MVV’58 kampioen na moeizame 2-0 winst op Kerkwijk
MVV’58 kampioen na moeizame 2-0 winst op Kerkwijk regio-voetbal.nl

MVV’58 kampioen na moeizame 2-0 winst op Kerkwijk

Algemeen 428 keer gelezen

METEREN – MVV’58 werd zaterdag kampioen in de vierde klasse. Het ging thuis tegen middenmoter Kerkwijk echter erg moeizaam om de vereiste zege te behalen. Remco Knoop gaf MVV’58 na bijna een half uur met 1-0 de leiding. Pas vlak voor tijd maakte Dominic Comerford met 2-0 aan de lang knagende Meterense onzekerheid een einde.

Voor het eerst sinds tien jaar werd MVV’58 zo weer eens kampioen. Dat lukte toen onder leiding van trainer Teus van Wijngaarden in Den Bosch tegen BVV ook in de vierde klasse voor het laatst. Uit de huidige selectie waren toen naast de nu even teruggehaalde routinier Berthold van der Meijden alleen Patrick van den Hurk en Menno van den Brink er al bij. Zij ontbraken zaterdag in het veld door een schorsing en een slepende liesblessure en zullen allebei mogelijk na dit seizoen gaan stoppen in het eerste elftal.

Moeizaam
MVV’58-trainer Robin Berendsen zag hoe moeizaam het zaterdag ging: “We hebben vandaag erg weinig weggeven maar verzuimden om na onze 1-0 de bevrijdende 2-0 en 3-0 te maken. Dan wordt het op het eind toch nog billen knijpen want we moesten vanmiddag perse winnen om kampioen te worden. Die late 2-0 was natuurlijk een enorme opluchting. Onze titel is overigens dikverdiend. We hebben in de laatste periode alles gewonnen en zijn al achttien duels ongeslagen. Dan is het kampioenschap natuurlijk een terechte beloning.”

Niks cadeau
Dat vond ook Kerkwijk-trainer Hans van Gameren, die zelf met MVV’58 in het jaar 2000 ook al eens kampioen in de vierde klasse werd: “Ik hoop dat ze nu langer in de derde klasse blijven dan wij in het ene jaar toen. Vandaag was het spel van MVV’58 zeker niet hoogstaand maar er zit best goed voetbal in die ploeg vooral over de opkomende zijkanten. Kerkwijk heeft vandaag, zoals een ploeg van mij ook betaamt, echter niks cadeau gedaan. Een kampioenschap mag een tegenstander best pijn kosten. Daar heeft Kerkwijk prima voor gezorgd.”

[[{"fid":"64415","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Sfeervol
Na veel vuurwerk en donkere rookwolken voor aanvang van de wedstrijd schoot MVV’58-aanvoerder Morris van den Brink voor bijna zeshonderd toeschouwers in een sfeervol Meteren in de beginfase twee keer net niet zuiver genoeg om de thuisclub al snel de leiding te geven: voorlangs en over. Bij een laag schot van Bart de Waal voor Kerkwijk moest echter ook Meterens keeper Rick van Ginkel in actie komen.

Na een afgeslagen Meterense vrije trap schoot Dominic Comerford naast. De ijverige Morris van den Brink mikte voor het sterkere MVV’58 ook nog eens voorlangs. Een overtreding van Maikel Valkis leverde MVV’58 een indirecte vrije trap op maar de aangespeelde Morris van den Brink schoot in de muur.

Kort na een wat overbodige drinkpauze nam MVV’58 in de 28e minuut toch de gezien het overwicht verdiende 1-0 voorsprong. De voor MVV’58 bijzonder waardevolle middenvelder Remco Knoop scoorde met een prachtige omhaal: 1-0. Al zijn achttiende competitiegoal. Dat is erg veel voor een speler die niet eens in de aanval staat.

De mooiste Meterense aanval ging over rechts maar leverde even later door goed toedoen van keeper Bas van Hemert niks op. Toch zat ook Kerkwijk offensief zeker niet helemaal stil. Bij een gevaarlijk schot van Jorel Helderman moest MVV’58-keeper Rick van Ginkel in de benedenhoek attent redden. Zo bleef het 1-0 tot de pauze want aan de overzijde werd een kopbal van Cas Wilpstra na een verre vrije trap van Dominic Comerford door een verdediger gesmoord.

[[{"fid":"64417","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Jeroen de Bruin - DBRN Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Tweede helft
Uit een gave voorzet van Morris van den Brink vanaf rechts kreeg MVV’58 al vroeg na de thee een mooie kans op 2-0 maar keeper Bas van Hemert tikte de kopbal van Remco Knoop keurig tot hoekschop. Jacco de Leeuw mocht op links alleen op doel af, doch opnieuw redde de Kerkwijkse goalie. Uit een corner van invaller Twan de Kock kopte Remco Knoop nog eens naast.

MVV’58 dwong wel diverse corners af, maar die hoekschoppen werden niet zo best genomen en leverden veel te weinig rendement op. Uit een vrije trap van Morris van den Brink kopte de opgerukte verdediger Cas Wilpstra naast. Dus bleef het 1-0 en dat was voor MVV’58 uiteraard een wankele basis als je perse moet winnen om kampioen te worden want een ongeluk zit in een kleine hoekje.

Na gele kaarten voor de Kerkwijk-spelers Johan van der Linden en invaller Jur van Haaften poogde Kerkwijk in de sportieve partij vooral na een tweede drinkpauze nog wat terug te doen, maar met routinier Berthold van der Meijden en later Jack van Mourik als verse krachten hield MVV’58 de 1-0 marge soms moeizaam vast. Keeper Bas van Hemert voorkwam nog een Meterense goal van Morris van den Brink doch in de 89e minuut werkte de uitgelopen doelman van Kerkwijk een bal slecht weg. Van heel ver plaatste de creatieve middenvelder Dominic Comerford de bal beheerst in het lege doel: 2-0.

De ontlading bij MVV’58 was enorm want nu was de titel wel binnen en vormde de grote zege van Brakel geen gevaar meer. Twee minuten later floot de goed leidende routinier Ben Wirken uit Sleeuwijk ook af.

Negende titel
Voor de negende keer in het ruim zestig jarig bestaan werd MVV’58 zo kampioen. Na de titels in 1960, 1962, 1967, 1976, 1980, 1985, 2000 en 2009 was het nu in 2019 weer zover. KNVB-ambassadeur Betty Schelle uit Berlicum reikte aan MVV’58 de kampioensmedailles uit. Ook de wethouders Govert van Bezooijen en Jacoline Hartman van de nieuwe gemeente West Betuwe gaven acte de presence.

Per platte kar werd de kampioensploeg van MVV’58 na de eerste huldiging op het veld zaterdagavond door Meteren gereden. Volgend seizoen speelt MVV’58 na zeven jaar weer in de derde klasse. Het succes van de vierde klasse kampioen van vorig jaar Arkel, die vandaag op een hoger niveau direct weer de titel pakte, mag MVV’58 daarbij in die nieuwe omgeving tot een mooi voorbeeld strekken.

MVV’58 kampioen na moeizame 2-0 winst op Kerkwijk
MVV’58 kampioen na moeizame 2-0 winst op Kerkwijk
MVV’58 kampioen na moeizame 2-0 winst op Kerkwijk
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 5 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 6 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 8 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 8 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 9 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 12 uur geleden