Logo regio-voetbal.nl
• Dennis Rooijackers blij na een gestopte strafschop (archieffoto).
• Dennis Rooijackers blij na een gestopte strafschop (archieffoto). (Foto: Rick den Besten)
Voorbeschouwingen

Asperen wil zo snel mogelijk omhoog

  •   1022 keer gelezen   Nieuws

ASPEREN • Asperen degradeerde afgelopen zomer na vijf seizoenen uit de derde klasse. De ploeg wil zo snel mogelijk weer terug. "Uiteraard het liefst met een kampioenschap, maar dat is wel wat makkelijk gezegd", zegt doelman Dennis Rooijackers, vanaf dit seizoen ook de aanvoerder van zijn 'cluppie'.

Want dat Asperen zijn club is, is onderhand wel duidelijk. Afgelopen seizoen sloeg hij aanbiedingen van liefst acht, hoger spelende, clubs af. "Ik voetbal hier met mijn vrienden en krijg veel waardering vanuit de club. Dat is me meer waard dan wat hoger spelen of een paar centen krijgen", zegt Rooijackers, die ook vol overtuiging 'ja' zei tegen de aanvoerdersband. "Zoiets sla je niet af. Ik ga me heus niet anders gedragen, maar leuk is het wel."

Bovenin meedoen
Voor Rooijackers wordt het zijn debuut in de vierde klasse, hij kwam naar Asperen toen ze er net een jaar in de derde klasse hadden opzitten. "Ik ken de clubs natuurlijk wel, maar als tegenstander zijn ze nieuw voor me", zegt de doelman, die blij is met de indeling. "Allemaal vrij dichtbij, de meeste wedstrijden kunnen we op de fiets af."

Het doel voor dit seizoen is duidelijk: Asperen wil zo snel mogelijk promoveren. "Een kampioenschap is leuk, maar dat is zo makkelijk nog niet. Ik denk echter wel dat wij bovenin mee moeten doen. Peursum, Unitas en SVS'65 zie ik daarin als de grootste concurrenten."

Uit-complex
Rooijackers weet dat een goede competitiestart cruciaal is. "Als je na een paar wedstrijden ergens in de middenmoot staat, is het moeilijk om nog mee te gaan doen. Daarom moeten we zorgen dat we snel in de top-3 terecht komen, daarna is alles mogelijk."

En dus is de competitiestart voor de ploeg uit West-Betuwe niet ongunstig. Van de eerste vijf wedstrijden speelt de ploeg er vier thuis. "Fijn, want onze laatste uitoverwinning is al anderhalf jaar geleden. Van dat 'uit-complex' moeten we dit seizoen ook maar eens af", besluit Rooijackers.

Maarten van Hoogevest

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup