Logo regio-voetbal.nl
Doelman Tony Salm (Roda Boys) vertrekt naar rivaal Nivo Sparta
Doelman Tony Salm (Roda Boys) vertrekt naar rivaal Nivo Sparta (regio-voetbal.nl)
Spelerscarrousel

Doelman Tony Salm (Roda Boys) vertrekt naar rivaal Nivo Sparta

  •   keer gelezen   Nieuws

ZALTBOMMEL - Bij Nivo Sparta is men in deze periode volop bezig met het bepalen van de selectie voor volgend seizoen. De koploper in 2F ziet twee jonge spelers vertrekken of stoppen, maar ziet daar in de vorm van Tony Salm een ervaren kracht voor in de plaats komen.


Aaron van Engelen vertrekt al na één seizoen in Zaltbommel actief te zijn geweest. De voormalig jeugdkeeper van PSV kwam medio 2018 over van BVV uit 's-Hertogenbosch, maar verloor in de voorbereiding de concurrentiestrijd van Rob Goesten. Van Engelen kiest er daardoor voor om de tweedeklasser vaarwel te zeggen.

Zodoende zal de concurrentiestrijd volgend seizoen gaan tussen Goesten en de ervaren Tony Salm. De in Brakel geboren doelman speelde in het verleden onder andere in de jeugdopleiding van RKC Waalwijk en Helmond Sport. Ook verdedigde de 31-jarige Salm het doel van onder andere Kozakken Boys, Unitas en WSC.

In het huidige seizoen kwam de inmiddels in 's-Hertogenbosch woonachtige Salm uit voor competitiegenoot Roda Boys, waar hij sinds een aantal weken uit eigen overweging overigens geen deel meer uitmaakt van de selectie. 

Jurre van Beurden
Naast het vertrek van Aaron van Engelen en de komst van Tony Salm, maakte Nivo Sparta ook bekend dat Jurre van Beurden besloten heeft om volgend seizoen zijn voetballoopbaan op een lager pitje te zetten. De voormalig jeugdspeler van FC Den Bosch werd in de voorbije seizoenen veelvuldig geteisterd door (knie)blessures. Het aantal speelminuten in het eerste elftal was dit seizoen hierdoor al beperkt, al kwam de 21-jarige middenvelder nog wel tot scoren in het uitduel met Drechtstreek. Door de blessures kiest Van Beurden ervoor om niet voor een plaatsje in de A-selectie te gaan.

Contouren
De contouren van het Nivo Sparta voor volgend seizoen worden steeds duidelijker. Behalve de komst van Tony Salm, Glenn Schapendonk en Christiaan Perrier schuiven er ook vijf spelers uit de JO19 door. Daar tegenover staat het vertrek/stoppen van Aaron van Engelen, Willem Looijen, Jurre van Beurden, Marvin Westerduin en Jente Roorda. 

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup