Leerdam Sport ontvangt titelkandidaat Brakel | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
Leerdam Sport ontvangt titelkandidaat Brakel
Leerdam Sport ontvangt titelkandidaat Brakel (regio-voetbal.nl)

Leerdam Sport ontvangt titelkandidaat Brakel

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Leerdam Sport ontvangt zaterdag titelkandidaat Brakel, dat in de vierde klasse samen met medekoploper Groot Ammers en MVV’58 in een nek aan nek race om het kampioenschap strijdt. Ondanks de halve misstap in Kerkwijk maakt Leerdam Sport nog altijd kans op de derde periode, maar Groot Ammers staat er inmiddels wel beter voor.


Als Leerdam Sport nog aspiraties heeft, is thuis revanche voor de 2-0 nederlaag in Brakel absoluut nodig. Daar zal Brakel in de jacht op het kampioenschap echter weinig voor voelen. Scheidsrechter in Leerdam is zaterdag arbiter Geoffrey Twiss uit Breda.

Dubbel programma
Sommige regioclubs moeten in het dubbele Paasprogramma twee keer in actie komen. Dit geldt voor Heukelum, Vuren en MVV’58 in het zaterdagvoetbal en voor DSS’14 in het zondagvoetbal.

Geinoord-LRC
LRC liet het vorige week in de eerste klasse thuis tegen WNC lelijk afweten. Het 0-5 verlies was een Leerdamse afgang. Toch zijn de perspectieven in de derde periode opvallend genoeg voor LRC nog niet helemaal verkeken. Dan zal er zaterdag in Nieuwegein wel veel beter moeten worden gespeeld en van Geinoord moeten worden gewonnen. In Leerdam lukte dat met 4-0 ruim maar nu heeft Geinoord de punten hard nodig om hekkensluiter GJS onder zich te houden en althans directe degradatie te ontlopen. Herstel voor het erg wisselvallige LRC is dus nog allerminst zeker.

Montfoort-WNC
Verplaatst naar zaterdag 4 mei in verband met overlijden jeugdlid Montfoort.

Heukelum twee keer thuis
Heukelum speelt in de tweede klasse in het Paasweekend twee keer thuis. Eerst zaterdag tegen NOAD’32 en op Paasmaandag tegen Roda Boys. Hekkensluiter NOAD’32 probeert in zijn debuutseizoen nog om directe degradatie te ontlopen. Heukelum moet dan ook op fel Brabants verzet rekenen. Prolongatie van de 2-3 winst in Wijk en Aalburg is voor Heukelum thuis dan ook zeker geen vanzelfsprekende zaak. Bij een zege blijft Heukelum wel volop in de race voor de kansrijke derde periode.

Twee dagen later is Roda Boys dus in Heukelum te gast. Dat is nog een achterstallig duel uit de tweede periode. In Aalst werd het enkele weken geleden voor Heukelum een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel. Daarmee mag Heukelum tegen Roda Boys ook nu tevreden zijn.

Tricht-Drechtstreek
Zes punten boven de streep heeft Tricht in de tweede klasse succes nog altijd broodnodig. Drechtstreek heeft drie punten meer dan de thuisclub en stuntte vorige week met knappe 3-1 derbywinst op titelkandidaat Papendrecht. De belangen in Tricht zijn zaterdag voor beide teams groot. Uit bij Drechtstreek sleepte Tricht in de slotfase nog een 3-3 gelijkspel uit het vuur. Zaterdag is dit een resultaat dat Tricht in de felle strijd voor directe handhaving ook minimaal nodig heeft. Maar voor een veiliger gevoel zal Tricht thuis van Drechtstreek moeten zien te winnen.

HSSC’61-Asperen
HSSC’61 doet het in de derde klasse D prima en op de derde plaats is een prijs nog zeker mogelijk. Dat is boven alle Heicopse seizoensverwachtingen. Asperen staat voorlaatste en het maximaal haalbare lijkt het ontlopen van directe degradatie te zijn door het bereiken van de ontsnappingsroute via de nacompetitie. In Asperen verloor HSSC’61 verrassend met 2-0 maar zaterdag in Hei- en Boeicop mag Asperen met het derde uitpunt al content zijn. HSSC’61 start immers duidelijk als favoriet om de fraaie opmars via een overwinning voort te zetten.

GVV’63-Haaften
Haaften tobt met blessures van diverse belangrijke spelers en is na drie nederlagen op rij in klasse 3 D nog lang niet veilig. GVV’63 heeft zich juist prima opgewerkt en is Haaften op de ranglijst inmiddels al voorbij. In Haaften werd het tussen deze beide teams een 3-3 gelijkspel. Met zo’n kostbare remise mag Haaften in Gameren zaterdag al heel tevreden zijn.

SC Everstein-SSC’55
SC Everstein heeft de kampioenskansen in de derde klasse D na één zege na eerst drie nederlagen op rij plotseling en onverwachts weer helemaal in eigen hand gekregen. Dan is zaterdag thuis tegen hekkensluiter SSC’55 winst wel absoluut geboden. In Sprang Capelle lukte dat al met 0-3. Een nieuwe zege in Everdingen is tegen SSC’55 een must om daarna gesterkt de topper uit bij koploper Sleeuwijk vol vertrouwen tegemoet te kunnen gaan.

