Logo regio-voetbal.nl

Hardinxveld sluit competitie af met verlies bij Schelluinen

  Nieuws
Hardinxveld sluit competitie af met verlies bij Schelluinen
Hardinxveld sluit competitie af met verlies bij Schelluinen (regio-voetbal.nl)

SCHELLUINEN - In de laatste speelronde van de competitie stond voor Hardinxveld de uitwedstrijd tegen Schelluinen op het programma. Voor aanvang van het seizoen leek dit een fraai affiche waarin het voor de teams best eens om de prijzen zou kunnen gaan. Maar niets was minder waar, want voor beide ploegen viel het competitieverloop tegen met een positie in de middenmoot. Hardinxveld moest ook de eer van het resultaat in deze laatste wedstrijd aan Schelluinen laten dat met 4-2 zegevierde. Een teleurstellend slot, ook voor de van Hardinxveld afscheidnemende trainer coach Arjan de Vries.

Als nummer zes en acht van de ranglijst namen Schelluinen en Hardinxveld het in dit laatste duel tegen elkaar op om de spreekwoordelijke eer. Hardinxveld opende de wedstrijd onbevangen en creëerde ook de eerste mogelijkheden. Uit een voorzet van Danny van den Bout kreeg Aron van Andel een vrije schietkans, maar mikte hoog over. Met een omhaal van Christian Verschoor net over en een schuiver van Johan Woltman voorlangs het doel stond het vizier opnieuw niet scherp.

Penalty
Binnen een kwartier was het uit de eerste de beste aanval van Schelluinen wel raak. Uit een lage voorzet van Diego Kemp tikte Nick Dekker kort voor het doel simpel de 1-0 binnen. Halverwege de eerste helft incasseerde Hardinxveld een schlemielige penalty bij een duw in de zestien meter. Robin Peursem tilde uit dit buitenkansje de stand naar 2-0.

Schelluinen wist elkaar vervolgens een stuk makkelijker te vinden en de uitkomende Hardinxvelddoelman Marc Koning voorkwam nog dat de doorgebroken Nick Dekker de score bij de pauze verder opvoerde.  

Herpakken
Aan het begin van de tweede helft wist de WSB brigade zich te herpakken in de wedstrijd. Binnen een paar minuten schoot Aron van Andel op aangeven van Danny van den Bout de aansluitingstreffer binnen. Na de 2-1 kwam Hardinxveld meer in balbezit op de helft van Schelluinen. Maar het gevaar kwam van de andere kant, van Robin Peursem. Een strak schot pareerde doelman Marc Koning eerst nog, maar toen ook verdediger Job Werkman werd uitgespeeld was het wel raak door de gevaarlijke Schelluinenspits: 3-1.

Effectiever
Met nog een kwartier te gaan veerde Hardinxveld even op toen Johan Woltman met een schot via de binnenkant van de paal de 3-2 aantekende. Schelluinendoelman Goitom, die verder nauwelijks op de proef was gesteld, tikte nog wel een verdekt schot van Aron van Andel uit de hoek.

Opnieuw was Schelluinen effectiever toen in de slotfase invaller Gijs van den Berg de 4-2 binnen kopte en besliste daarmee de wedstrijd definitief.

Na vier nederlagen op rij bleek ook in deze laatste wedstrijd van het seizoen Schelluinen te sterk voor Hardinxveld, dat daarmee eindigde op een teleurstellende achtste plaats met 35 punten uit 26 wedstrijden.  

(verslag: vv Hardinxveld)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup