Logo regio-voetbal.nl
IM

Wie zijn komend seizoen in de Tweede Divisie de favorieten en wie zijn de zwakste schakels?

  •   keer gelezen   Nieuws

Voetbal is voor de liefhebber een en al beleving.


Ieder weekend de wedstrijden van je favoriete clubs op de voet volgen, niet alleen binnen de Eredivisie, maar ook in de Eerste Divisie en de Tweede Divisie. Bij iedere thuiswedstrijd zit je in het stadion en als het even kan, bezoek je regelmatig een uitwedstrijd. Val jij binnen deze categorie, dan kan jij natuurlijk niet wachten tot het volgende seizoen van het betaalde voetbal van start gaat. We kijken graag met je vooruit naar het komende seizoen in de Tweede Divisie.

Promotie naar de Eerste Divisie
In iedere divisie binnen het voetbal draait het natuurlijk om het kampioenschap, het gevecht tegen degradatie en de strijd om promotie naar een hoger niveau. In 2018 heeft de KNVB echter besloten dat de twee seizoenen die nog zouden komen er geen promotie naar de Eerste Divisie zou kunnen plaatsvinden. Eerst wil de kNVB goed inzichtelijk hebben hoe die promotieregeling in elkaar moet zitten.

Vanuit de Eerste Divisie kunnen er in deze periode ook geen teams degraderen naar de Tweede Divisie. Wel is degradatie/promotie tussen de Tweede Divisie en de Derde Divisie mogelijk. Wel zullen de nummer 17 en 18 rechtstreeks degraderen naar de Derde Divisie en moeten nummer 15 en 16 op de ranglijst nacompetitie spelen om degradatie te voorkomen.

De teams voor seizoen '19/'20
De teams die komend seizoen in de Tweede Divisie uitkomen, zijn:
AFC
ASWH
Excelsior Maassluis
GVVV
HHC Hardenberg
Ijselmeervogels
Jong Sparta
Jong Volendam
VV Katwijk
Koninklijke HFC
Kozakken Boys
VV Noordwijk
Quick Boys
Rijnburgse Boys
SVV Scheveningen
SV Spakenburg
TEC
De Treffers

Via Unibet Sport blijf je altijd op de hoogte van je favoriete teams en kun je hun verrichtingen op de voet volgen. Zo kun je zien of AFC, de kampioen van vorig seizoen ook dit seizoen weer hoge ogen gaat gooien.

Wat kunnen we verwachten?
AFC Amsterdam is een sterke ploeg die vorig seizoen maar liefst 22 van de 34 wedstrijden wist te winnen. Excelsior Maassluis heeft 19 wedstrijden gewonnen, net als Ijsselmeervogels, die de tweede plaats aan Excelsior Maassluis moesten afstaan op basis van doelsaldo. Omdat er afgelopen seizoen geen ploeg gepromoveerd is naar de Eerste DIvisie, is de verwachting dat deze drie clubs de grootste concurrentie van de rest van de teams zullen zijn.

SV TEC wist rechtstreeks vanuit de Derde Divisie te promoveren en het is de vraag of zij zich komend seizoen in de Tweede Divisie weten te handhaven, zeker nu topspits Serhat Koç een transfer naar Esperanza Pelt heeft gemaakt. Andere nieuwkomers zijn VV Noordwijk, Jong FC Volendam, ASWH en Quick Boys. SVV Scheveningen en Rijnburgse Boys wisten ternauwernood de nacompetitie te ontlopen.

We gaan zien of het ze komend seizoen makkelijker af zal gaan. De vijf nieuwe teams zullen er alles aan doen om zich een niveau hoger te laten zien. Op naar de start van het nieuwe seizoen!

(ingezonden mededeling)

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup