SV Lopik degradeert na verlies in penaltyreeks
SV Lopik degradeert na verlies in penaltyreeks regio-voetbal.nl

SV Lopik degradeert na verlies in penaltyreeks

Nieuws 74 keer gelezen

LOPIK - SV Lopik speelde zijn eerste nacompetitiewedstrijd na een slijtageslag van 120 minuten met 2-2 gelijk tegen Jonathan uit Zeist. In de strafschoppenreeks miste Melvin Lamens de vijfde Lopikse pingel en dat betekende degradatie naar de derde klasse.

Het verrassende verblijf in de tweede klasse duurde slechts een seizoen voor de Lopikenaren.  ,,De degradatie is niet te wijten aan die ene gemiste strafschop,” zei Lopik-trainer Bertus van Schaik realistisch. ,,We zijn met veel geluk gepromoveerd en wisten vooraf dat we een moeilijk seizoen tegemoet zouden gaan. We begonnen goed aan de competitie, maar er vielen door blessures al snel een paar krachten weg. In die mindere periode hebben we te weinig punten gepakt.”

Flow
In Jonathan trof Lopik een  tegenstander die in een flow zit. De gasten namen twee keer de leiding. De 1-2 viel vlak voor rust. ,,Melvin Lamens scoorde de eerste gelijkmaker,” vervolgt Van Schaik. ,,In de tweede helft hebben we wat meer druk gezet. Daar kwamen kansen uit. Ardy de With reageerde attent op een steekpass van Davy Boon en schoot raak. Daarna kon het alle kanten op met winstkansen voor beide teams. Helaas ging het mis in de penaltyreeks.”

Geen schande
Na twee promoties kon Lopik het hoge niveau, dat nodig was om zich te handhaven net niet halen. ,,Het is geen schande dat we degraderen,” merkt Van Schaik nog op. ,,Als doelstelling had de club eerder gesteld een stabiele derdeklasser te worden met een ‘uitstapje’ naar de tweede klasse. Aan die voorwaarde hebben we voldaan. Volgend seizoen staat Lopik er weer. Er komen vier jeugdspelers over en van de selectie stopt niemand.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 12 uur geleden
Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33