Ogen bij De Alblas al gericht op maandag
Ogen bij De Alblas al gericht op maandag regio-voetbal.nl

Nieuws 84 keer gelezen

HENDRIK-IDO-AMBACHT • Het doorgaans zo stabiel presterende De Alblas is medio april nog altijd niet zeker van nog een vervolgseizoen in de derde klasse. Laagvlieger IFC zorgde in Hendrik-Ido-Ambacht voor de twaalfde nederlaag van De Alblas deze jaargang: 2-1.

De ogen waren bij de roodgroenen zaterdag dan eigenlijk ook al volop gericht op het cruciale treffen met Groote Lindt van komende maandag. De winnaar van dat duel pakt namelijk de tweede periodetitel, in de wetenschap dat koploper ASV Arkel al een periodetitel op zak heeft.

In Hendrik-Ido-Ambacht greep IFC twee minuten voor tijd de leiding en bouwde die voorsprong na rust uit naar een marge van twee. Rhaudi Diamant verkleinde de achterstand nog wel tot 2-1, maar meer zat er voor het elftal van trainer John den Dunnen niet in.

Paal
“We hebben met het oog op het belangrijke duel tegen Groote Lindt bewust wat jongens met kleine pijntjes rust gegeven. Daardoor konden een paar A-junioren hun debuut maken tegen IFC en dat hebben ze verdienstelijk gedaan. Hoewel we de tweede goal wat makkelijk weggaven, kwamen we nog wel terug in het duel en had de gelijkmaker ook nog kunnen vallen”, refereerde Den Dunnen aan een schot op de paal in de slotfase van het duel.