Logo regio-voetbal.nl
• Piet de Kruif geeft hoog op van de beleving bij GRC 14.
• Piet de Kruif geeft hoog op van de beleving bij GRC 14. (Foto: Jan Noorlandt)
Voorbeschouwingen

GRC 14 kan de borst weer natmaken

  •   1317 keer gelezen   Nieuws

GIESSEN/RIJSWIJK • Trainer Piet de Kruif begint aan het tweede seizoen bij GRC 14. De eersteklasser uit Giessen/Rijswijk wacht weer een zware competitie.

In zijn eerste seizoen bij GRC 14 was het streven om zich bijtijds veilig te spelen. Dat streven verliep niet helemaal naar wens. Pas in de laatste serie wedstrijden kreeg GRC 14 de geest te pakken. Gewonnen werd van GJS, Almkerk, WNC en LRC Leerdam. Tot ieders verassing greep de combinatie uit Giessen en Rijswijk ook nog een periodetitel. Het toetje duurde echter niet lang. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie voor promotie moest GRC 14 het afleggen tegen ARC met 2-1.

Met het behalen van de nacompetitie kon trainer De Kruif wel spreken van een geslaagd seizoen, al zorgde de vroege uitschakeling anderzijds voor een lichte teleurstelling. "Ik wil altijd winnen en was graag gepromoveerd. Met ARC hadden we helaas meteen de beste ploeg tegen. Dat bleek ook wel, want die zijn gepromoveerd. Ik was wel supertrots op de groep, hoe we het die laatste periode hebben gedaan. Anderzijds hadden we ook heel veel punten nodig om ons te handhaven. Eigenlijk absurd. We hadden 35 punten, dat is helemaal niet zo slecht. We hebben ook geen cadeautjes gekregen en het allemaal zelf moeten doen en dat hebben we goed gedaan. Dus ik kijk toch met een goed gevoel terug op het afgelopen seizoen."

Zware competitie
Dat GRC 14 weer een zware competitie tegemoet gaat, staat buiten kijf. Tegenstanders als Heerjansdam, Kloetinge en Sliedrecht zijn niet voor de poes. Zwakke ploegen zitten er eigenlijk niet bij met ook Nieuw-Lekkerland, Nivo Sparta, Oranje Wit, Papendrecht, Almkerk en WNC.

Bij GRC 14 zijn Keneth Hoeke (Altena) en Samed Koksal (WSC) vertrokken. Nieuwelingen zijn keeper Nicky Janssen (Tricht) en Max Opsteeg (opleiding NEC). Nicky Janssen is voorlopig de eerste keeper, aangezien Dennis Mijdam aangaf de prioriteit te leggen bij het zaalvoetbal en maar één keer in de week te willen trainen.

De 18-jarige Opsteeg gaat de spitspositie bekleden. Bij de Altena Cup liet Opsteeg al zien een neusje voor de goal te hebben. Daarmee verhuist het jonge talent Ousmane Traore naar links.

Trainer Piet de Kruif waakt ervoor teveel druk op het jonge talent te leggen. "Ik probeer die jongen nog beter te maken en dingen te leren. Dat geeft mij voldoening. Traore is een groot talent. Alleen heeft hij geen opleiding betaald voetbal gehad. Jongens die dat wel hebben gehad, zijn op zijn leeftijd wat verder. Hij wil zelf ook graag hogerop, maar hij moet zich het hoofd niet op hol laten brengen. Hij heeft al veel stappen gemaakt en er zit zeker nog rek in."

Hopen
Piet de Kruif heeft er zin in om de strijd weer aan te gaan. "Het zou een slechte zaak zijn, als ik er geen zin in heb. Dan kun je beter thuis blijven", grinnikt de trainer. "Ik heb er best een goed gevoel over. Het is niet zo dat we dit seizoen weer een periode gaan pakken. Dat zal moeilijk worden, maar we hebben afgelopen seizoen ook een goede tweede seizoenshelft gedraaid. Als we dat vast kunnen houden, dan hopen we dat we een keer in de middenmoot kunnen spelen", aldus De Kruif, die de club inmiddels goed heeft leren kennen.

"Ik vind het belangrijk, dat je belangstelling hebt voor de hele club en ga op zaterdag ook bij de jeugd kijken. Het leuke van GRC 14 vind ik de beleving hier. De kantine zit ook altijd goed vol. Dat vind ik leuke dingen. Ik was op zoek naar een club op niveau met gezelligheid. Dat heb ik hier wel gevonden", besluit de trainer van GRC 14 met een mooi statement voor het nieuwe seizoen.

"We zullen fit moeten zijn, keihard werken en de mouwen opstropen. We zullen echt 100 procent moeten zijn. Op 99 procent winnen wij een wedstrijd niet." Voor De Kruif mag het spektakel in de eerste klasse weer gaan beginnen.

Nico van Es

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup