Quincy Bartens (GJS) velt Nieuw-Lekkerland met hattrick
Quincy Bartens (GJS) velt Nieuw-Lekkerland met hattrick regio-voetbal.nl

Nieuws 83 keer gelezen

DALEM - Eindelijk viel “het kwartje” dan een keer de goede kant op. In diverse wedstrijden deze competitie deed GJS in de eerste helft goed mee en kreeg het ook kansen, maar zodra de tegenstander een voorsprong nam ging het mis en na de rust liep de score dan regelmatig wat hoger op. Nu kwam GJS op voorsprong tegen Nieuw-Lekkerland en was het bij rust 3-0. Deze stand bleef tot het einde op het scorebord staan.

Het eerste kwartier was het wederzijds wat aftasten en gebeurde er niet veel. Beide keepers moesten een keer handelend optreden en dat ging hun goed af. GJS werd iets sterker en een voorzet van Rob van den Boom was net iets te scherp.

In de 24e minuut werd Ruud Bos onderuit gehaald in het strafschopgebied en Quincy Bartens nam de strafschop feilloos. Twee minuten later een mooie aanval van GJS, Nordin el Hassani speelde de rechtsachter uit en schoof de bal terug naar Quincy Bartens die prachtig scoorde in de winkelhaak van de verre hoek.

Tweede strafschop en rode kaart
Een kleine vijf minuten later werd Quincy Bartens na een solo gestuit door middel van overtreding in het strafschopgebied. Opnieuw strafschop. Hevige protesten en een tweede gele kaart wegens te heftig protesteren voor een speler van de gasten. Na een kleine drie minuten mocht Quincy Bartens dan alsnog de strafschop nemen en opnieuw schoot hij hem feilloos binnen, 3-0 dus en een zuivere hattrick voor Quincy Bartens. Vijf minuten later schoot Quincy Bartens nog een vrije trap op de lat.

Na de rust gebeurde er niet veel meer. Nieuw Lekkerland ging met tien man op jacht naar de aansluitingstreffer, maar kwam niet verder dan een enorme kans voor Thom Versluis die van twee meter afstand vrijstaand naast schoot. Ook GJS probeerde in het laatste kwartier de voorsprong nog uit te breiden. Er kwamen wel mogelijkheden, maar de laatste pass was net niet zuiver genoeg. Al met al behaalde GJS een dik verdiende 3-0 overwinning.

Scheidsrechter Roy Labeur had het niet makkelijk in deze wedstrijd, vooral door het constant zeuren van spelers van de gasten, en dat met name in de eerste helft. Na de rust was het voor hem een stuk rustiger. Door deze overwinning is de achterstand op Geinoord/Nieuwegein (4-0 verlies bij WNC) nog drie punten. Er resteren nog twee wedstrijden. Komende zaterdag speelt GJS uit bij Montfoort en over veertien dagen thuis tegen Heerjansdam.