Bekerstrijd in regio Leerdam begint met derby Beesd-SC Everstein [voorbeschouwing] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• SC Everstein start de poulefase van de beker tegen Beesd.
• SC Everstein start de poulefase van de beker tegen Beesd. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
voorbeschouwing Voorbeschouwingen

Bekerstrijd in regio Leerdam begint met derby Beesd-SC Everstein

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM – Zaterdag begint de strijd om de KNVB districtsbeker met de poulewedstrijden. Bij het programma in de regio springt de streekderby tussen Beesd en SC Everstein er uit.


Heukelum, LRC en de IJsselsteinse clubs VVIJ en IJFC strijden in opmerkelijk genoeg exact dezelfde poule als vorig jaar in drie weekends om twee plaatsen in de volgende cupronde. Tricht en WNC doen hetzelfde in één poule met de gepromoveerde tweedeklassers CDW uit Wijk bij Duurstede en Theole uit Tiel. In de andere regiopoules bekert alleen de poulewinnaar verder.

IJFC-LRC
In IJsselstein bekert eersteklasser LRC zaterdag tegen tweedeklasser IJFC. Vorig jaar werd het daar tussen deze teams een 1-1 gelijkspel. Nu zou LRC tegen IJFC moeten kunnen winnen.

Heukelum-VVIJ
Heukelum ontvangt zaterdag zondagtweedeklasser VVIJ, waarvan vorig bekerseizoen in IJsselstein met 1-2 werd gewonnen. Die prestatie zal Heukelum nu thuis willen prolongeren.

Theole-WNC
Eersteklasser WNC speelt zaterdag in Tiel tegen het twee keer achtereen als kampioen gepromoveerde Theole, dat nu in de zondagse tweede klasse in district West 1 gaat uitkomen. Toch start WNC wel als favoriet.

Tricht-CDW
Tricht bekert thuis tegen CDW, nog een competitietegenstander van drie seizoenen geleden. CDW heroverde in het voorjaar door het kampioenschap al snel de verspeelde plaats in de tweede klasse en is voor Tricht een gelijkwaardige tegenstander.

Beesd-SC Everstein
De bekerontmoeting Beesd-SC Everstein wordt een interessante streekderby. Beesd is dit seizoen in de vierde klasse na liefst zestig jaar zondagvoetbal overgestapt naar het zaterdagvoetbal. SC Everstein komt samen met HSSC'61 net als twee competities terug uit in de Utrechtse derde klasse. Op papier lijkt SC Everstein in Beesd favoriet in dit bekerduel. De andere wedstrijd in deze bekerpoule gaat tussen Buren en DSS'14 en wordt zondag in Buren gespeeld.

BZC'14-HSSC'61
HSSC'61 bekert in de Bommelerwaard tegen de nieuwe fusieclub BZC'14, die in juni door het nacompetitiesucces van Brakel ook naar de derde klasse is gepromoveerd. Ameide en Peursum zijn de andere twee clubs in deze bekerpoule.

Haaften-SCZ
Derdeklasser Haaften moet zaterdag thuis kunnen afrekenen met zondagvijfdeklasser SCZ uit Zoelen. SV Noordeloos en Teisterbanders uit Kerk Avezaath zijn de andere twee clubs in deze bekerpoule.

HRC'14-Leerdam Sport
Leerdam Sport begint het bekeravontuur zaterdag in de Bommelerwaard met een uitmatch tegen vijfdeklasser HRC'14.

MVV'58-SCR
De nieuwe derdeklasser MVV'58 en vierdeklasser SCR zitten in dezelfde poule als Leerdam Sport en ontmoeten elkaar zaterdag in Meteren.

Vuren-Groot Ammers
Vuren ontvangt zaterdag het via de nacompetitie naar de derde klasse gepromoveerde Groot Ammers. Deze beide derdeklassers maken ongetwijfeld de meeste kansen op poulewinst. De andere clubs in deze bekerpoule zijn de vierdeklassers Lekvogels en MEC'07 uit Maurik.

ASH-Sliedrecht 2
ASH bekert in Hellouw tegen het tweede elftal van Sliedrecht, de kampioen van de hoogste reserveklasse in vorig seizoen. VVAC en IFC zijn de andere clubs in deze bekerpoule.

Herovina-Ophemert
Herovina speelt zaterdag in Herwijnen thuis tegen zondagvijfdeklasser Ophemert een bekermatch met winstkansen. GVV'63 en RKTVC zijn de andere clubs in deze bekerpoule.

GVV-SV Meerkerk
GVV voetbalt in Geldermalsen tegen derdeklasser SV Meerkerk, dat in deze bekerpoule duidelijk topfavoriet is.

Rhelico-Wadenoijen
Rhelico en vijfdeklasser Wadenoijen zitten in dezelfde poule als GVV en ontmoeten elkaar zaterdag in Rumpt.

Sparta'30-Asperen
Asperen begint de bekerpoule in Andel met een uitwedstrijd tegen derdeklasser Sparta'30, nog een bekende tegenstander uit de vorige competitie. De Dordtse zondagvierdeklasser RCD en derdeklasser Hardinxveld zijn de andere clubs in deze bekerpoule.

SVS'65 bekervrij
SVS'65 zit in een bekerpoule van slechts drie clubs en is zaterdag vrij. De komende tegenstanders Kozakken Boys 2 en Schelluinen ontmoeten elkaar zaterdag in Werkendam.

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup