Logo regio-voetbal.nl
• Editie 2018-2019 van de EM Cup werd gewonnen door GJS.
• Editie 2018-2019 van de EM Cup werd gewonnen door GJS. (Foto: Bart Stoutjesdijk)
Regio-Voetbal Toernooien

Inschrijven voor EM Van der Wal Cup en Jakko Sport Cup 2019-2020 kan vanaf heden

  •   238 keer gelezen   Nieuws

REGIO - Regio-Voetbal zal volgend seizoen het vijfde toernooi om de EM Van der Wal Cup organiseren. De Jakko Sport Cup VR is toe aan editie nummer drie.

Naast EM Kantoorsystemen wordt Van der Wal Interieurs uit Leerdam hoofdsponsor van het toernooi. Jakko Sport blijft als hoofdsponsor aan het vrouwentoernooi verbonden.

Deelname is voorbehouden aan de clubs die tot het kerngebied van Regio-Voetbal (zie op de website de tabbladen 'clubs zaterdag' en 'clubs zondag') behoren. Er zal ook in het seizoen 2019-2020 weer nauw samengewerkt worden met de GSV, die de scheidsrechters zal leveren.

Aanmelden is meedoen
In het voorbije seizoen verdiende het forse aantal afzeggingen bepaald niet de schoonheidsprijs. "Aanmelden is meedoen", is het devies van Chris de Lange en Rick den Besten namens de toernooicommissie. "We organiseren het toernooi primair voor de regioclubs. Dan willen we ook op ze kunnen rekenen. De vrijblijvendheid moet eraf. Het gaat ons echt niet alleen om de kwantiteit. Een vlekkeloos verloop gaat boven zoveel mogelijk inschrijvingen."

Op basis van de opgedane ervaringen zal een extra passage in het toernooireglement worden opgenomen. Bij terugtrekken of niet komen opdagen wordt bij de betreffende club een boete van 75 euro in rekening gebracht.

Opzet
De definitieve toernooi-opzet zal mede afhankelijk zijn van het aantal aanmeldingen. De gehouden enquête geeft ongeveer een fifty-fifty beeld als het gaat om starten met een poulefase, of meteen een knockoutsysteem. Hoe dan ook garandeert de organisatie alle deelnemers aan de EM Van der Wal Cup en de Jakko Sport Cup minimaal twee wedstrijden.

De toernooicommissie zal proberen rekening te houden met de wens van veel clubs om de kwart- en halve finales van de toernooien niet 'pas' in de beslissende fase van de competitie (april/mei) af te werken, maar al eerder.

In de eerste fase van het toernooi tracht de organisatie flinke reisafstanden te voorkomen. Ook wordt rekening gehouden met de competitie-indeling.

Om ook de lager spelende clubs kans op een finaleplaats en een prijs te geven, zal de opzet van een verliezersronde (B-finale) worden gehandhaafd.

Doordeweeks
De wedstrijden zullen doordeweeks (de dinsdag geldt als voorkeursspeelavond) worden afgewerkt. Het toernooi om de EM Van der Wal Cup en de Jakko Sport Cup begint medio oktober, na de competitiestart.

Op verzoek van veel clubs blijft terugwisselen toegestaan. Een terugwissel telt wel mee in het maximale aantal van vijf wissels per ploeg.

Aanmelden
Het inschrijfgeld bedraagt voor de EM Van der Wal Cup en de Jakko Sport Cup VR bedraagt 60 euro.

Aanmelden kan via de volgende e-mailadressen: info@regio-voetbalcup.nl of info@regio-voetbal.nl. De inschrijving sluit eind augustus/begin september.

Bij de inschrijving graag vermelden:

- Naam club
- Welk toernooi: EM Van der Wal Cup en/of Jakko Sport Cup VR
- Voorkeur voor poulefase: ja / nee
- Naam contactpersoon (+ e-mailadres)

De inschrijving voor de jeugdtoernooien (MO13, JO13, MO15 en JO15) zal medio augustus van start gaan.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup