Well houdt punt over aan inhaalduel
Well houdt punt over aan inhaalduel regio-voetbal.nl

Well houdt punt over aan inhaalduel

Nieuws 70 keer gelezen

WELL – Well heeft zaterdag een punt overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen Leerdam Sport’55. Met het 2-2 gelijkspel kon interim-trainer Manuel Langendoen zich tevreden stellen.

“Vooraf teken je ervoor, aangezien we de uitwedstrijd met 6-1 hebben verloren. Dan moet je met 2-2 tevreden zijn, al had ik natuurlijk liever gewonnen. Vooral omdat Leerdam door een zeer discutabele strafschop op 2-2 kwam.”

Voor dat moment werd Well in het eerste kwartier volledig overklast door de bezoekers, die binnen acht minuten de openingstreffer aantekenden. Na die fase nam de thuisploeg het heft wat meer in handen en dat leverde nog voor rust de gelijkmaker op. Robin van Zanten rondde gedecideerd af na een voorzet van Corné Hobo.

In de tweede helft bleef Well de Leerdamse formatie het voetbal moeilijk maken. Met dank aan grensrechter Jochem Bouman, die zaterdag de plaats van de geblesseerde Leon Pigmans onder de lat innam, bleef de gelijke stand gehandhaafd. Aan de andere kant van het veld wist Danny Keijnemans wél voor de 2-1 te zorgen.

Theater
Die treffer zorgde voor hoop in de harten bij de Well-supporters, die na de winterstop nog geen overwinning mochten aanschouwen. In het laatste kwartier vervloog die hoop alsnog, door de ‘zeer discutabele’ strafschop. Langendoen omschrijft de situatie: “We verdedigen niet zuiver uit, maar het probleem leek achterin wel opgelost. Niels (Kraay, red.) liep daarna achter de speler met de bal aan, raakte zijn eigen hak en viel. Er kwam wat theater bij en de scheidsrechter besloot om de bal op de stip te leggen.”

Compliment
Nadat de bezoekers dat buitenkansje hadden verzilverd, liepen zijn in de laatste tien minuten nog tegen een tweede gele kaart aan, waarna Well via Thomas van Zeelst en Jaap van de Laar toch nog de overwinning had kunnen veilig stellen. Dat gebeurde niet, al was Langendoen daar niet ontevreden over: “Je moet gewoon blij zijn met een punt. De jongens hebben ook echt een compliment verdiend. Hopelijk kunnen we het seizoen nog met een goed gevoel afsluiten. Daar moeten we voor gaan.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app

Heb jij de app van Regio-Voetbal al?

Al het voetbalnieuws uit jouw regio
Alle uitslagen op één plek
Gratis downloaden