Ammerstol mag niet mopperen over gelijkspel bij Gouderak

Nieuws 130 keer gelezen

GOUDERAK – De meeste derby's eindigen in een gelijkspel. Gouderak-Ammerstol was daar geen uitzondering op. Het treffen tussen de vierdeklassers aan de Kattendijk werd met 1-1 besloten. Daarmee kwam Ammerstol goed weg, want de beste kansen waren in de tweede helft voor Gouderak.

Met name de situatie in de 59ste minuut zal menigeen nog op zijn netvlies hebben. Toen schoot Gouderak-aanvaller Jesse Metselaar de bal tegen de paal en vervolgens kopte Youri Kool de terugspringende bal tegen de lat. In derde instantie redde Ammerstol-keeper Koen van der Schee de inzet van Gerben Slaman. Dat deze bal er uit bleef, was een mirakel.

De sportieve strijd speelde zich vooral op het middenveld af. Ammerstol zag Rob van Woerkom uitvallen met een hamstringblessure. Nadat hij zijn directe tegenstander Sombroek passeerde, scheurde hij een spier en schreeuwde het uit van de pijn. Hij werd vervangen door Mick de Lange.

(Mick de Lange 0-1, Bob Olde Heuvelt 1-1)