laatste vijf wedstrijden en moest zich alleen tegen het sterke GDC gewonnen geven. "Een goede tegenstander. Die zijn net wat fitter en fysiek sterker. Maar in die andere wedstrijden hebben we het wel goed aangepakt. En dan valt het ook net wat vaker onze kant op. Voor de winterstop ging dat vaak nog mis. Nu lukt het wel. Dan wordt de sfeer gelijk positiever. We zijn optimistisch over onze kansen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Wordt VVAC zaterdag al kampioen, of brengt Peursum de spanning in 4E weer helemaal terug?
Drie belangrijke derby's in de Waard: Streefkerk-De Alblas, Arkel-Schelluinen en VVAC-Peursum voorbeschouwing Alblasserwaard 58 minuten geleden
Afbeelding
VVAC zoekt trainer voor tweede elftal vacature 1 uur geleden
• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 10 uur geleden
Afbeelding
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 10 uur geleden
Afbeelding
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 11 uur geleden
Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 19 uur geleden