Sliedrecht tikt SVL met 8-0 van de mat
Sliedrecht tikt SVL met 8-0 van de mat regio-voetbal.nl

Nieuws 46 keer gelezen

SLIEDRECHT – Het als negende geklasseerde S.V.L. uit Langbroek kon zaterdag op Sportpark De Lockhorst geen moment een vuist maken tegen het freewheelende eerste elftal van Sliedrecht, dat via een 4-0 ruststand naar een eclatante 8-0 overwinning uitliep.

Sliedrecht was inmiddels afgehaakt voor het kampioenschap en directe promotie, dus kon vrijuit voetballen en zich klaarstomen voor de nacompetitie die op zaterdag 1 juni 2019 van start gaat. Het trof in S.V.L. een tegenstander die geen moment kon imponeren en het Sliedrecht in het geheel niet moeilijk maakte.

Hek van de dam
Het eerste doelpunt en tevens de mooiste van de middag, kwam van de voet van Roy van ’t Hoog, die na 10 minuten op aangeven van Sjoerd v.d. Waal de bal klem in de kruising schoot (1-0). Even leek Sliedrecht genoegen te nemen met een kleine overwinning want het zakte enigszins terug, maar toen na een half uur Sjoerd v.d. Waal en Akram Chentouf voor resp. 2-0 en 3-0 zorgden was het hek van de dam. Nog voor rust kopte Hakan Tokul de 4-0 binnen.

Machteloos toezien
Na de pauze ging het op exact dezelfde manier verder. Een machteloos S.V.L. moest toezien hoe opnieuw Sjoerd v.d. Waal 5-0 scoorde en Jeroen Muilwijk, die na rust Chentouf kwam vervangen, 6-0 liet aantekenen. Ook de 7-0 kwam op naam van Muilwijk en het slotakkoord kwam vanaf de penaltystip van de voet van Coen v.d. Waal (8-0).

Zonder blessures en gele kaarten
Toch was Chris Boom niet helemaal tevreden. “Na die 1-0 zakten we wat terug, maar gelukkig pikten we de draad weer goed op en ook aan het eind van de wedstrijd moesten we elkaar toch een paar keer corrigeren, maar we zijn zonder blessures en gele kaarten gebleven”, aldus de lange verdediger.

Zaterdag 18 mei 2019 speelt Sliedrecht een uitwedstrijd in en tegen Heerjansdam, aanvang 14.30 uur.

(verslag: Joop Hartog, Sliedrecht24)