Logo regio-voetbal.nl
• Marcel Akkerman (links): “Puzzelstukjes vallen in elkaar.”
• Marcel Akkerman (links): “Puzzelstukjes vallen in elkaar.” (Foto: Peter Verbeek)
Voorbeschouwingen

Vianen maakt zich op voor pittig seizoen

  •   305 keer gelezen   Nieuws

VIANEN • Marcel Akkerman, trainer/coach van Vianen, is er heilig van overtuigd dat het voor zijn elftal een heel ander seizoen wordt dan het vorige. "Het zal zeker niet makkelijker worden, maar gezien de ontwikkeling van de spelers zijn we sterker en hopelijk minder wisselvallig."

Wat dat laatste betreft slaat Akkerman de spijker op zijn kop. De tricolores hadden een uitstekende start, maar kwamen halverwege in een flinke dip die wedstrijden met veel grote nederlagen opleverden en waarin nauwelijks werd gescoord. Vianen incasseerde liefst 87 tegentreffers!

Aderlating
"Met het vertrek van Jort Binneveld (SC Everstein) leveren we 17 doelpunten in. Ook vind ik het een aderlating dat Marcel Peeters, een speler met een geweldige lange pass waarmee hij een aanval kan openen, terug naar Brederodes is gegaan. Door de komst Dusty Louwaars en Mitchell Vanenburg hebben we er echter twee ervaren spelers bij. Louwaars heeft voorheen hoog gevoetbald en dat zie je terug. Daar komt bij dat hij coachende kwaliteiten heeft. Vanenburg is op meerdere plaatsen inzetbaar, en hij zorgt voor rust. Maar er zijn nog enkele nieuwe aanwinsten naar de club gekomen, waardoor we over een bredere selectie beschikken."

Discipline
Marcel Akkerman heeft vorig seizoen veel tijd gestoken in het spelen vanuit de organisatie. Langzaam ziet hij dat zijn spelers dat gaan oppakken, gedisciplineerder voetballen én met meer beleving. Tevreden constateert hij dat de puzzelstukjes in elkaar beginnen te vallen. Ook is hij erg tevreden over het feit dat hij met Marcel de Groot een assistent-trainer bij heeft gekregen waar hij veel vertrouwen in heeft. En dat ook het tweede elftal een eigen staf heeft is bij Vianen al lang niet meer voorgekomen.

"Ik had liever in Zuid dan in West gespeeld, maar het is niet anders. De sterkste ploegen van vorig jaar komen we opnieuw tegen en daarnaast treffen we clubs die mij totaal onbekend zijn. Het wordt een pittig seizoen waar we vol goede moed aan gaan beginnen."

Peter Verbeek

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Volg ons op Facebook }

Elke week het laatste Regio-Voetbal nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Trainerscarrousel

Spelerscarrousel

Regio-Voetbal Toernooien

Voorbeschouwingen

Proxsys Cup