Logo regio-voetbal.nl
• LRC en Heukelum zijn nog niet zeker van de volgende ronde.
• LRC en Heukelum zijn nog niet zeker van de volgende ronde. (Jeroen de Bruin / DBRN Fotografie)
Voorbeschouwingen

Nog geen enkele club in regio Leerdam al zeker van volgende bekerronde

  •   keer gelezen   Nieuws

REGIO LEERDAM • Geen enkele club in de regio Leerdam is al zeker van een plaats in de volgende bekerronde. Komend weekend vallen in de laatste serie pouleduels de beslissingen. HSSC'61, SC Everstein, Vuren en Herovina maken na al twee zeges de meeste kans om verder te bekeren.


VVIJ-LRC
Eersteklasser LRC zal in IJsselstein perse van zondagtweedeklasser VVIJ moeten winnen om nog kans te hebben om de volgende bekerronde te bereiken. Zelfs een Leerdamse zege biedt daarop overigens geen zekerheid. Dat hangt er namelijk ook van af hoe even verderop de andere poulematch tussen IJFC en Heukelum afloopt.

IJFC-Heukelum
Poulekoploper IJFC heeft zaterdag aan een gelijkspel tegen Heukelum al genoeg om verder te bekeren. Daar zal Heukelum het in IJsselstein na al twee remises echter niet bij voorbaat voor willen doen, want alleen bij een zege bekert Heukelum in elk geval door.

WNC-CDW
WNC ontvangt tweedeklasser CDW, dat na twee 2-0 zeges verrassend poulekoploper is. Alleen een duidelijke overwinning tegen deze club uit Wijk bij Duurstede biedt WNC zaterdag zekerheid over een plaats in de volgende bekerronde. Dan zal WNC wel productiever moeten zijn dan vorige week tegen Tricht het geval was.

Tricht-Theole
Tricht speelt zaterdag thuis tegen Theole, dat al twee keer verloor. De nieuwe Tielse tweedeklasser maakt alleen bij ruime winst nog kans op verlenging van het bekeravontuur. Tricht zal echter zelf (royaal) willen winnen om verder te kunnen bekeren.

SC Everstein-DSS'14
SC Everstein staat na twee ruime zeges al met anderhalf been in de volgende bekerronde. In Everdingen moet zaterdag tegen zondagvijfdeklasser DSS'14 door een derde overwinning de beslissende stap kunnen worden gezet.

Buren-Beesd
Beesd is na twee nederlagen al uitgeschakeld. In Buren dreigt zaterdag tegen een van vroeger bekende competitietegenstander uit het zondagvoetbal het derde verlies op rij.

HSSC'61-Peursum
Poulekoploper HSSC'61 kan zaterdag na al twee zeges de volgende bekerronde bereiken. Dan zal in Hei - en Boeicop tegen vierdeklasser Peursum door HSSC'61 wel minstens moeten worden gelijkgespeeld want anders kunnen Ameide of Peursum zelf nog roet in het bekermenu gooien.

Asperen-Hardinxveld
Asperen speelt thuis tegen poulekoploper Hardinxveld en heeft nog een kleine kans om verder te bekeren. Hardinxveld heeft na twee zeges aan een gelijkspel al genoeg voor poulewinst, maar Asperen zal daarvoor met minstens twee goals verschil of liefst meer moeten winnen. Dat is al een zware opgave en dan moet Asperen ook nog maar hopen dat Sparta'30 in Andel tegen het Dordtse RCD niet te succesrijk is en een steek laat vallen.

SVS'65-Kozakken Boys 2
SVS'65 en Kozakken Boys 2 verloren allebei van Schelluinen en zijn al uitgeschakeld voor de districtsbeker. De wedstrijd in Spijk is dus gewoon een nuttig oefenduel voor beide teams.

Teisterbanders-Haaften
Haaften heeft poulewinst na de lelijke misstap in Noordeloos niet meer in eigen hand. Winst in Kerk Avezaath op Teisterbanders is daarvoor in elk geval nodig, maar volstaat alleen als SV Noordeloos zaterdag in Zoelen van vijfdeklasser SCZ zou verliezen.

MEC'07-Vuren
Vuren heeft na twee overwinningen de poulewinst voor het grijpen. Een gelijkspel in Maurik tegen zondagclub MEC'07 is in elk geval genoeg. Ook een bescheiden nederlaag bij MEC'07 kan voor Vuren al voldoende zijn.

SCR-Leerdam Sport
Na twee remises kan Leerdam Sport alleen nog verder bekeren als zaterdag in het Gelderse Rijswijk met minstens drie goals verschil van SCR wordt gewonnen en mits tevens de Leerdamse rivalen HRC'14 en MVV'58 onderling beslist gelijkspelen.

HRC'14-MVV'58
MVV'58 en HRC'14 staan in hun poule samen ongeslagen op kop met elk vier punten. De winnaar van het duel in de Bommelerwaard bekert verder. Een gelijkspel kan voor MVV'58 ook al genoeg zijn, maar dan mag Leerdam Sport niet te royaal winnen. Voor alle zekerheid dient MVV'58 dus over HRC'14 te zegevieren.

RKTVC-Herovina
Herovina staat na twee zeges knap ongeslagen bovenaan in de poule. In Tiel volstaat een gelijkspel tegen RKTVC zaterdag voor een plaats in de volgende bekerronde. Bij Tielse winst maakt RKTVC echter zelf ook nog kans en komt ook GVV'63 nog in beeld voor poulewinst. Spanning volop dus in deze slotronde.

ASH-VVAC
ASH en VVAC zijn allebei al uitgeschakeld voor de beker. Derdeklasser VVAC start zaterdag in Hellouw zeker als favoriet. ASH scoorde in de bekercampagne nog helemaal niet.

GVV-Rhelico
Rhelico speelt zaterdagavond in Geldermalsen een bekerderby tegen GVV, dat al twee keer gelijkspeelde. Poulekoploper SV Meerkerk zal in Wadenoijen vermoedelijk de poulewinst pakken. Mocht de derdeklasser uit Meerkerk onverwachts falen, dan hebben Rhelico en GVV zelf ook nog een kans.

Anton van der Giessen

Ontvang 'm elke week gratis >

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup