Logo regio-voetbal.nl
Paasweekend zal veel duidelijk maken in 3e klasse C
Paasweekend zal veel duidelijk maken in 3e klasse C (regio-voetbal.nl)

Paasweekend zal veel duidelijk maken in 3e klasse C

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Arkel lag een paar weken geleden nog op kampioenskoers in de 3e klasse C. Met Groote Lindt als voornaamste concurrent. Het kan snel veranderen. Want inmiddels klopt ook De Zwerver nadrukkelijk op de deur en is zelfs Ameide nog niet kansloos.


Het Paasweekend kan een 'Vorentscheidung' opleveren. Zaterdag 20 april treffen de tobbende toppers Arkel en Groote Lindt elkaar op Schoonzigt. Wie van de twee is in staat om zich op te richten? Dat zal nodig zijn, want het lijkt niet aannemelijk dat De Zwerver een steek zal laten vallen bij hekkensluiter Unitas.

VVAC wil minimaal twaalfde blijven, maar liefst nog een plaatsje stijgen. Dat laatste lijkt een mission impossible, hoewel winst in de derby tegen Streefkerk wellicht weer wat perspectief kan geven. SV Meerkerk zal er alles aan doen om dat te voorkomen, temeer daar de geelzwarten volop meedoen in de derde periode en een op papier gunstig resterend programma hebben. Ameide leidt de periodedans, maar krijgt in SVW een tegenstander op bezoek die inmiddels ook weer gelooft dat er nog iets te halen valt dit seizoen.

Verder in 3C: Alblasserdam-Schelluinen en IFC-De Alblas.

De clubs van Souburgh kijken overigens vooral uit naar Paasmaandag. De Alblas strijdt dan met Groote Lindt om de tweede periodetitel. De winnaar verzekert zich van deelname aan de nacompetitie. Wordt het een gelijkspel, dan is De Zwerver de lachende derde. De Kinderdijkers spelen amper 100 meter verderop de derby tegen Alblasserdam. Deze wedstrijd geldt voor de derde periode, waarin De Zwerver tot nu toe de volle buit verzamelde. Alblasserdam-De Zwerver, prachtig affiche hoor.

SteDoCo wisselvallig
In de derde divisie is het bij SteDoCo wisselvalligheid troef. Harkemase Boys komt naar de Groeneweg, de ploeg die vijfde staat en vier punten meer heeft dan SteDoCo.

1C
In 1C is het doek voor GJS nog niet gevallen, maar de hekkensluiter balanceert op een dun koord. Bij GRC 14 liggen er wellicht mogelijkheden, ware het niet dat de fusieclub zelf ook alle zeilen moet bijzetten om weg te geraken uit de gevarenzone. Sliedrecht speelt de derby tegen het Dordtse Oranje Wit en hoopt tegelijkertijd op een stunt van Nieuw-Lekkerland tegen koploper Sportlust'46.

Herstel Papendrecht?
Tweedeklasser Papendrecht kreeg een tik te verwerken van dorpsgenot Drechtstreek. Herstel is nodig om titelkandidaat te blijven, maar tegenstander Woudrichem heeft ook nog snode plannen. 'Woerkum' staat er goed voor in de derde periode. Drechtstreek kan zich in en tegen Tricht definitief in veiligheid spelen.

HSSC'61
HSSC'61 maakt zich in 3D op voor een mooi slot. De oranjezwarten moeten zich dan niet laten verrassend door Asperen, dat een kat is die in het nauw rare sprongen kan maken.

Peursum
Peursum gelooft in 4D nog altijd in de derde plaats, die recht gaat geven op nacompetitiedeelname. De volgende halte is Tilburg, waar de Giessenburgers tegen Willem II niks mogen laten liggen.

4D
In 4D maakt koploper Groot-Ammers zich op voor een mooi maar pittig slot. De thuisbeurt tegen Kerkwijk mag geen problemen opleveren. Lekvogels speelt de subtopper tegen Herovina en SV Noordeloos ontvangt MVV'58, dat -laten we dat niet vergeten- de minste verliespunten heeft in deze klasse.

Unitas zondag
Unitas is in de hoofdklasse B zondag weer helemaal terug in de titelrace. De ploeg van Rick Adjei speelt een belangrijke Paasdubbel. Zaterdag komt koploper Baronie naar Molenvliet, een topper dus. Maandag treft Unitas op verplaatsting UDI'19, de nummer 8 van de ranglijst.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup