Logo regio-voetbal.nl
• Miguel Munoz: 'We zullen aan elkaar moeten wennen'.
• Miguel Munoz: 'We zullen aan elkaar moeten wennen'. (Foto: Rick den Besten )
Voorbeschouwingen

Temperamentvolle Miguel Munoz aan de slag bij VVAC: 'We zullen aan elkaar moeten wennen'

  •   749 keer gelezen   Nieuws

ottoland • Miguel Munoz zit al 33 jaar in het trainersvak en neemt nu VVAC onder zijn hoede. Op De Put zal hij proberen om de club al eerder zekerheid in de derde klasse te bieden. "Vaak zijn details bepalend voor de prestaties."

Op het moment dat Munoz tekende, verkeerde VVAC volop in degradatiestrijd.

"Gelukkig is het ze gelukt om er nog net in te blijven", is de oefenmeester opgelucht. "Dit heb ik altijd gedaan: aan een ploeg bouwen en op een hoger plan brengen. Al is dit wel uniek, want ik ben nog nooit naar een club gegaan zonder dat ik enkele spelers meenam. Ik heb nog nooit meegemaakt dat er in de zomer geen spelerswisselingen zijn. Maar dat is de cultuur van de club en het bezorgt mij een nieuwe uitdaging."

Spaans bloed
Munoz zit er graag bovenop en wil zich met alle facetten bezighouden. "Vaak zijn details bepalend voor de prestaties. Zo moet iedereen bij mij meeverdedigen, terwijl de spits op dit niveau vaak niet verder komt dan de middellijn. We zullen aan elkaar moeten wennen. Ik heb Spaans bloed, dus ik ben temperamentvol. Er is me af en toe al wel ingefluisterd dat ik het rustig aan moet doen bij deze club."

Bij VVAC wil hij het graag beter doen dan in het afgelopen seizoen. "Anders heb ik gefaald. We hebben heel veel tegengoals geïncasseerd, dat is ons zorgenpuntje."

Met gemiddeld 22,6 jaar treft hij een jonge ploeg. "Maar ik zie zeker mogelijkheden. Er lopen een paar goede spelers tussen. Ambities heb ik uiteraard wel, maar die houd ik intern."

Marco van Vlijmen

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup