Logo regio-voetbal.nl
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei. (Foto: Rick den Besten )
Voorbeschouwingen

Rick Adjei: 'We zijn met Kozakken Boys nog niet waar we graag willen zijn'

  •   848 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Veel is nieuw bij Kozakken Boys. Een sterk vernieuwde spelersgroep en een nieuwe staf. De eerste vraag aan trainer Rick Adjei lijkt dan ook terecht of vijf weken genoeg is om van deze samenstelling een geoliede machine te maken.

"Dat kan natuurlijk niet", is de primaire reactie van Adjei. "Er is hard gewerkt, de resultaten zijn nog niet eens ongunstig, maar het spel brengt ons nog niet waar wij willen zijn. Daarin zijn wij niet uniek. Ik hoor Ten Hag bij Ajax zelfs roepen dat de voorbereiding doorgaat nadat de competitie is begonnen. Dan is het een utopie dat Kozakken Boys in korte tijd dertien nieuwe spelers in een compleet nieuw systeem kan inpassen. Alles moet ook nog eens worden samengevoegd met de spelers die gebleven zijn."

Kozakken Boys zal na het vertrek van heel veel spelers aan een nieuwe toekomst moeten werken. Twee jaar geleden opende Kozakken Boys het seizoen met een uitwedstrijd bij IJsselmeervogels. Van het team dat toen startte is nu alleen Jeffrey van Nuland nog over. Vrijwel iedereen van het succesteam van toen is vertrokken, al maken oude bekenden als Quentin Jakoba en Leon Bot nog wel steeds deel uit van de selectie.

Talent voldoende
Adjei vraagt dus tijd en geduld van de Kozakken Boys-aanhang. Tachtig procent van de nieuwkomers komt van een lager niveau dan de tweede divisie. Talent voldoende, maar alles moet passen. Adjei en zijn staf maken daarbij ook nog eens de stap naar een systeem met drie spitsen. Dat kan, want daarvoor is de selectie door technisch directeur Kees Spaan ook samengesteld.

Adjei: "Voor mij is het een grote uitdaging om vanaf zaterdag ook meteen de punten te gaan halen. Iedereen die mij kent, weet dat ik een team heel verzorgd wil laten spelen. Dat gaan we ook met Kozakken Boys bereiken, daar heb ik het volste vertrouwen in. Maar op dit moment zijn wij nog niet waar wij graag willen zijn."

Adjei kijkt ook om zich heen en stelt vast dat veel ploegen uit de tweede divisie met dezelfde problemen kampen. "Misschien zijn er drie ploegen wel klaar."

Beste team
Kijkend naar zaterdag, dan gaat Kozakken Boys tegen TEC natuurlijk wel voor het maximale resultaat. "Wij spelen thuis en gaan voor de volle winst. Er zijn diverse manieren om tot dat resultaat te komen. Mogelijk moeten wij onze aanvankelijke spelopvatting nog loslaten en nog even geduld hebben om het beoogde concept erin te slijpen."

Adjei is op zoek naar het beste team en dat hoeft niet uit de beste spelers te bestaan. "Wij weten precies waar wij mee bezig zijn. Wij zullen moeten passen om te weten wat lekker zit."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup

Regio-Voetbal op YouTube