Hoe organiseer je een voetbaltoernooi bij de lokale voetbalclub? [ingezonden mededeling] | Voetbalnieuws uit de regio, altijd actueel
Logo regio-voetbal.nl
ingezonden mededeling

Hoe organiseer je een voetbaltoernooi bij de lokale voetbalclub?

  •   keer gelezen   Nieuws

Voetbal, sinds de oprichting van deze sport is het de populairste sport van het land. Dit is iets dat altijd al zo geweest is en dit is anno 2019 dus nog steeds het geval. Veel jonge kinderen kiezen ervoor om de sport te beoefenen.


Voorheen waren dit vooral jongens, echter wordt de sport ook steeds populairder onder de meisjes. Dit is duidelijk te zien aan het Nederlands vrouwenteam. Waar er voorheen maar een paar honderd mensen kwamen kijken, worden stadions tegenwoordig uitverkocht. Kortom, vrouwenvoetbal zit in de lift en dit maakt de sport alleen maar weer groter.

Het organiseren van een toernooi
Bij het organiseren van een toernooi komt een hoop kijken. Zo zal je er eerst voor moeten zorgen dat er voldoende teams op het evenement afkomen. Zonder voldoende teams is het natuurlijk onmogelijk om een goed evenement te organiseren. Zorg er daarom voor dat veel clubs van het evenement afweten. Uiteraard komt hier ook een stukje marketing bij kijken, maak het evenement dus zo aantrekkelijk mogelijk! Het is hierbij van groot belang dat je ervoor zorgt dat het evenement op professionele wijze georganiseerd wordt. Zo zal de organisatie goed in elkaar moeten zitten en zal je aan een hoop dingen moeten denken.

Waar moet je allemaal aan denken?
Wanneer je een voetbaltoernooi wilt organiseren zal je aan een hoop dingen moeten denken. Zo zal je bijvoorbeeld voldoende scheidsrechters moeten hebben, zal er EHBO aanwezig moeten zijn voor als spelers geblesseerd raken. Buiten dat zal je ook aan minder belangrijke punten moeten denken. Zo kan het bijvoorbeeld absoluut niet zo zijn dat er geen omroeper aanwezig is. De omroeper zal ervoor moeten zorgen dat ieder team weet op welk veld er gespeeld moet worden. Kortom, er is een hoop waar aan gedacht moet worden.

De prijsuitreiking
Nadat het toernooi soepel verlopen is, is het natuurlijk wel zo belangrijk dat er een prijsuitreiking plaats zal vinden. De teams spelen het toernooi natuurlijk voor het plezier maar ook voor de prijzen. Zorg er daarom voor dat er voetbalprijzen zijn. Dit maakt het toernooi voor alle aanwezigen een stuk leuker. Zo is het bijvoorbeeld absoluut een aanrader om te kiezen voor kampioensschalen. Mocht jij deze aan willen schaffen, dan zou je dit bijvoorbeeld kunnen doen bij een gewaardeerde aanbieder zoals Boccale. Zij zullen ervoor zorgen dat er mooie prijzen te winnen zijn op jouw evenement!

Rick den Besten
Hoofdredacteur Het Kontakt Edities en (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard en Regio-Voetbal.
Volg @RickdenBesten op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup