Lennard van Andel (Sparta'30): 'Er zit nog veel rek in deze groep'
Lennard van Andel (Sparta'30): 'Er zit nog veel rek in deze groep' regio-voetbal.nl

Lennard van Andel (Sparta'30): 'Er zit nog veel rek in deze groep'

Nieuws 529 keer gelezen

ANDEL - Lennard van Andel is aan zijn tiende seizoen bezig bij Sparta’30. De 27-jarige aanvoerder en spelverdeler is nog steeds belangrijk in Andel.

Het afgelopen seizoen was het voor Sparta’30 nog knokken om in de derde klasse te blijven. Dit seizoen schuren de Andelnaren tegen de subtop aan. Logisch dat aanvoerder Lennard van Andel goed in zijn vel zit.

“Van tevoren had ik het niet verwacht dat het zo zou gaan. Vorig jaar hadden we een lastig seizoen, maar nu gaat het gewoon prima. De groep is goed en het vertrouwen is goed, al mag het voor mezelf nog wel wat beter. Ik ben nog steeds niet helemaal fit”, refereert Van Andel aan een zware blessure drie seizoenen geleden, waardoor het voetballen aan een zijden draadje hing.

Driedubbele beenbreuk
In een wedstrijd tegen Woudrichem liep hij na een botsing met Wim Holster een driedubbele gecompliceerde beenbreuk op. Van Andel weet het nog precies. “Dat vergeet ik nooit meer. Als je dan uiteindelijk weer wat kan voetballen en je staat langs de zijlijn, dan komen de kriebels wel weer snel terug, maar tegen die blessure zit ik nog regelmatig aan te hikken. Dan wil het niet lukken en dat is soms best wel frustrerend. Het is een zo’n zware blessure geweest, dat je er altijd last van blijft houden en ik moet er nog steeds alles aan doen om mezelf fit te houden”, duikt hij naast de trainingen bij Sparta’30 twee keer in de week de sportschool in.

Echte Spartaan
Lennard van Andel is een echte Spartaan. Na de F-jes stopte hij er mee, maar hij pakte de draad toch weer op in de D-pupillen. In de B- en de A-junioren werd hij al regelmatig bij het eerste elftal gehaald, waar hij nu een koningskoppel vormt met spits Anrico Visser.

[[{"fid":"62165","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Jan Noorlandt)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Jan Noorlandt)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

“Sparta’30 is echt een club van het dorp en dat bevalt mij wel. Spelers vertrekken hier ook niet snel.” Andere clubs kwamen wel in beeld voor Van Andel. “Ik heb wel eens een gesprek gehad bij Almkerk en Wilhelmina’26 en andere clubs hebben ook vaker gebeld, maar ik had altijd zoiets van: voor mij hoeft het niet. Het trekt mij totaal niet. Laat mij maar lekker voetballen bij Sparta’30.”

In Andel is Lennard de aanjager en een belangrijke pion is het geheel. Je zou hem kunnen omschrijven als creatieve technische speler met veel loopvermogen. Op de nummer tien positie sleurt hij van links naar rechts, stoort de opbouw van de tegenstander, duikt de gaten in en brengt spits Anrico Visser is stelling. Visser staat dit seizoen al op achttien treffers. Lennard van Andel prikte er zelf zeven treffers in.

Reëel blijven
Voor een wedstrijd heeft Lennard van Andel een gezonde wedstrijdspanning. “In het veld ben ik wel een beetje een draak. Ik probeer de tegenstander altijd een beetje op te naaien”, bekent Van Andel, wiens rol als aanvoerder hem gegoten zit.

“Toen ik de band overnam van Peter Tankens was ik nog wat jonger. Nu ben ik een van de oudsten. Als oudsten moeten we de kar trekken en ik zie mezelf als voorbeeld. In het team zijn we allemaal gelijk en de sfeer is goed. Dat is ook de kracht van trainer Mark van Noorloos, die alle jongens belangrijk heeft gemaakt. Het is ook een rustige trainer. Omdat wij zo’n jonge groep hebben, is hij het meest geschikt voor ons. We trainen ook altijd met twintig man en de boel komt weer op de rit. Het is leuk om te zien hoe jonkies als Twan Pelle en Ziggy en Zion Krauweel zich ontwikkelen. Het is ook leuk als we bij de bovenste zes kunnen eindigen. Misschien zit er nog wel meer in, maar je moet ook reëel blijven. We staan nu wel op kop in de derde periode en als de vierde plek in zicht komt, dan gaan we daar zeker voor. De winst tegen hoogvlieger SC Everstein zou ons misschien een boost kunnen geven, maar we krijgen nog lastige wedstrijden. Als we bij de bovenste zes kunnen eindigen, dan hebben we het heel goed gedaan.” 

Lennard van Andel (Sparta'30): 'Er zit nog veel rek in deze groep'
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app