Door winst in spektakelstuk tegen Ameide houdt SVW zicht op nacompetitie
Door winst in spektakelstuk tegen Ameide houdt SVW zicht op nacompetitie regio-voetbal.nl

Nieuws 145 keer gelezen

AMEIDE - SVW en Ameide maakten er een spectaculaire pot voetbal van. Strijd, passie, inzet, zes doelpunten, rode kaarten. Er gebeurde van alles op sportpark Meihoven. De goed fluitende arbiter Van der Zwan jr. en het publiek kwamen bijna ogen tekort, maar toen na bijna 100 minuten voetbal de rook was opgetrokken, stond er een 2-4 eindstand op het digitale scorebord.

Al snel werd duidelijk dat het een mooie wedstrijd zou gaan worden. In het zonovergoten Ameide stonden twee subtoppers aan de aftrap, die beide gebaat waren bij een zege. Al in de 5e minuut was Ameide dichtbij de openingstreffer. Perini redde sterk op de Ameidense inzet.

In de 12e minuut was SVW in de aanval en kreeg Ahmed Kelifa de bal vanaf rechts voor zijn verkeerde been. De inzet van Kelifa miste het doel. Na ruim een kwartier schoot Mergim Shala hard voorlangs. Vijf minuten later ramde Kelifa de bal net te hoog over het doel. In de 35e minuut redde Perini nog uitstekend op een naar de bovenhoek zeilend schot van Robin Tamming, maar een minuut later was het toch raak. Dennis Tamming krulde de bal in de verre hoek, 1-0.

[[{"fid":"63165","view_mode":"wysiwyg","fields":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerco van Oort)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false},"type":"media","field_deltas":{"1":{"format":"wysiwyg","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"(foto: Gerco van Oort)","field_file_image_title_text[und][0][value]":false}},"attributes":{"alt":"(foto: Gerco van Oort)","class":"media-element file-wysiwyg","data-delta":"1"}}]]

VW antwoordde razendsnel. In de 40e minuut schoot Hicham Farhou de bal eerst nog op de paal, maar raak in de rebound, 1-1. Het bleek de ruststand.

Rode kaarten
Na rust gebeurde er van alles. Al snel pakte SVW terecht de voorsprong. Na een interceptie van Mergim Shala kon Musab Abdirahman de bal bij de tweede paal intikken, 1-2. Drie minuten later stuitte Shala op doelman Ruud de Groot.

Toen Mergim Shala in de 55e minuut iets te fel doorging op de keeper, ontstond er een opstootje, waarbij Shala na een duwende beweging de rode kaart kreeg voorgehouden. In het tumult daarna betrad SVW-trainer Tutu Ndona het veld, kreeg ook hij de rode kaart en moest achter de omheining plaatsnemen.

In de 73e minuut redde Perini wederom sterk na een goede Ameidense aanval over links. Twee minuten later slalomde Farhou door de complete defensie heen en schoot maar net naast het doel. In de 78e minuut schoot de technisch begaafde speler wel raak. De bal viel voor de voeten van Farhou, die zich geen moment bedacht en vanaf een meter of 20 direct uithaalde en zijn bal in de verre bovenhoek binnen zag vliegen, 1-3.

Nog was de zege niet binnen voor het tiental van SVW. In de 88e minuut leek de beslissing te gaan vallen, toen Musab Abdirahman met de bal aan de voet op de doelman af ging. Musab omspeelde de doelman en schoot op doel in plaats van af te leggen op de vrijstaande Zeki Laaiti. Musab schoot dus zelf en raakte de paal.

Krankzinnige slotfase
De slotfase was werkelijk krankzinnig. De inleiding daarvan werd verzorgd door Bas de Kruijk, die in de 92e minuut de aansluitingstreffer binnen ramde, 2-3. Invaller Jorian de Hoop was in de 94e minuut dichtbij de 3-3, maar viel op het moment van uithalen achterover, zodat die kans verkeken was. In de 96e minuut ging de Ameidense doelman Ruud de Groot mee naar voren bij een hoekschop. Wat volgde was een compleet onoverzichtelijk scrimmage in het strafschopgebied, waar Angelo Perini als overwinnaar uit tevoorschijn kwam na het optrekken van de stofwolken.

Nog was het niet over. In de 97e minuut kreeg Jorian de Hoop een enorme kans op de gelijkmaker. Van dichtbij schoot De Hoop echter over en de hoop in de Ameidese harten vervloog... Het prachtige slotakkoord was van Zeki Laaiti. In de 99e minuut verspeelde Ameide de bal, waarna Laaiti vanaf 55 meter richting het lege doel schoot. De bal rolde tergend langzaam over de doellijn, 2-4. Laaiti werd onder dolenthousiaste ploeggenoten bedolven en de arbiter floot eindelijk af.

Glans
Na dit heerlijke duel wipt SVW over Ameide heen op de ranglijst en bezet de Gorcumse formatie de 4e plaats. Daarmee heeft SVW nog altijd goed zicht op het bereiken van de nacompetitie om promotie. Overigens won SVW voor het eerst in 23 jaar weer eens in Ameide. Om de prima prestatie van de roodwitten nog meer glans te geven: het was de eerste thuisnederlaag voor Ameide in ruim een jaar tijd.

Vanwege Koningsdag en Bevrijdingsdag is er de komende twee weken geen competitieprogramma. De volgende wedstrijd voor SVW is dan ook pas op zaterdag 11 mei. De aftrap bij SVW - Alblasserdam is dan om 15.00 uur op het eigen sportpark Molenburg.

Ameide - SVW 2-4 (1-1)
35. Dennis Tamming 1-0
40. Hicham Farhou 1-1
48. Musab Abdirahman 1-2
78. Hicham Farhou 1-3
90.+2 Bas de Kruijk 2-3
90.+9 Zeki Laaiti 2-4

54. rode kaart: Mergim Shala (SVW)
55. rode kaart: Tutu Ndona (trainer SVW)