Unitas beloont zichzelf met een mooie zege op IFC
Unitas beloont zichzelf met een mooie zege op IFC regio-voetbal.nl

Nieuws 72 keer gelezen

GORINCHEM - Unitas heeft zichzelf eindelijk weer eens beloond met een mooie overwinning op IFC. Op het eigen sportpark werd zaterdag met 3-0 gewonnen van de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht.

Het was voor Unitas, net als de aankomende weken, erop of eronder en de thuisclub liet zien dat het zich zomaar niet gewonnen geeft. Net als vorige week speelden de roodbroeken vol passie en liet het, zeker in de 2e helft, zien goed te kunnen voetballen. Met drie prachtige treffers, zeker de 1e goal van Denzel Libretto, konden er eindelijk weer eens drie punten bijgeschreven worden.

Met nog 4 wedstrijden te gaan is het gat nog zeer groot (acht punten) op concurrent IFC en zullen de roodbroeken veel geluk en veel punten nodig hebben de komende weken om zich nog te kunnen handhaven.

Kansen over en weer
IFC probeerde Unitas snel onder druk te zetten, maar de eerste kans was voor de thuisploeg. In de 8ste minuut passte Denzel Libretto over rechts op IJsbrand van Eldik en die zag zijn voorzet door de hardwerkende Brandon Markham tegen de buitenkant van de paal gekopt worden.

IFC werd ook gevaarlijk en in de 13e minuut greep Martin Bos goed in door een gevaarlijke pass te onderscheppen en zo een grote kans voor IFC te ontnemen.In deze fase waren het de gasten die de meeste kansen kregen en in de 15e minuut leek het  0-1 te worden, maar Michel Romijn wist de bal voor de lijn weg te trappen. Unitas bleef onder druk staan en een minuut later bracht keeper Bjorn in 't Veld redding en tikte de bal via de lat over.

Unitas zag een schot van Abdus "Appie" Zencirkiran makkelijk gepakt worden door de keeper. Unitas had nu wel een keer het geluk aan haar zijde, want in de 28ste minuut raakte  IFC wederom de lat. Het laatste kwartier van de 1e helft was voor de roodbroeken en inzetten van zowel Brandon als IJsbrand werden gered door de keeper.

In de 43ste minuut was het bijna 1-0 voor de thuisploeg, nadat een goede pass van Brandon Markham mooi werd meegenomen door Denzel Libretto en die zag zijn schot hard op de paal belanden. Ook een inzet van Rudy Schrijver kon het net een minuut voor rust niet vinden en zo bleef het 0-0 in een leuke wedstrijd.

Dikke overwinning
Na rust was het Unitas dat het meest gretig uit de kleedkamer kwam. Tien minuten na rust was het een gewldig schot hard in de kruising van afstand door Denzel Libretto die daardoor Unitas op een 1-0 voorsprong zette. IFC deed vier minuten hierna wat terug, maar schoot naast.

Unitas kwam bijna op 2-0, nadat Denzel IJsbrand wegstak en IJssie 1-op-1 kwam met de keeper, maar zijn inzet werd gepakt door de keeper. In de 70ste minuut kwam de 2-0 dan toch op het scorebord te staan, door wederom een hard geplaatst schot van Denzel Libretto. IFC bleef het proberen, maar wist niet tot scoren te komen en Unitas kwam niet echt meer in de problemen.

Het werd uiteindelijk zelfs nog 3-0 door Ijsbrand van Eldik die in twee pogingen de bal hard en hoog het net in schoot en zo waren de 3 punten voor Unitas en staat het nog steeds in de 3e klasse.

(Verslag: GVV Unitas)