Sleeuwijk kampioen na zenuwslopende ontknoping tegen Sparta’30
Sleeuwijk kampioen na zenuwslopende ontknoping tegen Sparta’30 regio-voetbal.nl

Sleeuwijk kampioen na zenuwslopende ontknoping tegen Sparta’30

Nieuws 58 keer gelezen

[{"fid":"64819","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"type":"media","field_deltas":{"4":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"4"}}]

SLEEUWIJK – Sleeuwijk heeft het kampioenschap binnen. Het gebeurde na een werkelijk zenuwslopende ontknoping tegen een zich fel verzettend Sparta’30 (4-1).

De spanning drukte zwaar bij Sleeuwijk om het kampioenschap binnen te halen. De Roefbewoners moesten eerst een 0-1 achterstand repareren. Nadat de thuisploeg de score had omgedraaid naar 2-1, bleef het nog lang billen knijpe. In de slotfase bracht invaller Maarten de Bruijne eindelijk de verlossing met de 3-1 en fleurde de afscheidnemende Pasqualle Verwoerdt de score in de slotminuut nog op naar 4-1.

Verlosser
Wat volgde was de ontlading met het kampioenschap. Maarten de Bruijne glom van oor tot oor als de verlosser. “Het was een droomgoal in mijn laatste wedstrijd. Dit is super. Het hele seizoen heb ik toegewerkt naar de paar minuten, die ik nog mocht maken vanwege twee kapotte enkels. Elke keer tien minuten of een kwartiertje. Dan is het fijn om zo’n verlossende goal te maken. Mooier met ook het kampioenschap kan je je loopbaan niet afsluiten”, aldus de uitgelaten De Bruijne, die trainer wordt van het tweede elftal bij Sleeuwijk.

[[{"fid":"64405","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Droomafscheid
Bij de ook afscheidnemende Pasqualle Verwoerdt stond de blijdschap eveneens op het gezicht. Verwoerdt had nog net een publiekswissel gekregen na zijn treffer voor de 4-1. “Dit is een droomafscheid”, lachte de oudgediende bij Sleeuwijk. "Het kampioenschap was waar het dit seizoen lieten we nog bijna lopen. Het is extra mooi dat het dan toch nog lukt. Het maakt mij ook geen reet uit wie er scoort, als we maar winnen en dat hebben we vandaag gedaan. Het ging niet vanzelf, maar we hebben karakter getoond. Dat werd ook tijd. Nu is het voor mij echt klaar”, stortte Verwoerdt zich weer in de feestende massa.

Zenuwslopende ontknoping
Een zenuwslopende ontknoping was het wel. Binnen drie minuten leek Sparta’30 al roet in het eten te gooien voor het kampioensfeestje voor Sleeuwijk, dat werd aangevuurd door de vol gelopen De Roef. Benjamin de Gans kopte bij het uitverdedigen de bal in de voeten bij Mike Rutters van Sparta’30, die meteen uit haalde voor de 0-1.

Zes minuten later had het furieus gestarte Sleeuwijk de eerste schade gerepareerd. In de drukte voor het doel van Sparta’30 gaf Jenner Koek het laatste tikje voor de 1-1.

[[{"fid":"64401","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"2":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"2"}}]]

Tien minuten later had Sleeuwijk de score zelfs omgedraaid. Michiel Marinissen zette de bal hard en strak voor en via het lichaam van Pasqualle Verwoerdt verdween de 2-1 in het Andelse doel.

Onrust
Vervolgens begon de spanning op te spelen en was het een en al onrust wat de klok sloeg. Sparta’30 bleef loeren op de gelijkmaker. Lennard van Andel was er dichtbij, maar het schot vloog rakelings over het Sleeuwijkse doel.

Na de rust bleef het billen knijpen. Pas een kwartier voor tijd zette Sleeuwijk aan. Keeper Robin van Wijk bracht redding bij mogelijkheden voor Verwoerdt en Frans van den Steenhoven. Pasqualle Verwoerdt had ook pech met een poging op de paal. Aan de andere kant had Sleeuwijk geluk dat de poging van Andelnaar Derk Groenenberg net voorlangs ging.

Vier minuten voor tijd bracht invaller Maarten de Bruijne eindelijk de verlossing voor Sleeuwijk. De Bruijne plaatste een vrije trap magnifiek in de kruising voor de 3-1. In de slotminuut vrolijkte Pasqualle Verwoerdt zijn afscheid en het kampioensfeest nog op met de 4-1.

[[{"fid":"64399","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"3":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"Bart Stoutjesdijk Fotografie","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"3"}}]]

Last van de schouders
Bij trainer Pieter Tuns viel een zware last van de schouders. “Met 2-1 bleef het toch een moeilijke stand. Als Sparta’30 de 2-2 had gescoord, dan moesten we de nacompetitie in. Dan breng ik Maarten in en die heeft een goeie trap. Die schiet de bal boven in de kruising voor de 3-1 en Pasqualle, die afscheid neemt, de 4-1. Hitchcock had dit kunnen schrijven. Dit is gewoon geweldig."

"Er stond heel veel spanning op, maar het ging toch om de laatste wedstrijd en we zijn er. We gaan naar de tweede klasse en we krijgen hele mooie wedstrijden met alle derby’s. We kijken wel waar we komen.”

Aanvoerder Michiel Marinissen: “Dit is prachtig. Dit is waar je het hele jaar voor bezig bent. Het was elke zaterdag alles geven en dat het dan onze kant op valt, is fantastisch. Ik voetbal nu tien jaar in het eerste en dat we dit dan mogen doen met alles er op en er aan, ik heb er eigenlijk geen woorden voor”, kon ook Marinissen na 17 jaar weer een kampioenschap met Sleeuwijk vieren.

Sleeuwijk kampioen na zenuwslopende ontknoping tegen Sparta’30
Sleeuwijk kampioen na zenuwslopende ontknoping tegen Sparta’30
Sleeuwijk kampioen na zenuwslopende ontknoping tegen Sparta’30
Sleeuwijk kampioen na zenuwslopende ontknoping tegen Sparta’30
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Laatste nieuws

Afbeelding
Alblasserdam verwelkomt Fortuna Sittard voor oefenwedstrijd 6 uur geleden
• Tricht - GRC'14 (0-1). Dit weekend wacht Sleeuwijk voor de Trichtenaren.
Kelderkraker tussen Tricht en Sleeuwijk, strijd om belangrijke plek zes in 4E voorbeschouwing VHL/West-Betuwe 7 uur geleden
• Akif Hancer.
Unitas (zo) heeft met komst aanvaller Akif Hancer selectie rond 8 uur geleden
• Patrick Stok.
Ries Fok vertrekt bij Dubbeldam, Patrick Stok komend seizoen nieuwe trainer 8 uur geleden
Afbeelding
Start voorronden TOTO KNVB-beker, met onder meer Achilles Veen en Heerjansdam, drie weken uitgesteld 10 uur geleden
Logo
• Bert van Dalen.
Zaterdag kan voor BZC'14 de kampioensvlag worden gehesen 12 uur geleden