Vuren-BLC en Vuren-GDC
Vuren probeert verwoed zich nog rechtstreeks in de derde klasse te handhaven. Dat geldt voor gast BLC echter eveneens. De Bossche ploeg is zaterdag de eerste van twee tegenstanders die in het Paasweekend naar Vuren komen. Zaterdag zal Vuren na het eerdere 2-2 gelijkspel in Den Bosch nu van BLC moeten pogen te winnen. Op Paasmaandag is GDC in Vuren te gast. De opmars van GDC na de winterpauze is imposant. Een prijs zit er voor GDC nog dik in. Revanche voor de 3-0 nederlaag tegen GDC in Eethen wordt voor Vuren op Tweede Paasdag thuis dus erg lastig.

Lekvogels-Herovina
Herovina staat in de vierde klasse nog steeds op de vierde plaats maar moet oppassen om niet overal naast te gaan grijpen. Lekvogels wordt zaterdag in Lexmond een lastige tegenstander. In Herwijnen werd het tussen deze teams een 2-2 remise. Voor minder dan dat mag Herovina het zaterdag tegen Lekvogels zeker niet doen.

Zuilichem-SVS’65
SVS’65 is van slag. In Spijk werd het tegen Zuilichem nog een 3-3 gelijkspel maar zaterdag in de Bommelerwaard heeft Zuilichem als productiefste ploeg in de vierde klasse thuis tegen SVS’65 de beste winstkansen.

Well-Rhelico
Rhelico boekte twee ruime zeges op rij en krijgt zaterdag in Well een mooie kans op een derde achtereenvolgende overwinning. In Rumpt werd het tegen Well een 2-2 gelijkspel, maar nu zal Rhelico van de nummer voorlaatst in de vierde klasse willen winnen.

ASH-RKVSC
ASH ontvangt hekkensluiter RKVSC, waarvan in Velddriel al duidelijk met 1-5 werd gewonnen. Zaterdag in Hellouw moet ASH deze zwakke opponent opnieuw kunnen verslaan.

Twee uitduels voor MVV’58
MVV’58 heeft in het Paasweekend twee uitduels. Bij twee zeges wordt MVV’58 koploper in de vierde klasse. Vooral in Noordeloos wordt winnen voor MVV’58 zaterdag ondanks de eerdere 4-0 thuiszege nog een pittige opgave. Met Patrick Slijkoort als productieve topscorer pakte SV Noordeloos thuis al twintig punten. MVV’58 is dus terdege gewaarschuwd. Op Paasmaandag moet MVV’58 in Velddriel ook van hekkensluiter RKVSC kunnen winnen. In Meteren lukte dat overigens na een 0-1 achterstand bij rust pas in de tweede helft nog royaal met 6-1.

Hedel-Beesd
Beesd is op Tweede Paasdag al om half twee te gast bij Hedel, dat verwoed probeert om nog aan directe degradatie uit de vierde klasse te ontsnappen. De 2-1 thuiswinst op SCR was afgelopen weekend in dit streven van Hedel al een heel knappe prestatie. In Beesd werd het tegen Hedel destijds een 3-3 gelijkspel. Dat is voor Beesd een symptomatische uitslag, want Beesd scoort vaak vlot maar incasseert ook wel erg veel tegentreffers. Dit kan dus ook op Paasmaandag in Hedel veel spanning en spektakel opleveren. 

Wilhelmina-GVV
GVV speelt op Tweede Paasdag in Den Bosch tegen Wilhelmina. In Geldermalsen werd het tussen deze ploegen een 0-0 gelijkspel. Door enkele zeges heeft GVV weer mooi zicht op verdere positieverbetering in de vierde klasse gekregen. Wilhelmina is echter een directe concurrent bij het streven van GVV om op de ranglijst te klimmen.

SCZ-Ophemert
SCZ en Ophemert proberen in de vijfde klasse allebei nog een prijs in de derde periode te veroveren. SCZ illustreerde dat vorig weekend in Haren met knappe 0-2 uitwinst bij titelkandidaat SBV, dit vooral ook tot genoegen van koploper MEC’07. In Zoelen wacht Ophemert dus op Paasmaandag tegen SCZ een lastige klassieke Betuwse streekderby.

DSS’14 speelt twee keer
DSS’14 komt in het Paasweekend in de vijfde klasse twee keer in actie. Eerst zaterdag thuis tegen het vrij sterke Maaskantse Boys en op Paasmaandag in Oss tegen Ruwaard. In Heesselt zal voor DSS’14 revanche tegen Maaskantse Boys voor de 2-0 nederlaag in Maren-Kessel erg moeilijk worden. Meer kans op succes heeft DSS’14 op Tweede Passdag in Oss want thuis werd al met 4-3 van het ook bescheiden gerangschikte Ruwaard gewonnen.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup