Beesd rekent opnieuw af met OSC’45
Beesd rekent opnieuw af met OSC’45 regio-voetbal.nl

Nieuws 135 keer gelezen

BEESD – Beesd was donderdagavond met 3-1 te sterk voor OSC’45. Daarmee kon het een streep zetten onder ‘de zaak Coen Verwolf’.

Eerder dit seizoen won Beesd al met 2-1 van de Bosschenaren. Dat deed het toen echter mét Coen Verwolf in de ploeg, die vanwege twee gele kaarten een week eerder niet had mogen spelen. De straf die Beesd kreeg opgelegd was niet mals: Een boete, drie punten in mindering en de wedstrijd tegen OSC’45 moest worden overgespeeld. Het meest opmerkelijk was echter de negen wedstrijden schorsing die Verwolf zelf aan zijn broek kreeg.

Daarom was trainer Dick Wammes dat de opnieuw gespeelde wedstrijd weer gewonnen werd. “Dan kan er nu een punt achter. Coen missen we nog een paar weken, maar die kan de laatste twee wedstrijden van het seizoen nog meedoen. De punten die we nu pakken zijn belangrijk. Hopelijk kunnen we twee ploegen onder ons houden.”

Erg makkelijk ging het echter niet voor Beesd. Voor rust waren de gasten de betere ploeg en mocht Beesd blij zijn dat het met een gelijke stand de kleedkamer mocht opzoeken. Na de 0-1 ging de OSC-doelman in de fout bij een afstandsschot van Jorn van de Broek: 1-1.

Na rust kwam Beesd beter voor de dag. Halverwege de tweede helft scoorde Hans Kroeze twee keer, waarbij vooral de 2-1 uit een vrije trap prachtig was. Zijn pegel vloog precies in de bovenhoek. Iets later was de 3-1 van Kroeze een stuk eenvoudiger. Na een verre ingooi tikte Jarno van de Water de bal door. Geheel vrijstaand had Kroeze de hoek voor het uitzoeken. “En daarna hadden we nog veel meer kunnen scoren”, zag Wammes. “Dat was lekker geweest, maar als we heel makkelijk zouden scoren, zouden we ook niet zo laag staan.”