Unitas bezorgt Baronie volgende tik: 3-0
Unitas bezorgt Baronie volgende tik: 3-0 regio-voetbal.nl

Nieuws 150 keer gelezen

GORINCHEM - Zondaghoofdklasser Unitas is het Paasweekend uitstekend begonnen met een 3-0 zege op gewezen koploper Baronie. Maandag wacht de volgende (inhaal)klus: UDI'19 uit. Als dat duel de roodbroeken ook drie punten oplevert, zijn ze helemaal terug in de titelrace.

Vorige week liep Baronie tegen een gevoelige nederlaag aan. Op eigen terrein werd maar liefst met 7-2 verloren van Groene Ster. Het was afwachten hoe ze hier mee om konden gaan.

Unitas ging meteen in de hoogste versnelling van start en zette vooral de achterhoede van De Baronie meteen onder druk. Daar hadden de bezoekers behoorlijk moeite mee en ze moesten achteruit.

Na enkele corners verwerkt te hebben kreeg Akin Arslan, bij alweer een afgeslagen corner, de bal vol op de slof, maar het projectiel werd ternauwernood van de lijn gehaald.

In de 26e minuut ruimde Achraf Chentouf op door de bal naar voren te schieten waar op dat moment alleen Armand Selmani stond. Zoals steeds zette hij weer een centrale verdediger onder druk, die daardoor ruzie kreeg met de bal en die werd hem dan ook ontfutseld door de Unitasspits. Hij kon zodoende alleen op de keeper aflopen en hem kansloos laten, waardoor Unitas op een 1-0 voorsprong kwam.

Twee minuten later had het ook zomaar gelijk kunnen staan, maar na een scherpe voorzet van hun rechterkant werd de bal , gelukkig voor Unitas, overgekopt.

In de 34e minuut moest Yassin Ouja uitvallen met een liesblessure en werd hij vervangen door Souffian Charraoui.

In de 39e minuut combineerde Unitas over de linkerkant en kwam Stefan van Hulst erover heen denderen. Hij werd op maat bediend door Pascal van Delden en vanuit een moeilijke hoek knalde hij de 2-0 tegen de touwen.

Na een enerverende eerste helft gingen de teams met een 2-0 ruststand rusten.

Aandringen
In de tweede helft ging De Baronie meer aandringen. Ze gooiden het tempo omhoog , hadden een optisch overwicht, maar het werkelijke overwicht had Unitas, want dat gaf geen enkele kans weg in de tweede helft. De laatste linie was een schier onneembare vesting deze wedstrijd.

En uiteindelijk in de 89e minuut viel de goal aan de andere kant. Souffian Charraoui werd weggestuurd door Akin Arslan en op zijn “Souffians” rondde hij af en het was 3-0. Wedstrijd gespeeld.

Maandag 22 april uit naar UDI.19/CSU, waar om 14.00 wordt afgetrapt.

(verslag: GVV Unitas)

• TD Arjen Borsje heet Ramon ten Hove (l) welkom bij Kozakken Boys.
Kozakken Boys speelt snel in op vertrek doelman Bryan Janssen en haalt Ramon ten Hove 34 minuten geleden
'Kozak' Niek Hoogveld wacht nog steeds op straf na rood tegen Noordwijk 41 minuten geleden
VV Brederodes zoekt trainer voor JO15-1 vacature 1 uur geleden
• Be Ready viert feest na het behalen van de titel in Raamsdonk.
Kampioen Be Ready overweegt overstap naar de zaterdag: 'Bezig om de leden te raadplegen' 10 uur geleden
• Bryan Janssen.
Bryan Janssen verlaat Kozakken Boys en keert terug naar Westlandia 10 uur geleden
Rayson Koeiman (ZBC'97) verstevigt met hattrick derde plaats in topscorersklassement 14 uur geleden