Logo regio-voetbal.nl
• Johnny Lommers bezig aan de warming-up tijdens de eerste training van het seizoen.
• Johnny Lommers bezig aan de warming-up tijdens de eerste training van het seizoen. (Foto: Rick den Besten )
Voorbeschouwingen

Kozak Johnny Lommers: 'Ik wil mijn basisdebuut gaan maken'

  •   1195 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Johnny Lommers begint aan zijn eerste volledige seizoen Kozakken Boys 1. De Werkendammer hoopt daarin een vaste waarde te worden onder Rick Adjei.

"Als ik hem erin breng, gebeurt er iets. Hij geeft meteen alles en brengt een gezonde dosis agressiviteit. Dat verwacht je ook van een wisselspeler. Hij heeft ons nu al een paar keer geholpen. In Hardenberg maakt hij de aansluitingstreffer. Hij is dus de animator van de wederopstanding. Hij heeft alles om een goede spits te worden. Goed in zijn aannames, kopsterk, doelgericht en altijd op zoek naar de goal. Of ik hem nog een keer kan belonen met een basisplaats weet ik niet, daar moet ik nog keuzes in maken. Maar Johnny wordt steeds meer een kandidaat om aan een wedstrijd te gaan beginnen."

Memorabel seizoen
De lovende woorden van Michel Langerak laten zien hoe de inzet en de doelpunten van Johnny Lommers aan het einde van het seizoen gewaardeerd worden. Voor vele Werkendammers is 2018/2019 vanwege de dramatische start een seizoen om héél snel te vergeten, maar de 21-jarige aanvaller beleeft juist een heugelijk jaar. Hij debuteert in het eerste elftal en luistert zijn invalbeurten ook nog eens regelmatig op met doelpunten.

Lommers scoort als invaller tegen achtereenvolgens VVSB, HHC Hardenberg en Koninklijke HFC en is zo van grote waarde voor de tweededivisionist onder leiding van interim-trainer Langerak. Dat Lommers zelf een memorabel seizoen meemaakt, laat niet onverlet dat ook hij enorm baalt van de prestaties in de eerste seizoenshelft.

Behalve speler van het tweede elftal is hij immers ook een supporter van de 'Boys': " Op de momenten dat ik niet voetbalde, was ik aanwezig. Dan is het best moeilijk om dat te zien. Het deed me echt zeer."

Verandering
De beloning in de vorm van een basisplaats bleef voor de Werkendammer vooralsnog uit, maar daar moet - als het aan Lommers ligt - dit seizoen maar eens verandering in gaan komen. "Ik kan niet vanaf minuut één zeggen dat ik in de basis wil beginnen, maar een basisdebuut in de competitie is wel mijn doelstelling. Mocht dat aan het einde van het seizoen zijn in een wedstrijd die er niet meer toe doet, dan zou me dat niet eens uitmaken. Maar ik mag daar van mezelf nu niet teveel vanuit gaan. Er is een nieuwe groep, een nieuwe trainer, dus het kan heel anders gaan lopen dan vorig seizoen."

Gretig
Die nieuwe trainer is Rick Adjei. Hij moet ervoor gaan zorgen dat de Werkendammers beter uit de startblokken gaan schieten dan een jaar geleden. De eerste tekenen zijn tijdens de eerste training in ieder geval veelbelovend. Adjei laat zich gelden, in positieve zin. Lommers verwacht dat de 35-jarige hoofdtrainer een goede match is voor het Werkendamse vlaggenschip: "Oudere trainers hebben vaak wat meer ervaring, maar ik vind jonge trainers juist altijd mooi. Zij moeten zich nog bewijzen. Ik denk dat we met Rick een hele goede hebben. het is mooi om te zien hoe gretig hij is. Dat heb ik zelf ook, dat gretige, die agressiviteit in het veld."

Lichaam
Zelfkennis kan Lommers overigens niet worden ontzegd. Hij weet maar al te goed waar het bij hem nog aan mankeert: "Het gebruiken van mijn lichaam. Ik heb in de voorbereiding veel aan m'n 'core' gewerkt om te leren hoe je je lichaam gebruikt, hoe je de duels in moet gaan, hoe je moet meevoetballen. Dat zijn momenten waar ik veel op train. En het spel lezen, weten wat er gaat gebeuren. Dat heeft ook veel te maken met ervaring. Daarom ben ik blij dat ik nu met jongens mag trainen die daar al een stuk verder in zijn, die me het coachen en meevoetballen kunnen leren."

"Er zijn goede jongens bijgekomen, maar ook vertrokken. In mijn ogen zijn de drie beste spelers van vorig seizoen vertrokken. Dat is moeilijk op te vangen. Zeker als je een wat minder seizoen hebt gedraaid. Maar als je kijkt naar deze ploeg en het niveau van de eerste training, denk ik dat het goed gaat komen. Ik kan er nog niet veel over zeggen. Hopelijk hebben we dit seizoen een goede start. In ieder geval beter dan vorig jaar", besluit het ambitieuze talent hoopvol.

Martin van Hemert

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup