Unitas wint in dying seconds en is terug in titelrace
Unitas wint in dying seconds en is terug in titelrace regio-voetbal.nl

Nieuws 73 keer gelezen

Zondaghoofdklasser Unitas pakte in het Paasweekend zes punten en is koploper Groene Ster nu tot op drie punten genaderd.

Na de zware gewonnen wedstrijd afgelopen zaterdag tegen De Baronie zat er voor Unitas maar één ding op: Er moest gewonnen worden op deze inhaaldag, want dan kon de aansluiting worden gemaakt met de top van de ranglijst.

UDI had ternauwernood verloren dezelfde zaterdag en is nog niet geheel veilig. Het heeft de reputatie om tegen de hoogstgeplaatste teams resultaat te pakken, dus Unitas was gewaarschuwd. In Gorinchem nam UDI de punten mee naar huis.

Paal
Fraai is het niet geworden deze maandag. De vermoeidheid zat er kennelijk nog een beetje in van de afgelopen zaterdag. Unitas is gewoonlijk het beter voetballende team de laatste wedstrijden, maar moest toch toelaten dat de eerste kans van UDI kwam. Het afstandsschot  van Marc Koot kwam tegen de paal.

Het overwicht kwam bij de roodbroeken te liggen en na een schot van Achraf Chentouf, dat voorlangs ging kwamen de grote kansen.

Joey Lokasi kreeg van nog meter de mogelijkheid om te scoren na een fraaie voorbereidende actie van Armand Selmani in de 30e minuut . Nog geen minuut later was er de mogelijkheid voor Esey Kilflom van twee meter afstand, maar beide keren was het mis.

In de 40e minuut liet Ruud Verberk zijn vorm zien toen hij een vlammende kopbal uit de hoek ranselde. Ruststand 0-0

Overleven
In de tweede helft was alléén Unitas gevaarlijk. UDI kwam niet meer aan aanvallen toe en was louter bezig met overleven.

47e minuut kwam Armand Selmani  oog in oog met de keeper en weer géén goal. In de 62e minuut waren er twee moegestreden mannen: Mounir Al Ouazizi en Joey Lokasi en zij werden vervangen door Enis Ulusan en Daniël Alexander. Laatstgenoemde was met zijn snelheid een nieuw probleem voor de van vermoeidheid puffende verdedigers van UDI.

Kansen waren er voor Akin Arslan na een solo; een schot van Achraf Chentouf werd van de lijn gehaald en Armand Selmani schoot nog een keer op de voet van de keeper.

De wedstrijd leek af te gaan op een bloedeloze 0-0 , totdat Unitas in de 93e minuut (er was wat oponthoud geweest door drinkpauzes) een vrije trap te nemen kreeg op 16 meter van het doel. Akin Arslan schoot keurig in de rechterbenedenhoek. De keeper tikte hem uit zijn goal. Net vóór de achterlijn kon Souffian Charraoui de bal nóg een keertje voorzetten en daar werd van dichtbij de bal in het doel gewerkt door Armand Selmani  (0-1) en zo liep Unitas uiteindelijk nog met de drie punten weg en stijgt het een plaats op de ranglijst.

[[{"fid":"63409","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg"},"link_text":"Embedded rich media on Twitter","type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg"}},"attributes":{"class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

Volgende week de verre reis naar SV Meerssen, waar om 14.30 wordt afgetrapt.

(verslag: GVV Unitas)

Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 9 uur geleden
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 9 uur geleden