Ameide in ondertal na verlenging onderuit
Ameide in ondertal na verlenging onderuit regio-voetbal.nl

Ameide in ondertal na verlenging onderuit

Nieuws 227 keer gelezen

LAGE ZWALUWE - Onder tropische omstandigheden redde Ameide het net niet tegen tweedeklasser Zaluwe. In ondertal waren de mannen van trainer Gert-Jan Westerhout in de verlenging niet opgewassen tegen de West-Brabanders.

Op sportpark De Kwarrenhoek was er meer spanning dan goed voetbal, met uiteindelijk gastheer Zwaluwe toch wel als terechte winnaar. Volgende week staat voor de ploeg van oefenmeester Vincent de Klerk (voormalig speler van onder andere Pelikaan, ASWH en Papendrecht) de lastige uitbeurt tegen De Zwerver in Kinderdijk op het programma.

"We hebben het de eerste helft laten liggen", besefte Ameide-oefenmeester Gert-Jan Westerhout kort na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Josephe Ngoumout, die niet zijn allerbeste wedstrijd floot. "We hebben een geweldig seizoen gehad met niet alleen leuk voetbal, maar ook plezier en beleving. Bovendien spelen we volgende week nog een leuk wedstrijdje tegen De Alblas in de B-Finale van de EM-Cup. Maar puur naar vandaag gekeken, hebben we tegen Zwaluwe te weinig kansen gecreëerd. Onze weerbaarheid was weer goed, we komen tot twee keer terug van een achterstand. Maar het was op, zeker toen we met tien man kwamen te staan."

[[{"fid":"64963","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerco van Oort)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerco van Oort)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Gerco van Oort)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Doodsteek
Boosdoener Robin Tamming gaf eerlijk toe dat hij te laat was met zijn actie en op de voet stond van zijn directe tegenstander. Het wegzenden van de geroutineerde middenvelder was de doodsteek voor zijn ploeg. Want in feite was er tot de 85e minuut weinig krachtsverschil tussen beide teams.

Ameide begon sterk aan het duel. Sam Versluis loste in de openingsfase twee heerlijke schoten, die door doelman Wesley Dekkers met kunst- en vliegwerk tot corner werden verwerkt. Uit het niets kwamen de gastheren op voorsprong. De razendsnelle Thijs 't Hooft vloog na een ingooi voorbij enkele verdedigers en leverde een puike voorzet af op de wel heel vrij staande Bart Martha. De nummer 15 had de hoek voor het uitkiezen. Keeper Roland Stout had het nakijken.

[[{"fid":"64973","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerco van Oort)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerco van Oort)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Gerco van Oort)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Redelijk van waarde
"Na vijf jaar stond ik weer eens op doel, een nacompetitie tegen Vuren vorig jaar uitgezonderd. Ruud de Groot had een vakantie geboekt en omdat onze vaste reservekeeper Wilco van Gelderen niet in de basis wil beginnen en Fabian den Hartogh niet wilde spelen, was ik vandaag de eerste keeper."

Stout, al jaren assistent-trainer van zijn maat Westerhout, maakte geen enkele fout. "Ik laat de jongens niet in de steek. Vandaag ben ik redelijk van waarde geweest voor het elftal, morgenochtend zal ik mij wel minder voelen", blikte de bijna 37-jarige goalie vooruit.

Een te bescheiden analyse. Stout was de uitblinker aan Termeise kant. Gedurende de wedstrijd ontpopte de oud-keeper van LRC en Kozakken Boys zich tot een betrouwbare sluitpost. Hij redde kort voor rust enkele keren knap op ogenschijnlijk rake pogingen. Ook kort na de thee was Stout een sta in de weg. En toen Bas de Kruijk met een geweldig schot van wel 35 meter Ameide in de 50e minuut via de onderkant van de lat naast  Zwaluwe pegelde, kon de wedstrijd alle kanten op. 

[[{"fid":"64967","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerco van Oort)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerco van Oort)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Gerco van Oort)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Dat ging 'ie ook. Stout was en bleef alert, tot de eerste minuut in de verlenging. Een eerste poging van invaller Wouter de Laat wist de doelman te keren, maar een volgend schot draaide ongrijpbaar achter zijn ervaren handschoenen.

Strafschop
Met Jorian de Hoop voor de eerder ingevallen René van Middelkoop nam Ameide meer risico, maar met resultaat. De Hoop werd gehaakt en Sam Versluis wist vanaf elf meter de stand weer gelijk te trekken; 2-2.

[[{"fid":"64981","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]]

De irritaties over en weer liepen best wel hoog op. Tom de Kruijk (begin april voor het laatst gespeeld - TS) mocht voorin als extra aanvaller oorlog maken. Maar Ameide kwam bedrogen uit. Een mislukte voorzet werd door Joran Visee gemist, maar niet door Rens van Lonkhuizen en de 3-2 verscheen een kleine tien minuten voor het einde op het scorebord. Ameide had de slijtageslag verloren. Voor de statistieken maakte Thijs 't Hooft nog 4-2.

Ameide in ondertal na verlenging onderuit
Ameide in ondertal na verlenging onderuit
Ameide in ondertal na verlenging onderuit
Ameide in ondertal na verlenging onderuit
Ameide in ondertal na verlenging onderuit
Ameide in ondertal na verlenging onderuit
Ameide in ondertal na verlenging onderuit
Ameide in ondertal na verlenging onderuit
Ameide in ondertal na verlenging onderuit
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 6 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 6 uur geleden
Afbeelding
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 10 uur geleden
Afbeelding
VIDEO: Voorbeschouwing SoccerReporter op VVAC-Peursum 12 uur geleden
Logo
• Fabian van Horssen na zijn goal tegen Heerjansdam (1-1).
Fabian van Horssen (LRC) legt uit waarom hij stopt: 'Ik kies voor m'n gezin en voor mezelf' gisteren
Logo
• Luuk de Graag: 'Ik ben niet bang dat we meegesleurd gaan worden'.
Luuk de Graag moet met De Alblas nog vol aan de bak: 'Maar niet bang dat we meegesleurd worden' 17 apr, 12:00