Logo regio-voetbal.nl
• IJsbrand van Eldik is terug bij ASV Arkel.
• IJsbrand van Eldik is terug bij ASV Arkel. (Foto: Rick den Besten )
Voorbeschouwingen

IJsbrand van Eldik weer terug op Schoonzigt

  •   1074 keer gelezen   Nieuws

ARKEL • IJsbrand van Eldik naar Molenvliet speelde twee seizoenen bij de zaterdagafdeling van Unitas. Sinds augustus loopt de rechterspits weer rond met de voor hem vertrouwde Arkelse zwaan op de borst.

"Ruim drie jaar geleden moest ik als enige over naar de A-junioren. Mijn vrienden Jesse Hoogewoning, Daan Ruwaard en Migel Verbeek bleven nog een jaar in de B'tjes. Mijn vader werd jeugdtrainer bij Unitas en ik ging met hem mee. Na een jaartje in de jeugd en een seizoen bij de zaterdag kon ik naar de zondagtak, maar ik vond die stap te groot", aldus Van Eldik (nu 20).

Speciaal
"De afgelopen jaren heb ik vier keer met Unitas tegen Arkel gespeeld. En ik moet eerlijk zeggen; dat was best speciaal. Vooral op Schoonzigt met veel bekenden in en om het veld. In het voorjaar ben ik gebeld of ik interesse had om weer bij Arkel te komen spelen. Met de zekere degradatie van Unitas en de promotiekansen van Arkel was de keuze snel gemaakt. Bovendien ga ik weer met mijn goede vrienden spelen."

Leuke start
Zijn maatjes Migel en Jesse zijn regelrechte concurrenten. "Dat is inderdaad wel grappig, ik ga hard trainen en proberen een basisplaats af te dwingen. We hebben allemaal hetzelfde doel en dat is Corné van Horik van goede voorzetten voorzien. Een spits die altijd scoort en ik denk ook in de tweede klasse. Tegen bekende ploegen, zoals Altena en GJS. Maar ook onze eerste twee tegenstanders Woudrichem en Sleeuwijk kennen we heel goed. Een leuke start."

Theo Sprong

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup