Logo regio-voetbal.nl
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei.
• Kozakken Boys-trainer Rick Adjei. (Foto: Marcel van Dorst / Pro Shots / Kozakken Boys)
Voorbeschouwingen

Rick Adjei over thuisduel tegen Spakenburg: 'Voor onze supporters de wedstrijd van het jaar'

  •   989 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Onderweg naar Groesbeek kon Kozakken Boys-trainer Rick Adjei de zure thuisnederlaag, een week eerder, nog niet uit zijn hoofd zetten. "Dat deed nog steeds zeer en maakte wel duidelijk dat er van De Treffers gewonnen moest worden. Dat dat is gelukt is fantastisch. Daar winnen is niet gemakkelijk. Dat zal niet veel ploegen gegund zijn."

De eerste kansen waren voor Kozakken Boys, maar in het tweede gedeelte van de eerste helft gaf De Treffers vol druk. Kozakken Boys had tweemaal de hulp van de paal nodig. "Wij waren echt blij dat het in de rust nog 0-0 was", vertelt Adjei, die in de pauze zijn tactisch plan wijzigde en dat pakte formidabel uit. Hij haalde Jordie van der Laan eraf en bracht Yassin Ouja in de ploeg. Met de komst van de voormalig Unitasser kantelde het duel volledig.

Kozakken Boys kwam na een goede actie van Tyrone Conraads op voorsprong toen een Groesbeker de bal in het eigen doel liep. Ouja zelf schoot de 2-0 op formidabele wijze binnen. De tegentreffer viel nog in de slotminuut. "Dit is natuurlijk een mooi verhaal voor Ouja. Die jongen is de hele voorbereiding al prima bezig en maakt een goede indruk. Mij verrast hij niet hoor, want ik heb hem niet voor niets als enige meegenomen. Ik weet precies wat hij kan. Ik moest alleen nog het juiste moment kiezen en dat was zaterdag in de rust het geval."
 


Zoveel vreugde
Rick Adjei werkt nu zes weken op topamateurniveau in de tweede divisie. "Ik ben daardoor niet veranderd, blijf gewoon 'down to earth'. Ik weet dat wij nog steeds in de opbouw zitten. Voor mijn gevoel zit ik met de ploeg in het verlengde van de voorbereiding. Wat ik heel mooi vond is hoe de hele ploeg dat doelpunt van Yassin Ouja vierde. Daar straalde zoveel vreugde vanaf. Na afloop ging in de kleedkamer het dak eraf. Het was het bekende shirt uit en zwaaien. De hele terugweg in de bus van Groesbeek naar Werkendam was een groot feest."

"Wij werken met zijn allen aan een meerjarenproject en dat gaat altijd met ups en downs. Zodra de ploeg drie punten pakt, verloopt dat proces een stuk soepeler. Het succes van Groesbeek willen wij voor eigen publiek in de klassieker tegen Spakenburg voortzetten. Voor onze supporters is dit de wedstrijd van het jaar."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup