Kerkwijk verkoopt de huid duur bij titelkandidaat
Kerkwijk verkoopt de huid duur bij titelkandidaat regio-voetbal.nl

Nieuws 164 keer gelezen

KERKWIJK – Kerkwijk heeft Groot-Ammers zaterdag tot het uiterste gedreven. Een resultaat leverde dat niet op; het werd 3-1 in het voordeel van de titelkandidaat.

Met nog wedstrijden tegen Groot-Ammers, Brakel en MVV’58 op het programma, treft Kerkwijk in de laatste weken van de competitie de gehele top-drie van de vierde klasse D. Het uitduel bij Groot-Ammers was zaterdag de eerste van die cyclus en daarin liet Kerkwijk zien dat het een tegenstander is om rekening mee te houden. Sterker nog; Kerkwijk kwam binnen een kwartier op een 0-1 voorsprong dankzij een kopbal van Michel van den Hanenberg. Daarmee tekende hij zijn elfde doelpunt van het seizoen aan.

Die voorsprong bleef lang gehandhaafd, maar in de 44e minuut ging het alsnog fout, toen Johan Dingemans een strafschop veroorzaakte en deze werd verzilverd door de thuisploeg. Die sloeg een minuut later opnieuw toe, wat een 2-1 ruststand opleverde. In de tweede helft deed Kerkwijk er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Toen in de laatste minuut nog twee corners genomen mochten worden, was zelfs de doelman van Kerkwijk naar voren gegaan. Dat bleek de nekslag, want bij de tweede corner viel de afgeslagen bal op de middenlijn. Het was voor Groot-Ammers vervolgens een koud kunstje om de 3-1 in leeg doel binnen te lopen.

Compliment
Ondanks de nederlaag was Kerkwijk-leider Marc de Bijl toch voornamelijk trots op wat zijn manschappen hadden laten zien tegen de titelkandidaat: “Het was een prachtige pot om te zien. Ik denk dat ‘Ammers’ de best voetballende ploeg van de competitie is, maar vandaag heb ik wel een Kerkwijk gezien dat zijn huid heel duur verkocht heeft. We hebben het ze echt heel moeilijk gemaakt. Dan is het natuurlijk jammer dat je de 2-2 niet maakt, maar alsnog mijn complimenten voor iedereen die er vandaag in stond.”

Over twee weken wacht Kerkwijk het uitduel met Rhelico. Die extra week rust is geen overbodige luxe, vindt De Bijl: “Ik ben blij dat we een week rust hebben. Dat kunnen we wel gebruiken, want er zijn flink wat pijntjes. Ik hoop dat we tegen Rhelico op volle oorlogssterkte zijn, zodat we het iedereen in de laatste wedstrijden nog moeilijk kunnen maken.”

• Arjan van Helden en Jari Colijn op het complex van Wilhelmina'26.
Van kantinefeest naar grote feesttent: 'Ik kan alvast verklappen dat we voor het jubileumjaar in 2026 grote plannen hebben' 13 uur geleden
Henk Donga vindt als trainer van Leerdam Sport'55 het plezier terug: 'Mijn LRC-verleden speelt geen enkele rol' 24 apr, 18:01
• Jermaine Maas (l)  in duel met Iain Brands.
Selectie Nivo Sparta voor volgend seizoen nagenoeg compleet: Jermaine Maas en Agonis Hoti nieuwkomers 24 apr, 17:57
RVC'33 zoek jou! vacatures 24 apr, 10:41
Jesse Graumans en Cornee van de Grint eerste versterkingen Roda Boys 24 apr, 09:31
Felix Otte: Rots in de Spijkse branding 23 apr, 17:33