• Kevin Korrel en Albert Musaj.
• Kevin Korrel en Albert Musaj. Foto: Rick den Besten

Korrel en Musaj mikken met Schelluinen op promotie en dus: 'Zes punten pakken van Groot-Ammers'

Nieuws Voorbeschouwingen 1.626 keer gelezen

SCHELLUINEN • Kevin Korrel en Albert Musaj voetballen vanaf de jeugd met elkaar. Eerst op het schoolpleintje van de Eben-Haëzerschool aan de Irenestraat in Groot-Ammers en later ook bij de plaatselijke vv. Tot Korrel in de zomer van 2017 verkaste naar Nieuw-Lekkerland. Komend seizoen spelen ze weer samen, bij derdeklasser Schelluinen.

"Het laatste halfjaar heb ik om verschillende redenen niet meer gespeeld", trapt de inmiddels in Gorinchem woonachtige Musaj (24) af. "Ik overwoog zelfs definitief te stoppen, maar toen ik via een collega van mijn vader in contact kwam met Schelluinen begon het toch weer te kriebelen."

De twee jaar jongere Korrel knikt. "Ik was zestien jaar toen ik debuteerde in het eerste onder trainer Ron Vlot. Albert stond er soms ook al in. Na bijna vier seizoenen ging ik mijn geluk beproeven bij Nieuw-Lekkerland. Van de vierde naar de eerste klasse was een flinke stap. Het eerste seizoen ging goed. Ik stond regelmatig in de basis. Maar door een blessure aan mijn meniscus en een latere operatie raakte ik een jaar geleden achterop in de voorbereiding. Gefocust op mijn HBO-opleiding heb ik in het tweede gespeeld."

Speciaal
Een terugkeer naar Groot-Ammers is besproken. "Maar het gevoel bij Schelluinen was beter, zeker toen ik hoorde dat Albert hier ging spelen." Musaj lacht. "Natuurlijk wordt de openingswedstrijd tegen Groot-Ammers voor ons zeer speciaal. Maar andersom ook. Met Schelluinen willen we promoveren en dus zullen we zes punten van ze moeten pakken."

Theo Sprong

Freelance-journalist Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Download onze app