Logo regio-voetbal.nl
• 'Iedereen wil en is gretig. Als we dat erin kunnen houden, dan wordt dit heus wel een leuk seizoen", zegt Jerome Ceton.
• 'Iedereen wil en is gretig. Als we dat erin kunnen houden, dan wordt dit heus wel een leuk seizoen", zegt Jerome Ceton. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
Voorbeschouwingen

Jerome Ceton bij Heukelum weer op eigen benen

  •   1133 keer gelezen   Nieuws

HEUKELUM • Bij tweedeklasser Heukelum staat Jerome Ceton sinds dit seizoen voor de groep. Ceton keerde daarmee na drie jaar weer terug als hoofdtrainer in de regionale amateurwereld.

Eerder vervulde hij die rol bij Dussense Boys en Arkel. Daarna was hij eerst als assistent-trainer van Danny Buijs en vorig jaar als trainer van de hoogste jeugd actief bij Kozakken Boys. Nu staat hij dus weer 'op eigen benen'. En dat is wel anders.

"Als je hoofdtrainer bent, zijn de ogen veel meer op je gericht. Een eerste elftal krijgt meer aandacht. Maar werken met jeugd in de luwte is ook heel leuk, hoor", vertelt Ceton enkele dagen voordat hij met Heukelum in de beker zijn eerste officiële wedstrijd speelt.

Hij vindt het nog wat lastig om een goed beeld te krijgen van zijn selectie. "Dat gaat wel steeds beter hoor, maar je hebt in de voorbereiding altijd te maken met vakanties en spelers die nog geblesseerd zijn of pas net op de weg terug. Vorig jaar had Heukelum heel veel blessures en we kampen nog altijd met de naweeën daarvan. Maar langzaam maar zeker worden we steeds completer."

Gretig
Juist die vele afwezigen zorgden ervoor dat Heukelum vorig jaar ondanks hoge verwachtingen blij was dat het zich uiteindelijk op tijd veilig wist te spelen. Een groot deel van de selectie is inmiddels vernieuwd en de verwachtingen voor dit seizoen zijn wel iets lager.

"Ik ben nog helemaal niet bezig met hoe hoog we willen of moeten eindigen. We moeten eerst zorgen dat we met een nieuwe groep goed gaan voetballen. Daarin is de voorbereiding een leuke periode. Iedereen wil en is gretig. Als we dat erin kunnen houden, dan wordt dit heus wel een leuk seizoen", besluit Ceton.

Maarten van Hoogevest

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup