Unitas wacht spannende ontknoping in hoofdklasse B na gelukkige winst op SV Meerssen regio-voetbal.nl

Nieuws 62 keer gelezen

MEERSSEN/GORINCHEM - De hoofdklasse B zondag krijgt de komende weken een razendspannende ontknoping. Eén van de hoofdrollen is nota bene weggelegd voor promovendus Unitas, dat na de 1-2 winst op SV Meerssen weer helemaal tot de titelkandidaten behoort.

Unitas kende na het winnen van de eerste periode een terugval, maar heeft zich de laatste weken weer gemeld aan het front. Ook de horde SV Meerssen werd genomen, zij het moeizaam. Het was één van Unitas' slechtste wedstrijden van het seizoen.

De 1-2 eindstand was bij rust al bereikt. Voor Unitas scoorde Pascal van Delden de 0-1 en Daniël Alexander de 1-2.

Komende zondag is het Halsteren-Unitas.

De plaatselijke SV staat in een zone op de ranglijst waar degradatie én promotie geen issue meer is. Zij voelden daarom geen enkele druk en dat was goed te merken. Frank en vrij en met een grote dosis enthousiasme gingen zij de strijd aan. Unitas had hier best wel moeite mee en legde vandaag een van hun mindere  potjes op de mat. Unitas moest alle zeilen bijzetten om de boel onder controle te houden.

Het eerste schot(je) kwam in de 5e minuut van de gastheren, maar dat leverde geen probleem op voor doelman Ruud Verberk. In de 7e minuut probeerde Souffian Charraoui hetzelfde aan de andere kant, maar het resultaat was identiek.

Onverwachte goal
Unitas was ondanks het overwicht van SV Meerssen wel degene die de score opende. Geheel onverwacht kreeg Armand Selmani de kans om Pascal van Delden te bedienen en die rondde koeltjes af. 0-1

Het grote gevaar van Meerssen kwam uit dode spelmomenten: Vrije trappen en corners waren steeds gevaarlijk vanwege hun luchtmacht. In de 22e minuut redde Ruud Verberk nog fabuleus, toen er een afgeslagen corner van afstand werd in geschoten, maar in de 25e minuut was hij kansloos bij een kopbal van circa 8 meter. 1-1

Regel
In de 38e minuut was er een vloeiende aanval van Meerssen toen Unitas volledig werd uitgespeeld, maar de uiteindelijke schutter zocht het doel te hoog. Unitas heeft het zelf ook wel meegemaakt: “Als je zelf niet scoort dan valt de goal aan de andere kant”. Nu was het aan Unitas om deze regel te hanteren. De opgekomen Kevin Cornet bediende Daniël Alexander op maat en het was 1-2. Tevens de ruststand.

Counter
In de tweede helft werd het er niet fraaier op. SV Meerssen zocht het in het fysiek en Unitas in de counter. In de 58e minuut kogelde Akin Arslan van zo’n 20 meter een directe vrije trap richting het vijandelijke doel. De keeper redde nog net. De losgelaten bal kon net niet binnen gewerkt worden door Armand Selmani. Dezelfde speler kreeg nog een “100 procentje” in de 81e, maar treuzelde te lang waardoor het toch niets werd.

De robuuste laatste verdediger en aanvoerder van SV Meerssen werd naar de frontlinie gestuurd en dat was bijna succesvol toen hij een lange bal terug voor het Unitas doel kopte, maar hier werd ook een “100 procentje” om zeep geholpen. Na deze gemiste kans vond de scheidsrechter het welletjes en floot voor het eind.

Unitas won deze wedstrijd tegen de verhouding in, maar of dat dan onverdiend is?

(verslag: GVV Unitas)

RVC'33 zoek jou! vacatures 1 uur geleden
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 2 uur geleden
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 18 uur geleden
• Perry Bakema.
VV Lekkerkerk en hoofdtrainer Perry Bakema per direct uit elkaar 19 uur geleden
Gerwin en Martijn Neven: 'Als de huidige groep bij elkaar blijft, kunnen we hogerop met Schoonhoven' 23 apr, 07:15
• Jesse Giebels (l) is volgend seizoen 'Kozak'.
Kozakken Boys trekt verdediger Jesse Giebels van FC Eindhoven aan 22 apr, 22:00