Logo regio-voetbal.nl
Topper Groot-Ammers - Brakel belangrijk, maar nog niet beslissend
Topper Groot-Ammers - Brakel belangrijk, maar nog niet beslissend (regio-voetbal.nl)

Topper Groot-Ammers - Brakel belangrijk, maar nog niet beslissend

  •   keer gelezen   Nieuws

ALBLASSERWAARD - Bij het ingaan van de winterstop was het gat tien punten, nu nog slechts drie. Grote vraag in 4D is of Groot-Ammers koploper Brakel zaterdag 6 april kan bijhalen.


Groot-Ammers - Brakel wordt een belangrijk potje, zeer belangrijk zelfs. Maar beslissend? Nee. Want er volgen in de resterende speelronden nog meer toppers en ook MVV'58 mag nog allerminst worden uitgevlakt. Alles ligt dus nog open, maar bij Brakelse winst heeft de ploeg uit de Bommelerwaard de beste papieren. Dat moge duidelijk zijn.

SteDoCo
In de derde divisie staat SteDoCo nog net in het linkerrijtje. Uit bij ONS Sneek moet die positie geconsolideerd dan wel verbeterd kunnen worden.

1e klasse C
Sliedrecht heeft het kampioenschap in 1C niet meer in eigen hand. Zelf geen fouten meer maken en hopen dat Sportlust'46 nerveus wordt, luidt het devies. Sliedrecht speelt zaterdag uit tegen Montfoort. Nieuw-Lekkerland doet nog mee om een nacompetitieplek. Om in de race te blijven moet streekgenoot LRC Leerdam verslagen worden. Hekkensluiter GJS geeft de moed nog niet op. Wellicht dat er een daad gesteld kan worden bij WNC, dat nog wat punten nodig heeft om zich definitief veilig te spelen.

Papendrecht titelkandidaat
In 2F kan Papendrecht zich niet langer verstoppen: de Sturrus-elf is titelkandidaat. Het bezoekende EBOH doet het echter goed in de derde periode, dus Papendrecht -dat zal aantreden zonder de geschorste Jay Luciano- is gewaarschuwd. Drechtstreek gaat op herhaling tegen Heukelum. Nogmaals winnen en de veilige haven is in zicht.

(Semi-)derby's in 3C
En dan rollen we 3C weer in, waar de neutrale voetballiefhebber de (semi-)derby's wederom voor het uitzoeken heeft. We noemen ze voor je op: Ameide-SV Meerkerk, Arkel-De Alblas, VVAC-Unitas, Alblasserdam-De Zwerver en Hardinxveld-SVW. Daarbij komt: op alle velden gaat het nog ergens om. Het kwakkelende Schelluinen ontvangt kampioenskandidaat Groote Lindt en Streefkerk kan zich definitief in veiligheid spelen tegen IFC.

HSSC'61
HSSC'61 zal in de 3e klasse D nacompetitiedeelname nog niet uit het hoofd hebben gezet. Winst op het wisselvallige Haaften zou weer een stapje in die richting betekenen.

4e klasse D
SV Noordeloos staat er goed voor in de derde periode van 4D. We zijn benieuwd of de groenzwarten hun goede serie bij Leerdam Sport kunnen voortzetten. Lekvogels dreigt overal naast te grijpen. Neemt niet weg dat ze in Lexmond graag van SVS'65 zullen winnen.

Peursum
De nacompetitie spookt ook nog door het hoofd van Peursum, maar de Giessenburgers weten dat in 4C elke misstap in deze fase fataal kan zijn. De uitbeurt bij hekkensluiter SC 't Zand mag op papier echter geen problemen opleveren.

Topper voor Unitas
Voor zondaghoofdklasser Unitas staat er een topper op het programma. Runner-up Gemert komt zondag naar Molenvliet.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup