Justin Beemsterboer maakt met hattrick het verschil voor Papendrecht
Justin Beemsterboer maakt met hattrick het verschil voor Papendrecht regio-voetbal.nl

Justin Beemsterboer maakt met hattrick het verschil voor Papendrecht

Nieuws 95 keer gelezen

PAPENDRECHT - Met moeite zette Papendrecht opponent Oostkapelle opzij op weg naar promotie. In de halve finale van de nacompetitie komt Geinoord naar sportpark Slobbengors.

"De eerste stap is gemaakt!" glunderde Justin Beemsterboer na afloop van het door zijn Papendrecht met 3-1 gewonnen duel tegen Oostkapelle. De spits had een belangrijk aandeel in de zege, hij scoorde immers driemaal.

Bovendien was hij de aanjager bij de roodzwarten. Dat was nodig, want de overwinning kwam moeizaam tot stand. "In het begin moest iedereen even inkomen en aftasten, want het is toch een onbekende tegenstander. Na de drinkpauze pakten we het goed op en in de tweede helft zijn zij nog nauwelijks bij onze goal geweest."

Dramatische start
Het verhaal is bekend: Papendrecht liep nipt op doelsaldo het kampioenschap in 2F mis. Tegenstander Oostkapelle kon mindere cijfers overleggen. In de laatste negen duels in 2E werd slechts één punt behaald. Maar de start van de gastheren verliep ronduit dramatisch.

Na 46 seconden viel een voorzet van Maarten Hazelaar ongelukkig via Michael van Rooijen in het eigen doel: 0-1. Na enkele minuten van chaos verstapte doelman Roy Rijntjes zich en moest vervangen worden door Timo Kurpershoek.

Hoewel het spel in het eerste bedrijf niet veel verbeterde kwamen er wel kansen. De teen van Jearlon Martina bleek een millimeter te kort om een voorzet van Beemsterboer binnen te glijden. De spits treuzelde zelf even later te lang waardoor hij tegen doelman Bart van Wuyckhuyse op schoot.

Uitgelezen kans
Na de helftwisseling kreeg Beemsterboer direct een uitgelezen kans om de gelijkmaker te scoren. De keeper was al uitgeschakeld. maar de aanvaller trof de mee verdedigende Niels van Helleman op zijn pad.

Pas een kwartier voor tijd keerde het tij. Martina werd neergelegd door Van Wuckhuyse en Beemsterboer bleek trefzeker vanaf de stip. Een paar minuten voor tijd bleef de goaltjesdief vervolgens nog net overeind om de bal keurig in de hoek te plaatsen: 2-1. In de slotminuut werd Martina opnieuw gehaakt en nu kon Beemsterboer zijn hattrick voltooien.

"Ik had al eerder moeten scoren, maar gelukkig maak ik er nog drie", glimlachte de nummer negen. "We hoeven ons niet te schamen als we niet promoveren, want we mogen al trots zijn op wat we hebben bereikt dit seizoen. Maar we gaan er natuurlijk wel vol voor."

Risico
Johan Sturrus zag het als een voordeel dat de 0-1 reeds in de eerste minuut in het netje lag. "Dan heb je nog alle tijd om er wat aan te doen" legde de oefenmeester uit. "Maar het moge duidelijk zijn dat we moeizaam begonnen. Langzaam kregen we wel wat meer grip op het duel. Zij hanteerden steeds meer de lange bal en daar gingen wij helaas in mee waarbij duidelijk werd dat de aansluiting ontbrak."

Twintig minuten voor tijd liet hij Jay Luciano invallen. "Dat was wel een risico, want hij is eigenlijk nog geblesseerd. Maar goed, je moet wat bij een achterstand. Ik moet mijn team wel een compliment maken, want ze bleven erin geloven. Dit soort wedstrijden zijn dan ook waanzinnig om te spelen. Hier doe je het als voetballer voor."

Volgende week volgt in de halve finale van de nacompetitie opnieuw een thuiswedstrijd. "We ontvangen Geinoord en mogen dus de borst natmaken."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Logo
• Henk Donga is ook komend seizoen trainer van Leerdam Sport'55.
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden
Afbeelding
RVC'33 zoek jou! vacatures 17 uur geleden
Afbeelding
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 18 uur geleden
Logo
Felix Otte (SVS'65)
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 23 apr, 16:44