Bekerderby’s LRC-Heukelum en WNC-Tricht | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
• LRC Leerdam en Heukelum troffen elkaar ook vorig seizoen in de poulefase van de beker.
• LRC Leerdam en Heukelum troffen elkaar ook vorig seizoen in de poulefase van de beker. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
Voorbeschouwingen

Bekerderby’s LRC-Heukelum en WNC-Tricht

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • In de regio Leerdam trekken zaterdag in de hoogste categorie vooral de bekerderby's LRC-Heukelum en WNC-Tricht de aandacht. Ook in lagere poules staan interessante bekerwedstrijden op het programma.


Bij de duels HSSC'61-Ameide, GVV'63-Herovina, SV Noordeloos-Haaften en SC Everstein-Buren krijgt de winnaar mooie vooruitzichten op het bereiken van de volgende bekerronde.

LRC-Heukelum
LRC heeft zaterdag in Leerdam als eersteklasser nog heel wat goed te maken, want de bekerstart was vorige week in IJsselstein met 3-0 verlies tegen tweedeklasser IJFC een flinke ontgoocheling. Heukelum begon op eigen veld met een 2-2 gelijkspel tegen VVIJ, een andere tweedeklasser uit IJsselstein. Vorig jaar won LRC thuis voor de beker vrij simpel met 3-0 van Heukelum. Toen gingen beide streekclubs door naar de volgende cupronde. Dat doel is nu voor allebei nog ver weg.

WNC-Tricht
Eersteklasser WNC ontvangt zaterdag streekgenoot Tricht. Na de 1-4 winst op Theole in Tiel zal WNC tegen Tricht ook deze tweedeklasser willen verslaan. Tricht begon tegen CDW met 0-2 verlies en is bij een tweede nederlaag al (bijna) uitgeschakeld. WNC start in Waardenburg zeker als favoriet in deze streekderby.

HSSC'61-Ameide
De derdeklassers HSSC'61 en Ameide wonnen vorige week allebei hun eerste bekerwedstrijd. De triomfator zaterdag in Hei- en Boeicop wordt poulekoploper. Dat is belangrijk, want alleen de winnaar van de poule na drie pouleduels kwalificeert zich over een week voor de volgende bekerronde.

SC Everstein-Buren
SC Everstein heeft in een vrij makkelijke poule na de 1-6 openingszege in Beesd de poulewinst met nog twee kansrijke thuisduels voor de boeg voor het grijpen. In Everdingen moet zaterdag ook van zondagvierdeklasser Buren, de nieuwe club van de Opijnense trainer Hans van Gameren, kunnen worden gewonnen. Buren begon met krappe 2-1 winst op DSS'14 maar thuis is derdeklasser SC Everstein veruit favoriet.

DSS'14-Beesd
Beesd en DSS'14 startten in dezelfde poule als SC Everstein dus allebei met verlies. Zaterdag in Heesselt strijden beide streekclubs voor hun eerste bekersucces.

SV Noordeloos-Haaften
Haaften en SV Noordeloos wonnen allebei hun eerste bekerduel. De winnaar in Noordeloos wordt zaterdag dus poulekoploper. Als derdeklasser moet Haaften toch over vierdeklasser SV Noordeloos kunnen zegevieren.

Asperen-RCD
Asperen ontvangt zaterdag de Dordtse zondagvierdeklasser RCD. Beide ploegen begonnen hun bekercampagne met een nederlaag. In Asperen moet de thuisclub op het eigen kunstgras nu wel kunnen winnen.

Schelluinen-SVS'65
SVS'65 begint zaterdag in Schelluinen pas aan het bekeravontuur. Derdeklasser Schelluinen is in deze kleine poule favoriet en kan na de startzege in Werkendam door een tweede overwinning de poulewinst nu al veilig stellen. Vierdeklasser SVS'65 zal zich echter fel verweren.

Leerdam Sport-MVV'58
Leerdam Sport speelt thuis tegen de uit de vorige competitie bekende tegenstander MVV'58, dat na de 4-1 winst op het Rijswijkse SCR alleen bovenaan in de poule staat. Na het 2-2 gelijkspel uit bij HRC'14 zou Leerdam Sport bij winst de poulekoppositie van MVV'58 kunnen overnemen. Of dit de Leerdammers tegen de nieuwe Meterense derdeklasser zal gaan lukken, is echter nog vers twee.

Lekvogels-Vuren
Derdeklasser Vuren had tegen Groot Ammers met royale 7-2 winst een flitsende bekerstart en treedt zaterdag in Lexmond tegen vierdeklasser Lekvogels aan. Voor Lekvogels was het begin dinsdagavond in Maurik met 5-2 verlies tegen de nieuwe zondagvierdeklasser MEC'07 aanmerkelijk minder florissant. In de competitie was Vuren vorig seizoen erg wisselvallig, maar nu zal Vuren toch stabieler willen zijn en uit bij Lekvogels weer willen zegevieren.

GVV'63-Herovina
GVV'63 en Herovina begonnen de bekercompetitie allebei met een zege. Voor Herovina wordt de partij in Gameren een weerzien met Jeffrey van der Meijden, die al enige tijd in Zaltbommel woont en dit seizoen bij GVV'63 voetbalt waarvoor hij vorige week in Tiel ook al scoorde. Derdeklasser GVV'63 is tegen Herovina favoriet voor de zege en voor de koppositie in de poule. De andere twee clubs, Ophemert en RKTVC, die elkaar zondag in Ophemert ontmoeten komen amper meer voor de hoofdprijs in deze poule in aanmerking.

SV Meerkerk-Rhelico
Derdeklasser SV Meerkerk is in hun poule ook na het eerste 0-0 gelijkspel in Geldermalsen duidelijk favoriet. Toch staat Rhelico na de ruime openingszege op Wadenoijen voorlopig alleen op kop in de poule. In Meerkerk wordt de opgave voor vierdeklasser Rhelico echter wel erg zwaar. Zondag gaat GVV in de andere poulematch in Wadenoijen op bezoek.

IFC-ASH
ASH begon voor de beker met een nederlaag en speelt zaterdag in Hendrik Ido Ambacht tegen IFC, dat bij derdeklasser VVAC nog een 2-2 gelijkspel in de wacht sleepte. Daarom zal ASH uit tegen IFC met een eerste bekerpunt al tevreden mogen zijn.

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup