Logo regio-voetbal.nl
Streekderby’s LRC-WNC en Herovina-ASH
Streekderby’s LRC-WNC en Herovina-ASH (regio-voetbal.nl)

Streekderby’s LRC-WNC en Herovina-ASH

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – In de regio Leerdam zijn er zaterdag veel streekderby’s. De wedstrijd LRC-WNC in de eerste klasse trekt zaterdag in Leerdam de grootste aandacht. In Herwijnen is de burenstrijd tussen Herovina en ASH de meest echte derby. Ook de ontmoetingen Haaften-SC Everstein en SVS’65-Rhelico hebben een sterk regionaal tintje.


Donderdagavond 11 april is er in het zondagvoetbal al een inhaalprogramma. Daarbij komen ook Beesd en Ophemert in actie.

LRC-WNC
LRC staat er in de eerste klasse met negen punten uit vier duels voorlopig in de derde periode na de late winst in Nieuw Lekkerland het beste voor om na Sliedrecht en Sportlust’46 ook een periode te winnen. WNC heeft ook na twee recente thuiszeges met nu vijf punten marge op de rode streep echter succes eveneens nog hard nodig om veiliger te komen. In Waardenburg werd het tussen WNC en LRC in december een 0-0 gelijkspel. Ook zaterdag in Leerdam zal het krachtsverschil klein zijn. Arbiter Eddy van Yren uit Zwijndrecht is de scheidsrechter in dit duel met grote belangen voor beide teams.

Woudrichem-Heukelum
Heukelum gaat zaterdag in de tweede klasse op bezoek bij Woudrichem, dat het prima doet en op de vierde plaats nog om de prijzen meestrijdt. In de derde periode staat Woudrichem zelfs bovenaan. Heukelum zelf is in die periode trouwens met één lastig achterstallig duel tegen Papendrecht voor de boeg nog ongeslagen. Thuis verloor Heukelum tegen Woudrichem na een 1-0 voorsprong met 1-4 royaal. Nu in Brabant zal Heukelum beter willen presteren. Na de kostbare zege op Drechtstreek hoopt Heukelum op nieuw succes. Een gelijkspel zou voor Heukelum overigens al gunstig zijn, temeer daar Woudrichem dit seizoen thuis nog pas één keer verloor.

Roda Boys-Tricht
Roda Boys draait in de tweede klasse na de winterpauze stroef en dreigt zo na een sterk begin van de competitie toch overal naast te gaan grijpen. Zeven punten uit de laatste negen duels is wel een erg magere oogst. Het jonge Tricht staat inmiddels zes punten boven de streep en probeert manmoedig zich te redden. De Trichtse perspectieven zijn niet ongunstig maar er zijn nog wel diverse punten nodig. Na het nipte 1-2 thuisverlies tegen Roda Boys in december zou zaterdag een gelijkspel in Aalst voor Tricht zeker al een kostbaar punt zijn in de race voor rechtstreekse handhaving.

Asperen-BLC
Asperen ontvangt BLC, dat in de derde klasse D met vier punten meer dan de thuisclub precies boven de streep staat. Die positie ambieert Asperen ook. Alleen een zege op BLC biedt Asperen als voorlaatste op de ranglijst nog serieus zicht op die directe handhaving in de derde klasse. Dan zal Asperen op het eigen kunstgras revanche moeten nemen voor de royale 5-1 nederlaag die in Den Bosch tegen BLC werd geleden. BLC voelt het gevaar echter ook.

Haaften-SC Everstein
Haaften en SC Everstein zitten allebei in een flinke dip. Ondanks drie nederlagen op rij staat SC Everstein in klasse 3 D nog steeds op de tweede plaats. Kwalificatie voor de nacompetitie blijft dus zeker mogelijk. Haaften tobt nog meer met zware blessures en mist nu al drie van de vijf topschutters. Toch zou een zege voor Haaften heel welkom zijn om niet gevaarlijk ver op de ranglijst weg te zakken. SC Everstein heeft winst echter net zo hard nodig om het zo goed begonnen seizoen toch nog enige gezonde kleur te geven. In Everdingen won Haaften royaal met 2-5 maar dat is nu geen reële maatstaf voor de uitslag van deze belangrijke returnmatch in Haaften. Het lijkt volstrekt onzeker welke van beide clubs zich het eerst zal herstellen.

SSC’55-HSSC’61
HSSC’61 is in de derde klasse D al fraai naar de derde plaats opgeklommen en speelt zaterdag in Sprang Capelle tegen hekkensluiter SSC’55, dat verwoede maar nog niet zo succesrijke pogingen doet om de laatste plaats nog te verlaten en directe degradatie te voorkomen. Thuis won HSSC’61 met 3-1 van SSC’55 en ook nu in Brabant lijkt Heicopse winst haalbaar. Dan ontstaan voor HSSC’61 mooie perspectieven.

Sleeuwijk-Vuren
Vuren is zaterdag te gast bij koploper Sleeuwijk, dat met het kampioenschap in zicht steeds stroever draait maar ook de concurrentie ziet falen. In de onderste regionen heeft Vuren de punten broodnodig om nog boven de streep te komen en degradatieduels te ontlopen. Thuis verloor Vuren tegen Sleeuwijk op de valreep onfortuinlijk met 1-2. In Brabant heeft Vuren zeker reële hoop op een gunstiger resultaat want de grote titelfavoriet Sleeuwijk staat al jaren bepaald niet bekend om zijn sterke seizoensslot als de prijzen verdeeld gaan worden.

Kerkwijk-Leerdam Sport
Leerdam Sport staat in de vierde klasse op de vijfde plaats en heeft met negen punten uit vier duels in de derde periode nog zeker een goed vooruitzicht op een prijs. Dan zal er zaterdag in Kerkwijk beslist wel gewonnen moeten worden. In Leerdam lukte dit eerder tegen Kerkwijk met 4-2. Ook ditmaal in Kerkwijk telt alleen de volle winst voor Leerdam Sport echt aan.

SVS’65-Rhelico
SVS’65 ontvangt Rhelico, waarvan in Rumpt met 0-4 werd gewonnen. In Spijk start SVS’65 weer als favoriet voor de zege, al zal Rhelico nu meer tegenstand willen en kunnen bieden.

MVV’58-Lekvogels
MVV’58 heeft de kampioenskans in de vierde klasse ineens helemaal in eigen hand. In de lange aanloop naar het bezoek aan titelrivaal Groot Ammers kan al de kleinste Meterense misstap echter fataal zijn. In Lexmond ontsnapte MVV’58 tegen Lekvogels bij een 2-2 remise ternauwernood aan een late nederlaag, doordat keeper Rick van Ginkel een penalty stopte. Lekvogels zal ook zaterdag in Meteren voor MVV’58 een lastige opponent worden met Swen van Dorp als topscorer met al meer dan twintig competitiegoals. Met al een periodetitel op zak zal MVV’58 echter thuis ook tegen Lekvogels vol voor een zege gaan.

Herovina-ASH
In Herwijnen is de derby tussen Herovina en ASH vooral voor Herovina belangrijk. Inzet voor Herovina is een plaats in de promotienacompetitie. Via de spannende derde periode, waarin Herovina nog ongeslagen is, of via de vierde plaats in de eindstand hoopt de thuisclub op een prijs. ASH is evenwel voor bijna iedere tegenstander een lastige opponent. In Hellouw kon Herovina tegen ASH pas laat na een 3-1 achterstand nog een 3-3 remise afdwingen. Nu telt voor Herovina alleen de zege. ASH zal de punten echter zeker niet cadeau geven. Met al 25 punten uit tien thuisduels is Herovina evenwel duidelijk favoriet.

Donderdagavond Beesd en Ophemert
Beesd en Ophemert spelen donderdagavond een inhaalwedstrijd. Beesd moet thuis de partij tegen OSC’45 overspelen, omdat de eerdere 2-1 zege door de KNVB ongeldig is verklaard vanwege het onreglementair meedoen van de geschorste Beesd-speler Coen Verwolf. Donderdagavond gaat Beesd thuis een nieuwe poging wagen weer van OSC’45 te winnen. De Bossche gasten strijden echter vooral met Hedel fel tegen directe degradatie uit de vierde klasse. Ophemert gaat in de vijfde klasse donderdagavond bij hekkensluiter Heerewaarden op bezoek. Drie dagen later is al de return in Ophemert.

Zondag Beesd-Maliskamp
Zondag ontvangt Beesd in de vierde klasse titelkandidaat Maliskamp, op de tweede plaats de enige serieuze concurrent van koploper DSC. De sterke Brabanders starten in Beesd uiteraard als favoriet. Een gelijkspel tegen Maliskamp zou voor Beesd daarom al een mooie stunt zijn.

GVV-Teisterbanders
GVV kan in de vierde klasse nog wat klimmen op de ranglijst maar dan zal er zondag in Geldermalsen wel van Teisterbanders uit Kerk Avezaath moeten worden gewonnen. Dat zou haalbaar moeten zijn.

Wadenoijen-DSS’14
DSS’14 wil zondag in Wadenoijen revanche voor de teleurstellende 0-1 thuisnederlaag tegen deze nabuur. Gesterkt door de knappe winst op HRC’14 hoopt DSS’14 in Wadenoijen de nummer voorlaatst in de vijfde klasse ditmaal wel te kunnen verslaan.

Ophemert-Heerewaarden
Ophemert moet in vier dagen tijd in de vijfde klasse zes punten rijker kunnen worden. Na de donderdagse uitmatch moet zondag thuis in Ophemert weer van de zwakke hekkensluiter Heerewaarden kunnen worden gewonnen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup