Logo regio-voetbal.nl
• Yassin Ouja.
• Yassin Ouja. (Foto: Marcel van Dorst / Pro Shots / Kozakken Boys)

Yassin Ouja (Kozakken Boys): 'Op de trainingen laten zien dat ik een basisplaats verdien'

  •   577 keer gelezen   Nieuws

WERKENDAM • Yassin Ouja debuteerde zaterdag voor Kozakken Boys in Groesbeek in een officiële wedstrijd. Trainer Rick Adjei, die hem zo goed kent van het vorig seizoen bij Unitas, weet wat hij aan Ouja heeft en bracht hem direct na rust voor spits Jordie van der Laan.

Het duel kantelde direct. Met Ouja tussen de linies drukten de 'boys' de thuisclub meteen ver terug. Bij een 0-1 voorsprong plaatste Ouja een vet stempel op de wedstrijd. Hij zette met Kay Tejan een ragfijne combinatie op en werd daarbij zelf getorpedeerd. Tejan werd teruggefloten en een vrije trap net buiten het strafschopgebied restte. Aanvoerder Jeffrey van Nuland wees Ouja aan om de vrije trap te nemen en via de paal was het raak.
 


Het was het eerste officiële doelpunt dit seizoen van een 'Kozak', want vorige week stond de ploeg tegen TEC droog. Zaterdag liep Tjeu Langeveld een voorzet van Tyrone Conraad in zijn eigen doel. Ouja dus na afloop de grote man bij de Werkendammers.

Professioneel
"Ik heb echt even moeten wennen op De Zwaaier. Dit is toch twee niveaus hoger dan Unitas, waar ik vorig seizoen speelde. Maar dit is een heel fijne groep met veel goede voetballers. Ik was al eens bij Sparta en dit heeft heel veel weg van een BVO. Bestuurlijk en in de organisatie staat het zo goed. Men pakt het heel professioneel aan. Een trainer die zijn spelers altijd volledig steunt. Het maakt niet uit of je bij de eerste elf hoort of niet."

De trouwe Kozakken Boys-aanhang kan nog veel gaan genieten van Yassin Ouja. Bij het naar de hoofdklasse teruggekeerde Unitas (zo) ontwikkelde Ouja zich tot de smaakmaker. Het kind van Rotterdam-Zuid, die lang een profdroom koesterde, vertrouwt erop dat Kozakken Boys bij de betere ploegen gaat meedoen. De middenvelder begon in 2001 in Rotterdam bij de inmiddels ter ziele gegane zaterdag-topclub Zwart Wit'28. Hij maakte op zeer jonge leeftijd de overstap naar het verderop aan de Oldegaarde uitkomende Spartaan'20, dat beschikt over één van de beste jeugdopleidingen bij de amateurs. Uitkomend in de C1 werd hij door Sparta naar Het Kasteel gehaald.

"Ik had op 13-jarige leeftijd keuze uit veel clubs. Ik kon kennelijk aardig ballen. Binnen het profmilieu was het een andere wereld. Daar moet je steeds aan je mindere punten werken, maar ook daar ben ik toch zes jaar gebleven. Jammergenoeg moest ik weg toen op Jong Sparta werd wegbezuinigd. Voor het eerste van Sparta vond men mij nog te licht. Ik was het daar natuurlijk niet mee eens."

Royston
Ouja kreeg een stageplaats bij PEC Zwolle, maar raakte daar geblesseerd. Hij scheurde een binnenband in een knie af. Het herstel duurde een half jaar, waarna hij de overstap naar het Utrechtse Magreb'90 maakte.

"Ik wist niet wat mij te wachten stond. De club speelde goed niveau in de derde divisie, maar organisatorisch was het een grote chaos."

"Met Unitas had ik een goed seizoen waarin wij net niet naar de derde divisie zijn gepromoveerd."

Yassin Ouja geniet nu al van Royston Drenthe. "De komst van zo'n grote speler naar Kozakken Boys, met een verleden bij Feyenoord en Real Madrid, geeft ons een boost. Royston ligt meteen goed in de groep en ik hoop dat hij zo snel mogelijk minuten kan gaan maken. Zelf zal ik op de trainingen moeten laten zien dat ik tegen Spakenburg een basisplaats verdien."

(bron: Kozakken Boys Thuispagina's in Het Kontakt Altena)

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup